Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.610
Аиии Дамјане Дамјане... стариот The Day The Earth Stood Still е неколку класи подобар. Ја нема акцијата и ефектите, ама е многу подобар. Новиот е тотално промашување, имаше и некои тешки дупки во приказната, само сум подзаборавил. Имавме дискусија околу тоа кога беше актуелен. 5.5 ако има, доста му е и многу му е.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не викам дека нема клише моменти, напротив начесто знаеме како ќе завршат, ама тоа не ги прави недостојни за гледање.
Гледај го He's just not that into you... Одличен филм, разработува машко- женски односи. Има хумор, добри глумци... Одличен филм, а на имдб има 6.4. Ако е таков жанр не значи дека не вреди.

Поентата ми е дека не само трилерите вредат, пошто опаѓање на креативноста има во сите жанрови. Демек во хорор филмовите не знаеме како ќе завршат? Главниот лик увек се спасува... И овие имаат среќен крај, ама позитивни се весели и секогаш нив би ги одбрала наместо да гледам крвишта.

Е сега не викам дека сите вакви филмови се добри... Пред една недела некаде го гледав The Perfect You ( некаде го пишува и како Crazy Little Thing). Филмов е еден од најгрдите филмови што сум ги гледала, ама апсолутно ужасен филм. Од глума, до дијалози до све....

Сакам да кажам дека не е убаво да се етикетира одма цел жанр, кога има прекрасни филмови. Ко што има и лоши. Ама тоа е случај у сите жанрови.
Izgledaj go The Collector i kazhi mi dali glavniot lik se spasuva , izgledaj go Veshterkata Blern .. da ne ti nabrojuvam sega horror filmovi..:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.610
Го имаш гледано претходниот, или онака само си праша? :wink:
И да го гледа предходниот, новиот ќе му се допадне повеќе, што е нормално кај помладите, новите филмови си имаат ефекти, експлозии и се што треба за добра забава. Проблемот со новиот е што има многу дупки во сценариото, и самата приказна не може да оди во тој правец.
Прво, детето во филмот никој не знае зошто се плетка, пошто никаква потреба од таа улога нема, освен што ги нервира гледачите. Второ, Алиенс ар каминг, кај е паниката бе во новиве филмови? Старите филмови и старите режисери знаеја да го доловат моментот во кој луѓето се испаничени до максимум, доволно е со неколку кадри да поминат по лицата на оние кои стојат пред феноменот. После, во кој филм бе кога доаѓаат вонземјаните, власта набрзина собира тим од научници и ги пушта напред пред војската??? Ем оние ситните што јадеа се пред себе изедоа цел стадион, а после кога стигнаа во паркот зад нив преживеаја сите објекти... И улогата на Кети Бејтс е тешка утка...

Се на се, многу лошо. Земање пари на славата на стариот филм. Тоа е се.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
The Day the Earth Stood Still (2008)
Imdb оценка 5.5. моја оценка 10/10

Има некој одговор зошто е оценет со 5.5. ?
Оти е досаден речиси до смрт(иако има елементи да биде мошне интересен филм) и дури чудо е колку едно дете може да биде неталентирано до степен да уништи половина филм: Читај -малиот на Вил Смит. Кијану Ривс не дека одглуми под ниво, туку не даде се од себе и е како да дошол само да земе пари за ангажманот и патем ако може да одглуми нешто.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
И да го гледа предходниот, новиот ќе му се допадне повеќе, што е нормално кај помладите, новите филмови си имаат ефекти, експлозии и се што треба за добра забава.
Нормално дека ќе ги гледам новите филмови израснат сум во време каде што филмовите се со врвни ефекти ,а не во црно бела слика.

Секогаш кога ќе погледнеш некој оригинал и потоа ја изгледаш копијата џабе е , секогаш оригиналот победува. Дури и оригиналот два пати да е подобар.

Сега го симнувам пак ќе го гледам и ќе го проанализирам малку повеќе.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Шо зборвиш бе не те разбирам.

Ако го спушташ оргиналот од 51ва океј, ако не, не троши залудно време. Изгледај го на пример District 9...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Нормално дека ќе ги гледам новите филмови израснат сум во време каде што филмовите се со врвни ефекти ,а не во црно бела слика.
Кој лејм изговор.. не сме многу разлика, нема врска времето кога си израснат.
Пред да гледаш други, трк прво Хичкок - Psycho, или нешто слично.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Дамјане -
Which pill would you take, the red or the blue?

If you take the red pill - филмоманиве на кајгана ке ти препорачаат одлични филмови.
If you take the blue pill-Ке си продолжиш со акциони,научно фантастичи и хорор филмовите во кои најбитно е што имало пукање.

се извињавам за офтопичево.

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Најпреценет филм дефенитивно е The Dark Knight. Знаеме дека смртта на Хит Леџер придонесе малку за тоа. Но не е ништо повеќе од обичен екранизиран стрип. Не покажува нешто што немаме видено досега, не остава порака што не сме ја чуле досега.
Најпотценети се пародиите на тандемот Jason Friedberg, Aaron Seltzer. Многу пародии одлично котираат. Барем да имаа просечна оценка. Сметам дека лошиот пласман на нивните дилмови се должи на реваншизмот на љубителите на оние филмови кои тие ги прават партали во своите пародии (Date movie, Epic movie, Vampires suck,Scary movie...)

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
http://www.imdb.com/title/tt0245844/ 7.6 ;gleajte go;jas bi mu dal minimum 9,eden od najinteresnite filmovi vo mojot zivot,preubava i predobra storija...isto taka i shutter island e podcenet max,toj e za mene bolje od inception,zaso ne sum ljubitel na nerealni filmovi...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Пак Inception и некои филмови на Нолан се преценети. На Inception не му е пласманот на место.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Мислам дека овие 2 ги немам спомнато овде, сега ми текна на нив -

Iron Man - 7.9/10
Iron Man 2 - 7.2/10

Ма овие два 4 и 3 би требало да имаат а не 7 и 8!

Првиот дел се излажав да го гледам затоа што го споредуваа со The Dark Knight, а вториот го гледав поради Мики Рурк кој ми е омилен актер (и појма немам што бараше у филмот, многу глуп лик за актер од негов калибар).

Единственото нешто што вреди во овие 2 дела е Роберт Дауни Џр. и неговата изведба на Тони Старк. Фали (повеќе) акција, подобро смислени акциони сцени (во кецот дури два пати ја имаше онаа клише сцена кога нешто експлодира во позадина а нашиов херој е премногу кул за да погледне позади и иде онака се цепа нкај камерата :pos: ), добро направени споредни ликови као и негативец кој ќе биде на ниво на херојот, подеднакво интересен (The Dark Knight) а не некој празен лик кој е тука само за да умре на крајот.
-----------------------
Некој го спомна и ме потсети на -
Hard Candy (2005)
Еден од наглупите филмови кои сум ги гледал, полн со дупки и без некоја смисла, ликот на Елен Пејџ е толку напорен за гледање...
Се изненасив кога видов дека дури 7 и кусур има на IMDb ???
------------------------------
Tron 2 Legacy
...го спомнав во рецензија а не овде пошто мислев дека ќе паднат оние 7.5 што ги имаше, ама остана на толку - 7.3, превисока оцена само за ефекти и саундтрак, кога ликови, развој , приказна, атмосфера, креативност - ич.
4 од мене...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.937
Најпреценет филм дефенитивно е The Dark Knight. Знаеме дека смртта на Хит Леџер придонесе малку за тоа. Но не е ништо повеќе од обичен екранизиран стрип. Не покажува нешто што немаме видено досега, не остава порака што не сме ја чуле досега.
Најпотценети се пародиите на тандемот Jason Friedberg, Aaron Seltzer. Многу пародии одлично котираат. Барем да имаа просечна оценка. Сметам дека лошиот пласман на нивните дилмови се должи на реваншизмот на љубителите на оние филмови кои тие ги прават партали во своите пародии (Date movie, Epic movie, Vampires suck,Scary movie...)
Сериозно ти ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom