Ножеви

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Пред некој ден ми стигна

и ова

А го чекам ова

Инаку имав многу убав нож ловечки со косена рачка како орел. Рачката беше бела (тело на орел) со жолти крилја а крајот (главата) беше метална во вид на глава на орел. Само “мистериозно“ исчежна и знам кој го има земено но немам доказ.
Prekrasni nozevi posebno toj sto go cekas kolku kostaat?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Prekrasni nozevi posebno toj sto go cekas kolku kostaat?
последниот 9,9$
првиот 11,68$
а тој од "Swiss Arm" 7,9$ го зедов. Копија е.

Инаку имам и оригинал стар е преку 40 години од дедо ми наследство го купил на времето во Белград кога работел.

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
последниот 9,9$
првиот 11,68$
а тој од "Swiss Arm" 7,9$ го зедов. Копија е.

Инаку имам и оригинал стар е преку 40 години од дедо ми наследство го купил на времето во Белград кога работел.
Brat mi ima ist victorinox kako toj na slikata dodusa originalen so negovo ime I prezime izgravirano na koricite prekrasno nesto

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Овие два ножа ми се за продавање:

Полар 125мм долго 3.5мм дебело карбонско сечивок од Финската фирма Laurin metalli. Рачката е микс од кожа, месинг, маслинка и едно дрво што на нашки незнам како би се превело (amboyna burl):

.

Каресуандо 100мм долго, 3.5 мм дебело сечиво од Шведката фирма Karesuando, 12c27 stainlesss teel. Рачката е од кожа, венге дрво и месинг:

За цената и за дополнителни информации преку приватни пораки.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Пред некој ден ми стигна

и ова

А го чекам ова

Инаку имав многу убав нож ловечки со косена рачка како орел. Рачката беше бела (тело на орел) со жолти крилја а крајот (главата) беше метална во вид на глава на орел. Само “мистериозно“ исчежна и знам кој го има земено но немам доказ.

Првото ми се бендисува,што модел е?
Мулти тулот од свис арми што квалитет има , дали си го споредил со оргиналот ,се приметува ли многу дека е копија?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Првото ми се бендисува,што модел е?
Мулти тулот од свис арми што квалитет има , дали си го споредил со оргиналот ,се приметува ли многу дека е копија?
Првото е страшно добро и многу квалитетно и оштро. Највеќе намената ме е за калемење овошки но јас си бланкирам кабли и сече ко лудо. Многу квалитетно изработено и рачката како од коска е изработена.

Инаку за копијата од свис арми е многу веродостојна скоро иста со оригиналот 90% е иста само што остренето не е направено во швајцарија. Лесно можеш да убедиш некого дека не е копија. Незнам оштрината колку ќе го држи го продадов али беше доста оштро. Со пилата исеков дрво со пречник од околу над 5-6 цм без проблем. Беше спаковано во кутивче од викторианокс со знакот и сите работи едина разлика беше на сечилото пишуваше само stainles steel наместо свис арми или викторианокс

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
Првото е страшно добро и многу квалитетно и оштро. Највеќе намената ме е за калемење овошки но јас си бланкирам кабли и сече ко лудо. Многу квалитетно изработено и рачката како од коска е изработена.

Инаку за копијата од свис арми е многу веродостојна скоро иста со оригиналот 90% е иста само што остренето не е направено во швајцарија. Лесно можеш да убедиш некого дека не е копија. Незнам оштрината колку ќе го држи го продадов али беше доста оштро. Со пилата исеков дрво со пречник од околу над 5-6 цм без проблем. Беше спаковано во кутивче од викторианокс со знакот и сите работи едина разлика беше на сечилото пишуваше само stainles steel наместо свис арми или викторианокс
Peti mi link od poslednoto mozi da si poracam edno za mene mnogu mi se bendisuva

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Peti mi link od poslednoto mozi da si poracam edno za mene mnogu mi se bendisuva
http://www.aliexpress.com/item/Elf-Monkey-B102-Outdoor-Survival-Pocket-Folding-Knife-Hunting-Knife-440C-Plating-Titanium-Blade-Steel-Aluminum/919602481.html
Само уште не е стигнато и незнам какво е. Очекувам неделава најкасно до 10 дена да стигне ако не рефунд си барам.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Здраво дечки, се зачленив на кајгана само ради едно прашање. На другар мој му се ближи роденден и е љубител на ножеви за фрлање. Е сега јас не знам ништо околу тоа па ако може некој да ми каже каде можам да најдам и цените како им се движат (не сум милионерка, некоја по пристојна цена молам).

Член од
17 ноември 2013
Мислења
26
Поени од реакции
4
e mnogu mi pomognavte bogami -_-
Jas bi ti pomognal da baras Swiss army knife ama nozevi za frlanje kazi mu na drugar ti deka sega se gledaat turski serii kasandra odamna e pominata :D mala sega neznam Milanist e eden od najdobrite poznavaci na nozevi toj ako ne ti pomogne ne veruvam deka ima nekoj ovde sto znae

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Види на гугл "throwing knife" .
Иначе од кај али ова мене ми фаќа око како за гаѓање: http://www.aliexpress.com/item/31-001683-B-G-Bear-7-75-Paracord-Fixed-Blade-Knife-W-Sheath-Beautifully-packaged/1457568096.html .
Секој фиксен нож може да се користи за тоа, треба врвот од сечивото да е во линија со дното на рачката (значи кукри, копис, потонг не).

Ако те интересира нешто правено од мене може по пп да се договориме.

S

StormRage

Гостин

these are my two beauties... тој црвениот е стар преку... па можда 12 години, таа кожната футрола горе е негова, ножот е тап значи душа му иам вадено али шарата сечи страшно :D
зелениот е од некоја фирма од швајцарија, за нова година реклами ова она али двата се Victorinox :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846

Пристигна во саботата. Страшно добро лега на рака и е оштро. Подобро од слика е во живо.

Kajgana Shop

На врв Bottom