- Член од
- 1 декември 2010
- Мислења
- 1.294
- Поени од реакции
- 2.781
Преценет The Fall најмногу 6 според мене, а потценет Lucky Number Slevin, може на таков филм слободно 8.5 да му се даде, исто се сложувам со членот погоре дека Primal Fear е потценет филм ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
lol не.The Godfather 1 i 2,Goodfellas,The Good,Bad and Ugly i dr.
Која глупост е The Fall , никад рејтингот на имдб не ми бил мерило за добар филм. Отворам детална статистика, глеам клошари по 16 години дигаат или сузбиваат рејтинг на филм....Преценет The Fall најмногу 6 според мене, а потценет Lucky Number Slevin, може на таков филм слободно 8.5 да му се даде, исто се сложувам со членот погоре дека Primal Fear е потценет филм![]()
Кој филм е добар според тебе?Која глупост е The Fall , никад рејтингот на имдб не ми бил мерило за добар филм. Отворам детална статистика, глеам клошари по 16 години дигаат или сузбиваат рејтинг на филм....
Преценети:
Iron Man 3
Hangover Part III
Повеќе од 3ка (ете 4ка) не би им дал на овие.
Хенговер тројкава не сум ја гледал, ама претпоставувам дека си во право затоа што и двојката ја промашија, а слушнав и дека на Зек карактерот го смениле само за да направат приказна, тоа сигурно нема да ми се допадне. Во однос на Ајрон мен 3... бев со толпа луѓе да го гледам, и поголемиот дел не беа сигурни како да реагираат кога дојде - - - - - - - СПОИЛЕР - - - - - - - моменатот со Мандаринот кога се разоткри како актер. Да бев љубител на стрипот најверојатно ќе бев нервозен. Но, како љубител на филмовите Ајрон мен, Роберт Дауни Млаџи и у глобала љубител на филмови - филмот беше многу добар. НЕ одличен, но 7.5 сигурно. Зошто? Бидејќи и Роберт и Гвинет и Пирс си ги завршија улогите токму како што требаше, а Бен Конгсли направи ремек-дело со улогата, беше заканувачки страшен кога требаше да биде, а потоа патетично смешен кога дојде пресвртот. Ај кажи дека насети оти е актер? Дека очекуваше таков пресврт. Значи глумата е на високо ниво. Визуелно беше нормално задоволителен, а и музиката беше на место. Единствена работа што филмот промаши е што на Пирс му ја даде улогата главен негативец, а неговиот карактер не беше ни приближно толку интересен како Мандаринот пред да дознаеме дека е актер. Тука заебаа.
Ајде нека е така. Незнам по кој критериум гледаш, како одраз на стриповите, како одраз на цртаните, ама не е битно ќе прифатам дека е добар како засебен филм. Секој засебен вкус си има - јас добро си пројдов кога го гледав. Знам од тоа што не ми дојде нагон по цигариНе викам дека лошо глумеле или дека пресвртот бил лош.... само кажувам, тој филм не е ајрон мен, туку некој филм со актерот од Iron Man, нешто како James Bond повеќе. А хенговер 3 ти е жанр акција / трилер / срање. Комедија нема нигде таму (освен последните 10 секунди кои се ПОСЛЕ крајот од филмот)
Ајде нека е така. Незнам по кој критериум гледаш, како одраз на стриповите, како одраз на цртаните, ама не е битно ќе прифатам дека е добар како засебен филм. Секој засебен вкус си има - јас добро си пројдов кога го гледав. Знам од тоа што не ми дојде нагон по цигариНе викам дека лошо глумеле или дека пресвртот бил лош.... само кажувам, тој филм не е ајрон мен, туку некој филм со актерот од Iron Man, нешто како James Bond повеќе. А хенговер 3 ти е жанр акција / трилер / срање. Комедија нема нигде таму (освен последните 10 секунди кои се ПОСЛЕ крајот од филмот)
Па и 8 е исклучително висока оцека, филмот е ремек делоCity of God e преценет,реална оцена според мене е 8.0
Не ми беше поентата дека филмот е лош,напротив одличен е,но не би го ставил пред Мементо,Таксист,Кога јагнињата ќе стивнат,Леон,Департед и тн.Па и 8 е исклучително висока оцека, филмот е ремек дело![]()