Оцрнување на бившите

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Кога ќе ме изнервира или се искараме (раскинеме)почнувам да зборам лоши работи за него со најдобрите другарки колку да ми помине лутината да си се испразам едно 30 минути:kesa:После тоа кога ќе оладам малце прекинувам со такви глупости зошто знам дека не сум во право и ако некој тогаш го навредува го бранам:icon_lol:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Како што кажав на една слична тема, мене ми е понижувачки да зборувам лошо за некого со кого до вчера сум била во врска. Со тоа сама се претставувам во некое лошо светло ... сум дозволила некое време некого да гледам како светец, а потоа како најголем душман. Во ред е со тек на време да се случи нешто што не сум го знаела или сфаќала, што ќе претставува проблем за продолжување на врската, но тоа не е причина за да го оцрнувам човекот. Сигурно ќе ги споделам тие работи со моите најблиски, но нема да наддавам ништо и да плукам по него. Без оглед дали ми е мило или криво што некоја врска прекинала, не си дозволувам да го омаловажувам човекот. Впрочем, не сум и некоја лигава личност која ги дави другите со сите најубави работи кои ги има и прави мојот дечко, за потоа да чувствувам потреба да го оправдам нашиот крај со негово оцрнување.
Едноставно, со тој што сум - јас сум. Кога ќе прекинеме - ние прекинуваме. Со блиските може да поразговараме општо како ми е пред и потоа, но никакви оцрнувања и бескрајни оговарања. А со подалечните ... со нив не ни дискутирам за поинтимни работи.

А обратно, дали сум чула дека мене некој ме оцрнува? Не дошол до мене таков муабет. Можеби постоел, но јас не сум го слушнала. Се трудам со секого да сум коректна колку што се може, па не верувам дека сум оставила простор за реална лоша слика. Според тоа, ваљда и не сум била со лажговци, кои после врската си дозволиле да ме оцрнат и претстават како најлоша личност.
Тоа би било тоа ...
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Многу бедно ми е! Ако сум била со некој тој некој ми значел или можеби уште ми значи така да нема зашто да го оцрнувам или нешто. Се трудам да го задржам барем на другарско ниво затоа што сепак некој што бил со мене може да ме познава далеку подобро од други што гледале од страна.
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Nieden bivs ne sum ocrnela zasto toa bi znacelo deka jas sum glupava sto sum izlegla so nekoj takov. Toa nema nikakva vrska so egoto ili ne znam sto i ne gi razsbiram onie koi gi crnat svoite bivsi.

Јас па ги оцрнувам ама прво потенцирам дека ми е бескрајно јасно дека сум била идиот со ампутиран мозок додека сум била со некого...
Ова за оние кои си заслужиле, а дал Господ, има такви :))
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.704
Поени од реакции
22.134
Ако реално се за оцрнување, да, ги оцрнувам ама не на Зона Ем еден со Умри од Стоја туку на потесен круг на луѓе што се бројат на една рака. Ако реално јас сум за оцрнување и сам за себе си кажувам копук сум/бев.
 
Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
јас лично мислам дека нема потреба од какво било оцрнување на бившите затоа што сигурно имало некоја причина за која ти станал бивш без разлика негова/нејзина или наша лична.. Сепак. со самото оцрнување ние се оцрнуваме и самите себеси затоа што ние сме претставувале дел од нивниот живот ...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во моментот на раскинување, пред најблиските, го оговарам и плачам во исто време затоа што сум повредена. Дап, дефинитивно би рекла оговарам, не оцрнувам. Пред луѓе што не ми се ни блиски не ни тежнеам да зборам за бивши, од причина што се бивши.Ако ме прашаат одговарам - пократко, не навлагам многу во детали. Башка ниедно раскинување не ми било спектакуларно скандалозно, туку сите биле разделувања по мирен пат, така што не ни имам причина за оцрнување, кога реално луѓето не биле лоши или идиоти, баш напротив они како луѓе биле супер, ама во врска - не штимало едноставно.

А намерно да одам и да измислувам приказни пред други луѓе - никогаш. Достоинството мое не го дозволува тоа.
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Nitu sum slusnala nesto loso od bivsiot nitu loso zboram za nego, kakva i da e pricinata zosto sme raskinale. Ako nekogas nekoj pocne da mi zbore za nego, da me potprasuva zosto sme raskinale odgovaram samo deka ne ni odelo i gotovo, detalite si gi zadrzuvam za sebe.
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Веројатно во моментите на раскинување сум бил лош и сум оговарал. За оцрнување не знам, но знам дека сум зборувал лошо за бившите партнерки во тие моменти.

Но тоа останало на тогаш. Потоа немам кажано ништо лошо за нив. Напротив, после извесно размислување, сум заклучил дека секоја од нив била исклучително важна во мојот живот во тоа време и дека сум имал среќа што сум бил со нив, зашто многу сум научил.

Сè се сведува на тоа кој како гледа на минатите искуства. Може човек или да бега од нив или да научи од нив. Па пак се сведува на избор.
 
I

InF3cTeD

Гостин
никогаш не сум оцрнувал некоја моја женска од кога ќе раскинеме...значи шо било било останува во мене....и по некое време го заборавам а знам неколку бивши шо после раскинување шлапале за мене свашта и нејќам да ги видам пред очи...стварно бедно е да зборувам дека била незнам каква и да ја срамам(макар и да била) завршила со мене...ми се скарала ми се скарала одам понатака животот продолжуе не е последна на светов....
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
230
Поени од реакции
10
ofkors deka sum ... ako bila bitch kazvam deka bila ne vo koj stil , deka vaka ili onaka sum ja rabotel tuku ednostavno deka bila bi - ach , ako ne - kazvam deka bila cool girl ... kolku sum bil kreten so ne sum ja zadrzal :helou:
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Mnogu mi e glupava idejata da ogovaram t.e ocrnuvam bivs decko koga do vcera sme delele i dobro i loso.Se e prolazno pa taka i edna vrska moze da zavrsi ,no toa ne znaci deka nema prostor za nekoe si prijatelstvo ili barem edno zdravo na ulica da si kazam so nego.Neznam mene majka mi otsekogas me ucela na toa da ne se karam ili ogovaram so decko za da ne me pamti po loso.Moze da se slucilo da ja kazam pricinata na nekoj moj blizok zosto ne sme veke zaedno ,no ne i da go ocrnuvam so se sto e najloso.Ednostavno ne ni se pogodile frekfenciite na ista branova dolzina i tocka.Ne gi svakam lugeto koi go pravat sprotivnoto od mene i mi se desilo istoto da im go kazam kako mozat se najloso da zborat a delele 2,3,4 godini zaedno se.I da postoi nekoja ozbilna pricina za kraj na edna vrska ne e toa pricina da se rastrubi na site se najloso za deckoto/devojkata.Licno mi se nema deseno da cujam nekoj da me ogovaral ili ocrnuval pred nekogo,zatoa sto so skoro site niv sum ostanala dobra prijatelka, pa se desavalo da izlezam pak na kafe ili ednostavno da si receme na ulica zdravo.Mislam deka ne sum ostavila pricina da nekoj do tolku me mrzi za da me ocrnuva ,zosto moite razdelbi bile obostrano prifateni taka da nemalo nekoi problemi od nicija strana za takvo ocrnuvanje(ogovaranje).
 
Член од
30 март 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
...ne da ogovaraat...sushat, takvi se...nema tuka ruchna kaj povredena zena...:pos2:

...bashka se zlobnici posle toa i idat so logikata, "ako ja te neam-sea ke viish ti gubre ni edno-niedna druga nema da te ima"...:pos2:

...ae, dundici, posesivnii loshki...epa nema visheeeeeee...aaaashhh...na vaga ednashka i se gresi samo-taka vikaat:smir:
 
Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
Без разлика,сум била со него.глупо е да отварам уста за човек што сум го сакала.го имам оцрнувано милион пати,не во јавност пред сите,еве пример пред сестра ми,знам да е погрешно но некогаш гневот е посилен од мене и имам мерак се што имам да му кажам него,да казам на тој шо ми е најблизок да ми олесни..ова ми се десило само за еден човек со кој имав најдолга врска,за другите бивши не се замарам да отварам уста уопште:helou:
 

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Никојпат не зборувам за нив. Не живеам во минатото :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom