Мистичен
Човек
- Член од
- 23 јануари 2005
- Мислења
- 13.578
- Поени од реакции
- 1.098
Јас па таман извадив нова, сега пак ќе треба : )Па добро е конечено, една година немам ЛК ја чекав оваа новата сега да си извадам
Јас па таман извадив нова, сега пак ќе треба : )Па добро е конечено, една година немам ЛК ја чекав оваа новата сега да си извадам
Епа јас за тоа чекав една година, уствари поточно од немарностЈас па таман извадив нова, сега пак ќе треба : )
Исто, и тоа вадев во најголемите гужви летоска, затоа ми е и највеќе криво : )Епа јас за тоа чекав една година, уствари поточно од немарност
Тие што им се останати од времето да, ама новите во германија имсе сите како крадитна картица и со чип.lichni karti i pasoshi koi dozvoluvaat samo da skoknesh do srbija, crna gora i bosna i ako se pogodit carinikot i hrvatska.
germanskive lichni karti se kako starite jugoslovenski "majmunche vo najlonce" i pak so niv niz cela evropa moze da se patuva i to so istochen rok do 3 meseci.
ne e ni do kvalitetot ni do chipot kako demek uslov za olesnuvanje na vizi ili nedoglednata cel za ovaa generacija bezvizno patuvanje...vo dupliot standard na starata dama evropa e!
Тие што им се останати од времето да, ама новите во германија имсе сите како крадитна картица и со чип.
И мислма дека глупо е да се споредуваме со други, во стилот еј тие се уште технички зад нас а сепак имаат повеќе слобода па безвезе е ова кај нас, нема врска, лично за нас е подобро колку сме технички попотковани, за другите не терба да ни чуе ни уво, а за слободата на шетање знаеме дека станува збор за политичка одлука бидејќи сите технички предуслови што наводно беа поставенио да се исполнат се исполнети.
На крај краева преку таквоот ми е книгичка да чувам во новчланик и да ја превиткувам возачката пошто едноставно е преголема за мојот новчаник.
Мистичен за личната карта не се нервирај, имаш уште 3 години фора.
Ти ако имаш германска возачка , тогаш признаена тие во цела ЕУ а надвор од еу и онака воглавно со авион се иде. така да кога сите европски држави ќе влезат во ЕУ тогаш межународна ќе ти треба ако сакаш да изнајмуваш кола во америка, кина, јапан, или австралија, а за од оваа сега картичка да дојдеме на тоа ниво како што се германските или сите други во ЕУ воглавно што се нови треба само на образецот да стои само знакчето на еу само и ишто повеќе.Shto kje ti e kartichka kako vozachka koga pak kje treba da vagjash internacionalna ako sakash da vozish po stranski drzavi...ne site gi priznavaat.
Ти ако имаш германска возачка , тогаш признаена тие во цела ЕУ а надвор од еу и онака воглавно со авион се иде. така да кога сите европски држави ќе влезат во ЕУ тогаш межународна ќе ти треба ако сакаш да изнајмуваш кола во америка, кина, јапан, или австралија, а за од оваа сега картичка да дојдеме на тоа ниво како што се германските или сите други во ЕУ воглавно што се нови треба само на образецот да стои само знакчето на еу само и ишто повеќе.
Инаку ако не си знаел ако имаш тримесечен престов во германија германците ги признаваа и македонските розеви возачки пошто се потполно исти ко нивните розеви од порано, така да не мораше да се вади меѓународна.