Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.332
и Cop Land и Goodfellas? :P немој да го гледаш С. Сити 2 тогаш :D

Мене ми е баш интересен кул тип :) нешто како Мајкл Медсен :cool:

добро одглуми у филмов, антихерој со кој можеш да се поврзеш и навиваш за него, башка ноар атмосфера, добар избор на глумци, некои Тарантино дијалози (за КИнг Конг коа кажува) и сцени (коа седат у кафиќот исто е како у Касапски Кучиња), некои ликови се у филмот колку што треба (за да остават впечаток) нема непотребно тегнење или лигавење, јако завршува и се' се разрешува нема loose ends,...
ме потсети на уште една потценета ноар крими драма Things to Do in Denver When You're Dead
Ич не го можам. Cop Land e oк, Goodfellas сум фан, од оние што го ставаа пред Кум, али Лиота никогаш за мене нема да биде повеќе од тв актер.
За некои Холмарк филмови онака. Тој со Денвер не ми е гледан, ќе го ѕирнам деновиве. :)
А Sin City Едвард Кулен да го турат пак ќе го гледам. :D
Која ти е оценката за Револвер?
Тоа ми е зборот, огрдува само филмови. -2.5 од максимумот.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
овој ми беше преценет :D
ИМДБ - 8
Метакритик - 9.1
Патлиџаните - 9.5

не знам што оцена би му дал ама... ми се виде предолг и преспор со многу непотребни сцени, неинтересни ликови, предвидлив развој на настаните, и крајот беше слаб разочарувачки...

прв филм ми е од Мелвил, шо знам...уште ги неам гледано Самурајот, итн...

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Inglorius basterds со оцена 8.3 за мене ова е преценето. Лично, ама ич не ми се допадна филмот. ОК е режиран, глума, тоа е во ред, ама приказната е промашај.
Преценети се Пиратите од Карибите (ма сите делови), кај што за мене едино вредно е глумата на Џони Деп, и нозете на Кира Најтли.
Бен Хур со оцена 8.1 сметам дека е налудничаво. Богами пример за потценување. Говореме за колор филм од 1959 година, со мајстори на актерство, феноменална сторија. Изгледа некои арапи гласале со ниски оцени :)
Потценување е со оцена 8 на Егзорцист од 1973, еден ненадминлив хорор.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дефинитивно потценет, Cemetery Junction (2010)

Една лесна драма со доста комични елементи, карактеристично на Џервејс/Мерчант. Баш бев расположен за еден ваков лесен, убав, а не глуп филм.
Не знам која е причината за ваква оценка. Можда очекувањата на публиката биле дека ќе е нешто пресмешно или предраматично, а уствари е ептен добар и симпатичен склоп на тие два жанра. Исто така прејак саундтрак. 8ца од мене.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Inglorius basterds со оцена 8.3 за мене ова е преценето. Лично, ама ич не ми се допадна филмот. ОК е режиран, глума, тоа е во ред, ама приказната е промашај.
и мене Копилињата ми е преценет, Вoлц јако одглуми, уште од првиот момент кога ќе се појави остава впечаток, си го заслужи оскарот...добар почеток тензичен... ама после ич не ми беше интересен, слаба приказна ко шо рече, а и крајот
од Хитлер ептен брзо се отарасија...и како ликот на Волц од толку паметен искочи толку глуп на крај и дозволи да го насамарат ѓоа мало дете
уште чекам Тарантино да направи пак филм кој ќе биде на ниво на П Фикшн и Р Догс....

Член од
15 април 2013
Мислења
44
Поени од реакции
37
The fall ( http://www.imdb.com/title/tt0460791/?ref_=sr_2 ) - би му залепил не 10 туку 15. Релативно непознат филм со одличен надреален шмек кој ме изваде од патики. Заслужува многу повеќе внимание.

The Dark Knight Rises ( http://www.imdb.com/title/tt1345836/?ref_=sr_1 ) - од мене само нула. Нема ниту Н од Нолан. Обична лајнарија во стил на Мајкл Беј.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.930
Поени од реакции
11.321
Aбе видов веќе, се мислев дали да му дадам лајк. Убаво шо го пофали Револвер, ама го изхејта (на некој начин) Снеч, а супер филм е :D
Па не го хејтам ок филм е али само ок (за мене), ептен на мајтап е, а јбг сакам посериозни вајда :D 7.0 би била таман според мене :)

Член од
20 април 2013
Мислења
113
Поени од реакции
132
Нај underrated филм според мене е Phone Booth,рангиран е само 7.1,а јас би му дал 8.1
Нај overrated филм за мене е Shawshank Redemption,да се разбереме одличен филм со добра приказна и глума,но најдобар филм на сите времиња не е,можам да најдам барем 10 филмови кој се подобри од Shawshank

N

Nicky Santoro

Гостин
Нај underrated филм според мене е Phone Booth,рангиран е само 7.1,а јас би му дал 8.1
Нај overrated филм за мене е Shawshank Redemption,да се разбереме одличен филм со добра приказна и глума,но најдобар филм на сите времиња не е,можам да најдам барем 10 филмови кој се подобри од Shawshank
Ајде најди 5 подобри од него.Како препорака за филм ќе биде сигурно ќе немам некој од нив изгледано па ќе отепам 2ч.
Илузионистот подценет.

Член од
20 април 2013
Мислења
113
Поени од реакции
132
Ајде најди 5 подобри од него.Како препорака за филм ќе биде сигурно ќе немам некој од нив изгледано па ќе отепам 2ч.
Илузионистот подценет.
Fight Club,Pulp Fiction,The Godfather 1 i 2,Goodfellas,A clockwork Orange,The Good,Bad and Ugly i dr.

W

Werther

Гостин
Преценет -- Good Will Hunting - 8.2 е превисока оцена за овој филм, максимум 7.0.

Потценет -- Primal Fear - 7.6 е прениска оцена за вакво ремек дело, глумата на Нортон е неповторлива, според мене реална оцена е 8.4.

Kajgana Shop

На врв Bottom