Одмор за очите

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
само со спиење :toe:
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Со топли компреси на очите.
 
V

Viktoranius

Гостин
Имам слушнато дека зелената боја ги одмара очите. Ама од спиење нема подобро за одмарање на очите.

П.С А ако сакате да ги исплакнете доволен е и поглед кон прозорецот на комшивката.:pos2:
 

_M@tR|x_

ПрвоТимец
Член од
1 декември 2007
Мислења
115
Поени од реакции
1
Спиењето е најдобро одмарање за очите:toe:
 

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Да на кој начин може да се одморат очите? Знаејќи дека поголемиот дел од нас, голем дел пред од денот поминуваат пред компјутер, кој факт е дека многу ги замара очите. Јас конкретно во последно време бидејки во денот во просек поминувам по 12-13 саати на компјтер, имам сериозен проблем. Очите ме печат, ми солзат, многу често може да ми се случи и да почнуваат да ми се замаглуваат. Според вас кое е решението на проблемов?
Спиење да, ама доколку седењето пред компјутер е проблемот, а не успееш да го искомпензираш со спиење џабе ти е, па ќе си болат...
стај си крастаици на очите и седи така едно 2 саати .. :smir:
Не помагаат краставиците, а и кога би помагале нема потреба да седиш 2 саати со нив.
Па спиење повеќе, зеленило како што кажа пред малку, и чај од камилица, зашто камилица смирува и ги смирува очите. Мада ништо не практикувам:pos2: ама знам дека тоа помага.
Чај од камилица стварно помага :) доволно е да држиш навлажнети туферите на очите едно 10тина минути и веќе си поопушетн, а и болката е ублажена.
 

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Одмор за учите ми е топката во соба, што секогаш ја гледам и размислувам, колку е тркалезна а колку е моќна
 

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Некаде имам прочитано дека зелената боја ги одмора очите....
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Spienjeto e spored mene najdobra relaksacija...ama sum slusnala deka vo spienjeto samo ocite se "napnati" drugoto se e opusteno..:toe: Jas gi odmaram ocite taka,i izbegavam da sedam pred pc i tv,ama retko se slucuva toa,nemozam da odoleam!:pipi:
 
Член од
16 август 2007
Мислења
262
Поени од реакции
4
samo spienje..i mene me bolat ocite koga citam po 5 saati za skolo ili koga sum pred komjuter i do 8 saatii ili koga pravam proekt,plakat ili sl i po 12 saati, a se mora da bide presizno kako pod konec!!!!
definitivno najubavo si gi odmaram ocite so spienje...so ubav sladok son od 12 saati
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.360
Поени од реакции
25.055
Истиот проблем го имам и јас. Ама има и други. Ми се појавуваат големи подочници во последно време. Има некој лек, некоја примена за да ми се намалат барем, да не се познаваат толку?
 

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Да на кој начин може да се одморат очите?

Знаејќи дека поголемиот дел од нас, голем дел пред од денот поминуваат пред компјутер, кој факт е дека многу ги замара очите.

Јас конкретно во последно време бидејки во денот во просек поминувам по 12-13 саати на компјтер, имам сериозен проблем. Очите ме печат, ми солзат, многу често може да ми се случи и да почнуваат да ми се замаглуваат.

Според вас кое е решението на проблемов?
решение ти е да се тргнеш од пред компјутерот и да фатиш девојка и да ја соблечеш гола... има да ти се исплакнат очите така шо ќе ти се гледа како ЏАМ само шо ќефатиш алергија меѓу нозете (ќ добиваш нешо многу тврдо)

или пак купи си антирефлексни наочари :D
 

Janev

____________
Член од
27 март 2007
Мислења
2.856
Поени од реакции
58
пред комп. сеа 2смена седам помалку по 3-4 саата, но некој повеќе време седам по 10 -12 саати... и видот ми е расипан, до 5метри ке прочитам шо пишува а повеќе од 5нема шанси, у школо седам у последна клупа по 5-6 клупи се у редица ако е напишано со мали букви нема шанси да прочитам на другарот до мене му досадувам цел час да ми кажува шо пишува и ја треба ко Јове да носа очила,

а за одмарање на очите најубаво е да идеш парк, каде шо има зеленило која ти ги одмара очите, тоа го знам бидејки го учам сеа моментално дека зелената боја ги одмара очите(тревата, дрвјата) ако имате добро уреден двор не би било лошо да погледате малку
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Еве некој совет:
На секој изминат час работа на компјутер правете по 5-10 минути пауза, и раздвижете очите во сите насоки.
Исто така раздвижувајте ги очите повремено и во текот на работата.
Просторијата во која работите треба да биде добро осветлена ( пример навечер, покрај светлоста која ја испушта мониторот вклучете уште едно светло кое ќе осветлува позади мониторот...
И најважно, гледајте секогаш да сте добро наспани пред да работите на компјутер.
Ќе додадам :
После секое станување од компјутер или па по 3-4 часа изминати, пробај да го заостриш видот во некој малку поодалечен предмет. Фокусирај се на него за да се изостри видот. Ова многу помага, мене помалку ме болат очите откога почнав да го практикувам :)
 
R

Rikiboy

Гостин
Edinstven lek e da go namalis vremeto sto sedis pred kom bidejki jas sedev po 10-12 casa na den i sea imam -1.50 diopter.Sea praktikuvam da nosam naocari(mislam na temni antirefleksivni baska i moive so gi nosam edni vrz drugi).Ne se zaebavam ozbilno vi vikam:toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom