Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
А оти не сватите вие дека нас никој не не прашва како ќе се викаме. Овај предлог да се прифател овај не, драпај си мео. Шојма ние па да кажваме, ко некој кур фактор да сме. Ако не притиснат со санкци и име ќе смениме и све, не си прајте филмој многу дека ние ќе диктираме темпо во „преговорите“ (ако воопшто постои нешто вакво).

Туку глеј ние да имаме среќа некоја сила да се освести и рационално да реагира, како Америка или ЕУ, иначе маф ни е аероплано.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
А оти не сватите вие дека нас никој не не прашва како ќе се викаме. Овај предлог да се прифател овај не, драпај си мео. Шојма ние па да кажваме, ко некој кур фактор да сме. Ако не притиснат со санкци и име ќе смениме и све, не си прајте филмој многу дека ние ќе диктираме темпо во „преговорите“ (ако воопшто постои нешто вакво).

Туку глеј ние да имаме среќа некоја сила да се освести и рационално да реагира, како Америка или ЕУ, иначе маф ни е аероплано.
Се работи за тебе како личност.Утре ке дојде некој и кети го смени името и нема да се викаш така него како тој сака.А ти може си безрбетник па кесе согласиш:kesa:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ратко Синдикатко... Промена на името на Македонија е исто како мене некој да ми ги сменал името.

Значи, како што би бил ПРОТИВ некој (посебно од причина “што кај него дома собата си ја викал Димитар“) да ме натера мене да го менам името... така би требало сите Македонци да застанеме против овие срања...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.647
Поени од реакции
48.640
Дај нека објасни некој како иде тоа со Совет на безбедност на ОН како иде одлучињавето таму ??Сега од 5 челнки со право на вето моментално 3 се на наша страна ова нас може да не спаси само:toe:
Преку куров од овие преговори и тој Евреј Нимиц што гледа само како да ни го спопика не може ова не се трпи еено има за ваму друго а таму трето за по дома и што е најбитно ке бидат подредени за на Грцине сите 3 да им бидат од корист а ние ке имаме 3 имиња

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Предлогот нема да биде на задоволство на двете страни, него ќе биде на незадоволство на двете страни!!! Каков и да е предлог ќе биде само привремено решение за влез во НАТО, што е повеќе од јасно. Предлогот слободно може да биде под наслов "Предлог има за Македонија за влез во нато." Во никој случај ваквата 100-годишна неправда врз Македонците неможе да се реши со еден флаер во оон. Ја на утакмица во странство сигурно нема да се дерам НО-ВА-МА-КЕ-ДО-НИ-ЈА или па СКО-ПЈЕ. Имаето е јасно кое е и неможе да биде поинаку. Опсоило 23 без своја држава, а не па сега. Јасно е дека Македонија сега е во подем. Од 91 па навака. Све е прашање на време, трпение спасение.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Ратко Синдикатко... Промена на името на Македонија е исто како мене некој да ми ги сменал името.

Значи, како што би бил ПРОТИВ некој (посебно од причина “што кај него дома собата си ја викал Димитар“) да ме натера мене да го менам името... така би требало сите Македонци да застанеме против овие срања...

Ај се од муабето ќе испадни дека агитирам за промена. Не заебавај сега и ти, муабето ми е дека не зависи од нас одлуката. Факат је дека друг ќе ни ја крој судбината, ние можи само да гледаме.

Мене ми мириса дека Грција ја губи битката, некоја друга промаја задува во американското лоби. Да се надеваме дека Републиканците ќе останат пак на власт, шо е многу веројатно оти црнец или жена да ја водат најмоќната држава на светот ми е некако смешно, барем смешно е за тотално пуританско опшество како шо е САД. Овие избори во САД можеби се најважните избори за Македонија како држава.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.938
Поени од реакции
5.567

Ај се од муабето ќе испадни дека агитирам за промена. Не заебавај сега и ти, муабето ми е дека не зависи од нас одлуката. Факат је дека друг ќе ни ја крој судбината, ние можи само да гледаме.

Мене ми мириса дека Грција ја губи битката, некоја друга промаја задува во американското лоби. Да се надеваме дека Републиканците ќе останат пак на власт, шо е многу веројатно оти црнец или жена да ја водат најмоќната држава на светот ми е некако смешно, барем смешно е за тотално пуританско опшество како шо е САД. Овие избори во САД можеби се најважните избори за Македонија како држава.

Се сложувам со тебе, вистина дека овие се најважни избори во Америка..И мислам дека преговорите ќе одат тешко но мислам дека ќе отрезни глава и Америка и ЕУ...

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
ДЕМОКРАТСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - последен предлог на Нимиц

Најверојатно ова е последниот предлог на нимиц за име кое би се користело во меѓународни организации.

Член од
21 декември 2007
Мислења
168
Поени од реакции
1
Ma ne be, da se stavime Narodna Republika Makedonija, kako NR Kina, pa da se sojuzime so Kinezite, i da zememe edna invazija da udrime na toa zapadno pleme, pa da vidime koj ime ke ni menuva posle!
(Samo toa debeloto stvorenje tupurko da ne ja usere pak so tajwanski ekskurzii)

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Оваа име ќе го предложел Нимиц на неговото доаѓање на 19 мислам беѓе. Ова е последно име што Нимиц ќе го предложи. Најверојатно ние ќе го прифатиме, а богами и Грција ќе мора сакале нејќеле. Информација е од сител. Рекое дека неофицијално дознаваат, што значи дека официајно сеуште не е објавено него се сведува на 90%.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Конго?

Едит: Ме претркале, јбг бар во Африка да бевме можи ќе најдевме некој рудник со дијаманти и некако ќе се живееше. Па не е лоша идеата со оглед на тоа што слична е демократијата во двете земји. Или си главен или си роб.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А која е разликата помеѓу демократска република македонија и република македонија?

Да јове ако не си знаел целосното име на конго е Демократска република конго и има западен Конго кој е република конго, нешто имале проблем па се поделиле.И за тоа Конго скратено се пишува ДРК.

Kajgana Shop

На врв Bottom