Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

N

Nicky Santoro

Гостин
Inception не смее да има рејтинг над 8 во никој случај
Култниот Кум со марлон брандо има 9,2 ако не се лажам а инцепшн има 8,8 ? која е логикава...
Шошанк реално и треба да има над 9 незнам зошто го имате спомнато неколку мина...

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Со што се занимава Инсепшн? Со глупости.
Inception е ремек-дело, соочи се. Оценката од 8.8 не е доволна. Од мене филмот има 9/10.

он:

Потценети: RRRrrrr!!!
оценка imdb: 5.4/10, а јас кога го гледав се згазив од смеење. Искрено така не сум се смеел на комедија никогаш. Незнам дали беше до друштвото, ама ни американска пита ни ниедна друга комедија ме нема смеено така.

И The Love Guru има 3.8/10, а мене ми беше смешен :D

N

Nicky Santoro

Гостин
Сеа баш на канал5 видов дека го даваат Конго.
Има 4,7 на имдб што според мене е премногу ниско.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Преценет:

The Dark Knight (2008)
IMDB: 8.9/10
Јас: 6.5/10
Не знам зошто овој филм има толкава оценка кога е само една обична сторија за Бетмен?
Мислам дека големата оценка е само заради смртта на Heath Ledger која филмските критичари и студија сакаат да ја искористат до максимум,овде се работи за пари а не за квалитет...
Има доста подобри филмови од овој,нека престанат многумина снобовски да размислуваат и само да се во тек кога ќе излезат од кино да викаат: „Леле човече ова е уметност“ а филмот уствари е БОЗА! :kesa:
Освен ова срање, во преценети би го ставил и Paranormal Activity (2007)

IMDb: 6.5 ; Според мене, филмов реално си заслужува рејтинг 3.0, па уште ми го споредуват со The Exorcist :facepalm:

Најпотценети:

Limelight (1952), филмов дефинитивно треба да има рејтинг над 8.5, најдобрата драма што досега ја имам гледано.

Edward Scissorhands (1990), добро бре... како може филмов да не се наоѓа во TOP 250 филмови на IMDb??? ... срамота! Како и филмовите Escape from Alcatraz (1979) и The Jungle Book (1967).

Sex Is Zero (2002), заслужува доста доста повеќе... една од најдобрите комедии, дефинитивно.

Mr. Bones (2001), колку само е жален рејтингов на IMDb за ваков филм... 3,7 -_- Страшно... ај Yankee Zulu (1993) малце мрднал со рејтингов... ама Bones...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Kако бе срање Dark Knight... помодарство.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ова за Дарк Најт ме асоцира на онаа дискусијата за Бред Пит дали е стварно добар, или така го праат оти е убав.
Смешно.
Може ми смета што е стаен пред Фајт Клуб.
(8,8 не е доволно, не е доволно goddamit!)
Фајт Клуб 9 ; Дарк Најт 8,9

Него ја да серам за Shawshank.
Кога гледав на IMDb на листата го зазема првото место со 9.2 оцена си реков ова мора да го гледам. И сеа филмот не ми остави толку добар впечаток, дали оти имав преголемо очекување.
Епа и треба да имам, нели прв е ставен. Искрено, повеќе од 8,5 не му давам. Колку и да е инспиративен мене не ми се бендисува за толку голема оцена. Океј, гласот на Морган е awesome, но крајот беше малце тапа. Она коа видоа дека ископал дупка толкава голема. Немој да ме јебеш.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Него ја да серам за Shawshank.
Кога гледав на IMDb на листата го зазема првото место со 9.2 оцена си реков ова мора да го гледам. И сеа филмот не ми остави толку добар впечаток, дали оти имав преголемо очекување.
Епа и треба да имам, нели прв е ставен. Искрено, повеќе од 8,5 не му давам. Колку и да е инспиративен мене не ми се бендисува за толку голема оцена. Океј, гласот на Морган е awesome, но крајот беше малце тапа. Она коа видоа дека ископал дупка толкава голема. Немој да ме јебеш.
Мислам дека ова е прв пат некој да му удри каков таков хејт на филмов.:) Не се согласувам со тебе, пошто филмов како ретко кој филм ги има сите можни елементи за да биде на врвот, ама баш ме интересира мислењето на останатите во однос на тоа дали се согласуваат со тебе или не.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Lost in Translation
Ќе ме тепате за ова ама филмов освен глумата на Скарлет и на Мареј и добра камера нема ништо друго. Приказната така глупо раскажана, сценариото убер-досадно стварно неможам да сфатам како добил оскар.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Lost in Translation
Ќе ме тепате за ова ама филмов освен глумата на Скарлет и на Мареј и добра камера нема ништо друго. Приказната така глупо раскажана, сценариото убер-досадно стварно неможам да сфатам како добил оскар.
Мислам дека е прашање на вкус а не на квалитет. Глеј ги француските филмови од т.н. нов бран од 60тите речиси ништо не се случува а сепак се е добро направено во нив...не е се до приказната понекогаш е целата само атмосвера и верна слика на „досаднато“ секојденвието да се направи.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
ПРЕЦЕНЕТ
The Way of the Dragon (1972)

На IMDB има 7.1 , ја не би му дал ни 5 да не е епик борбата Брус Ли-Чак Норис у Колосеумот :vozbud:. Останатиот дел од филмот е тапа.Брус Ли е и режисер и сценарист, очигледно е дека немал појма ни од тоа ни од тоа.

ПОТЦЕНЕТ

Mr. Destiny (1990)

На IMDB има 6, по мене треба да има 7.5+

Малку подзаборавенa фантазија-драма-комедија кој би рекол дека е на ниво на Groundhog Day, за кој имаат украдено најверојатно една сцена од овде, што не ме чуди, со оглед на тоа што за Groundhog Day го имаат украдено концептот од краткиот 12:01 PM (1990) за што се имаат и тужено.

Филмов е 90-та, ама го има шармот од 80тите, добар хумор, допадливи ликови/глумци - Џејмс БеЉуши, Џон Лoвиц, Мајкл Кејн, Рeне Русо, Линда Хамилтон, Куртни Кокс...овие 3 актерки мислам дека не изгледале подобро, да не ја заборавам и Кети Ајрленд (за која прочитав пред некое време дека у реалниот живот е многу паметна личност со развиен бизнис - сосема спротивно од впечатокот што го оставаше со нејзините типични улоги на празноглави убавици :)).

Од оние филмови за добро расположение, и од оние кои те тераат малку да се замислиш - што би било кога животот би ти отишол у сосема друг правец?...

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
потценети филмови:
The Joneses
imdb: 6,5
моја оцена: 8
Red Dragon
imdb: 7.2 (сериозно мизерна оценка за ваков филм)
моја оцена: 10!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Едно прашање.Зошто има филмови со рејтинг подобар од 8.0 а не се во IMDb top 250 list?

Kajgana Shop

На врв Bottom