Непопуларни филмски мислења

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.162
Muabetot e za vo generalna, tuka se znae deka nema citiranja.

Prodolzete.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
The Avengers е преценет, тапа, ужас, едвај го догледав до крај. Суперхерои за мали дечиња, ужасен хумор, HYPE ЗА ЏАБЕ паметам тогаш кога излезе колку имаше :tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
„Into the wild“ е многу досаден филм, кој требало да си остане книга.

Иначе не цитирајте за лајкови кога ќе кажете дека LoTR, SW, FC и другите филмови не се срање како што викаат другите. :icon_lol:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
Avengers, Iron Man, Thor, Спајдермен и сличните на ним стрип-филмови разбирам да му се допаѓаат на внук ми кој има пет годинки. Сите деца на таа возраст пукаат со фантазија, супер херои и такви срања што е и нормално за таа возраст. Но магаре од 20 и кусур години да свршуе на такви филмови е ептен ретардирано, не знам. Башка и се просечни филмови, но поради што константно ни ги отекуваат јајцата по интернетов па се крева фама. Како клинец ги обожавав Челичниот и Казаан со Шекил О’Нил, имаше еден Скорпија со една јака женска со црна кола, а најомилен херој од детството ми беше Гајвер; филм со еден типац ко ќе тепа едни мутанти. Го најдов пред некое време и си реков да го гледам пак после 15 и кусур години мислејќи ќе ме стрефи носталгија но испадна едвај да го догледам оти ми беше ептен срање и детски, побогу нормално кога немам 7 години...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Avengers, Iron Man, Thor, Спајдермен и сличните на ним стрип-филмови разбирам да му се допаѓаат на внук ми кој има пет годинки. Сите деца на таа возраст пукаат со фантазија, супер херои и такви срања што е и нормално за таа возраст. Но магаре од 20 и кусур години да свршуе на такви филмови е ептен ретардирано, не знам. Башка и се просечни филмови, но поради што константно ни ги отекуваат јајцата по интернетов па се крева фама. Како клинец ги обожавав Челичниот и Казаан со Шекил О’Нил, имаше еден Скорпија со една јака женска со црна кола, а најомилен херој од детството ми беше Гајвер; филм со еден типац ко ќе тепа едни мутанти. Го најдов пред некое време и си реков да го гледам пак после 15 и кусур години мислејќи ќе ме стрефи носталгија но испадна едвај да го догледам оти ми беше ептен срање и детски, побогу нормално кога немам 7 години...
Кај ти текна на Гајвер. Двојката и не е така лош. Сигурен сум дека за некоја година ќе имаме блокбастер серијал само да им снема идеи и херои уште малку.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кјубрик е преееееееееееееее(уште пар е)терано преценет режисер.

Изненаден сум што на толку "хипстерскиот" вкус на некои од членовиве Вес Андерсон ретко се спомнува по темиве. Поприлично потценет (?) од форумски аспект.

Цртаниве на Пиксар во голема мера ми се преценети иако има и те како забавни филмови.

Сталоне за Шварци е актериште. А и без таа споредба си е ок актер.

Том Круз е актериште. Треба за него да се кука повеќе што нема Оскар во споредба со Лео.

2% од женските актер(к)и се навистина добри и на ниво на некои од машките нивни колеги. Другите ми се..мех.

Моменталниве холивудски комичари т.е. актери што глумат во комедии не се ни до колена на старата гарда како Нилсен,Мартин,Фарли и компанија.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
The Big Lebowski е крајно досаден и преценет филм.

Duel (филмот со колата и камионот, првиот на Спилберг) е филмиште.

Dark City и 13th Floor се подобри од Inception.

The Departed е за една до две класи подобар од Волкот од Вол Стрит

Jacob's Ladder е подобар од Шесто Сетило.

The Bourne Identity од 1988ма (со Ричард Чемберлен) е подобар од новите со Меј Дејмон.

Мементо е најдобар филм на Нолан.

Финчер е подобар од Нолан :cool:

Том Круз има повеќе заслужено оскар од Бред Пит.

Џони Деп има снимено повеќе глупи отколку добри филмови

исто и Тарантино.

Машинист е за една класа подобар од Shutter Island.

Џулија Робертс е поубава од Анџелина Џоли.

Роберт Дауни Џуниор е преценет актер.

Итан Хоук е потценет актер.

Член од
31 декември 2013
Мислења
19
Поени од реакции
5
Јас го прашав mrtov бидејќи ме фаќа серка од елитистите на форумов кои пробуваат да го пропагираат своето мислење како повалидно од туѓото.
Sorry bro ne znam zosto mislis deka si stavam svoi mislenja pred nekoi drugi... Jas kazav deka A CLOCKWORK ORANGE e MASTERPIECE i nothing more... a ti si prais niskobudzetni filmovi...

Kajgana Shop

На врв Bottom