Општи дискусии за ТВ серии

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.939
Поени од реакции
50.779
Култна и најлегендарна сцена во серијата :D

Ју кант чраст френдс фандом курајбер :toe:

You want a washing machine in a pub?
- It'll freak 'em out! What the fuck's a washing machine doin :D g in a pub? Jesus, I need a drink. :D
Им ја огади на сите со кои се здави тука. За инат нема никад да ја гледаат, ќе останат лишени од ова ремек-дело и ќе си го тераат животот во заблуда дека Френдс е смешно. :D

Иначе, ја на ова умрев едно два-три пати

1647359004076.png

:icon_lol:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Има зошто Friends најчесто се смета за најдобар ситком. Може не е најсмешен ама хуморот е општо прифатлив скоро за секој, плус е една од ретките серии која и покрај толку години од крајот се уште е rewatchable. На моменти воопшто немаш впечаток дека е снимена уште во 90-тите.

И уште нешто... Гледам последниве години мрчаторите за се' и сешто и борците за woke култура пробуваат да ја оцрнат, демек хуморот бил застарен и навредлив ама сега за сега ни најмалку не успеваат во тоа. Напротив, серијата си се репризира насекаде низ светот и стекнува се' повеќе нови фанови.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495
Им ја огади на сите со кои се здави тука. За инат нема никад да ја гледаат, ќе останат лишени од ова ремек-дело и ќе си го тераат животот во заблуда дека Френдс е смешно. :D

Прегледај го приврзокот 325246

И да планирал некој да ја гледа после овие видеа се предомислил.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Прегледај го приврзокот 325246

Да не заборавиме дека државава ни ја спомнаа на драпашница уште кога не беше Северна :D
Некаде околу 3 минута.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Curb Your Enthusiasm е најсмешна!

Морав процедурално

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Дајте некоја добра серија на Нет- флицкс бе деќки. Нешто што ќе го изгледам во 1 здив, а да нема 10 сезони по 25 епизоди.
Така, 3 сезони по 10 епизоди, таманка.

една сезона, помалку од пола саат трае една епизода

Ако си за фантастика, ако ти се свиѓа Stranger Things, можда и ова ќе ти се свиѓа. Мене ми беше подобро од ST. Али тоа ради темата, не дека е објективно подобро.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Friends и HIMYM а и The Big Bang Theory ми биле од најсмешните серии што сум ги гледал, The Office ја пуштив еднаш ама антипатична ми беше.. a да да не го заборавам и братот Jake Peralta cool cool cool cool B99 ВРВ
Автоматски споено мислење:

А вака серии со акции убиства итн итн највеќе ми се свиѓале The Breaking Bad и Prison Break .

Последно уредено:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Frasier e најсмешен ситком.

Нормално, никој нема да се согласи со ова, освен гранде можеби, и живот тера понатаму.

Френдс не ми е омилена, но си ја сакам и поштувам. Имам приметено дека ги тригернува луѓето со самото тоа што е најпопуларна горе доле, иако може не гледале ни пет епизоди.
Фрејзер се емитувал на тв, во речиси ист период со Friends и ги има собрано сите Еми награди тој период, така да о те како може да се класифицира како најсмешен или еден од најсмешните ситкоми.
п.с. и the office е смешен исто

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.844
Поени од реакции
12.099
Четвртата сезона од Фарго е едно големо ништо, празнотија. Ниту интересна приказна, ниту сценарио и интересни ликови едино со исклучок на сестрата, другото се очај. Тотален промашај од сезона, ваљда ќе има уште една сезона која ќе биде на нивото од првите три и ќе се искупат за очајов.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
La Brea - многу интересна серија. Нешто слично на Lost. Кој ја гледал Lost и го маваат носталгии, нека ја изгледа La Brea.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Досега се излезени две епизоди од The Thaw (Одмрзнување) и има потенцијал да биде добра серија.
Детективка која неодамна во неразјаснети околности го изгубила својот сопруг се изборува да и доделат нов случај ...

Едит: го избришав трејлерот зошто содржи спојлери (среќа не го догледав до крај).

Последно уредено:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Досега се излезени две епизоди од The Thaw (Одмрзнување) и има потенцијал да биде добра серија.
Детективка која неодамна во неразјаснети околности го изгубила својот сопруг се изборува да и доделат нов случај ...

Едит: го избришав трејлерот зошто содржи спојлери (среќа не го догледав до крај).
Добра е, мислев дека цела сезона е излезена, ама се заебав...
Исто добра ми изгледа и The Informant, унгарска серија на HBO.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.220
Поени од реакции
8.328
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom