Ножеви

S

StormRage

Гостин
И ова е damascus steel... немој бе вака срце ме боли, ќе одам да исковам нешто вакво :D

Член од
15 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
50
dobro Fala ti :D stalno ostram i toa mnogu dobro sega kazi mi kade go nabavi i kolku go plati
--- надополнето: 17 декември 2013 во 00:10 ---

Sorry ne bese namerno :D izvini Drze Milanist :D

Go narachav od amazon vo Amerika, edno drugarche mi go prenese tuka. Inache go plativ okolu 2000-2500 denari ne se sekjavam tochno

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Go narachav od amazon vo Amerika, edno drugarche mi go prenese tuka. Inache go plativ okolu 2000-2500 denari ne se sekjavam tochno[/quot
Jas mislev ovde nekade ( vo makedonija e kupeno ) odamna baram nekoj ultra fin kamen tie obicno se beli mene mi donesoa eden od italija samo nekade se zagubi :D Misteriozno iscezna den deneska go baram

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Прегледај го приврзокот 80582 DSC_2183.jpg
--- надополнето: 27 декември 2013 во 01:55 ---
DSC_2182.jpg
--- надополнето: 27 декември 2013 во 01:58 ---
Sto vikate za ovoj Victorinox ubavec donesen mi e na poklon od swiss od rodnina. Inaku ova e voen victorinox Pioner ne moze da se kupi nikade mozat da go imaat lugje samo sto sluzele vo svajcarskata armija :D

Attachments

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Sto vikate za ovoj Victorinox ubavec donesen mi e na poklon od swiss od rodnina. Inaku ova e voen victorinox Pioner ne moze da se kupi nikade mozat da go imaat lugje samo sto sluzele vo svajcarskata armija :D
Ножето е супер, имам ист, мојот е од 96-та и има издржано се и сешто. Тоа е еден од најпродаваните алокс модели на викторинокс и нормално дека се најдува во нормална продажба. Те молам не шири дезинформации дека требало да служиш во војска за да имаш викторинокс, во најмала рака делува смешно и прилично несериозно.
Тоа што кај нас нема добар застапник на викторинокс е друга работа.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Прегледај го приврзокот 80582Прегледај го приврзокот 80583
--- надополнето: 27 декември 2013 во 01:55 ---
Прегледај го приврзокот 80586
--- надополнето: 27 декември 2013 во 01:58 ---
И јас имам вакво добиено од швајцарската армија кога бев на обука таму негде 98 год, ама до сега ниеднаш не користено.Не сум видел дали го има во слободна продажба.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Ножето е супер, имам ист, мојот е од 96-та и има издржано се и сешто. Тоа е еден од најпродаваните алокс модели на викторинокс и нормално дека се најдува во нормална продажба. Те молам не шири дезинформации дека требало да служиш во војска за да имаш викторинокс, во најмала рака делува смешно и прилично несериозно.
Тоа што кај нас нема добар застапник на викторинокс е друга работа.
Aj slikaj go tvojot pioner bas da vidime dali e ist
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:33 ---
ustvari pogledaj od slikata dali tvojot pioner ima isto logo kade sto e znameto na ch siguren sum deka tvojot pioner ima kako grb i isto taka alkata zakacalkata primetuvas li deka mojot nema alka i nema prazno mesto na rackite koricite za da se izgravira pogledni ubavo i napravi sporedba
--- надополнето: 29 декември 2013 во 00:40 ---
i ne siri deka siram dezinformacii :D

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Drugar so zakacka ili bez, so del za graviranje ili bez, toa e victorinox pioneer. I moze da se kupi normalno vo zemjite koi imaat normalni zastapnici, a toa za zal kaj nas nema normalen zastapnik na victorinox.
Eve slika, so alka i bez delot za graviranje, a toa e pak modelot pioneer:

.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Pa drugar sepak se razlicni mali razliki no sepak razlicni civilniot I vojniot piioner

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Пред некој ден ми стигна

и ова

А го чекам ова

Инаку имав многу убав нож ловечки со косена рачка како орел. Рачката беше бела (тело на орел) со жолти крилја а крајот (главата) беше метална во вид на глава на орел. Само “мистериозно“ исчежна и знам кој го има земено но немам доказ.

Kajgana Shop

На врв Bottom