Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Инсепшн е најлошиот филм на Нолан. Deal with it.
А ионака Нолан е многу рпеценет режисер, но успеа да докаже дека со инвестирање огромни пари во рекламни кампањи и таргетирање на адолесцентната публика ќе ти донесе пари и ќе бидеш споредуван со Хичкок. (give me a fucking break)
Dark Knight беше филм кој се занимаваше со анархија, со цената и границите на правдата, Prestige се занимаваше со опсесија и ривалство (иако тие 2 елемента му беа земени, единствените внесени елементи од Нолан го уништија филмот, Тесла на пример).
Со што се занимава Инсепшн? Со глупости. Приказната ниту беше оригинална, ниту беше добро разработена. Немаше добра глума во филмот, една од најлошите перформанси на Ди Каприо, а ни останатите не беа ништо подобри.
Единственото нешто што му дава преодна оценка на филмот е музиката на Ханс Зимер.
Да го беше гледал Following, или еве нешто помеинстрим Insomnia, или не дај боже Memento ќе знаеше дека оваа теза ти нема врска. И стварно не знам која е таа адолесцентна публика која, наместо да се пали на супер херои, Бибери, Николаси Спарксови, се пали на Нолан.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Скоро истото важи и за Dark Knight, на мене оригиналниот бетмен со Џек Николсон ми беше позабавен, а и Џокер беше одглумен и доловен од Џек многу подобро.
Хм, некој ми има кажано дека самиот Цек Николсон признал дека Хит Леџер многу подобро го има изглумено Џокер.
--- надополнето: 25 мај 2012 во 19:49 ---
Значи не, никако не можам да се согласам со сите оние кои мислат дека Инсепшн е преценет, ни на сон.:) Филмот беше изведен на неверојатно оригинален и ефективен начин, без разлика што Нолан се инспирирал од неколку филмови кои користеле слични теми. Тој факт не го прави филмот нивна копија, баш напротив им покажа како се прави ама стварно моќен филм. Според мое видување, за еден филм да биде прогласен како плагијат мора да содржи сцени снимени на ист начин од други филмови, но кои третираат различна приказна. Овде тоа го немаше, Нолан буквално растури... Погледнете само на колку реномирани фестивали беше номиниран, и не само во категории за визуелни ефекти.... зошто толкав анатгонизам кон филмов не знам, ,можеби поради фактот дека е спакуван како блокбастер ? или пак е премногу свеж за публиката го цени доволно? Филмаџиите се изјаснија, а јас застанувам на нивна страна бидејќи навистина уживав дур го гледав и сметам дека долго, многу долго време ќе трае.:cuc:
Inception може да му се фати на Престиж.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Insomnia е од оние непотребни римејци, на оригиналот ништо не му фали.
Хм, некој ми има кажано дека самиот Цек Николсон признал дека Хит Леџер многу подобро го има изглумено Џокер.
Џек НИколсон, прочитав негде дека воопшто не ги читнал стриповине него го одглумил на Џокер по некоја своја замисла.
За мене, Леџер беше подобар, се надмина себеси...немаше таква репутација на врвен актер како Џек Н,.и кога го зема Нолан, сите се зачудија и не веруваа дека ќе може да оглуми еден таков лик.
Иначе правото име на Николсон му е Џон. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
--- надополнето: 25 мај 2012 во 19:49 ---

Типот само сакал да биде учтив а можеби и за да ги утеши фановите после смрта, нема теорија да се спореди некој со Николсон како џокер.

Леџер беше одличен како џокер, ама Николсон си е ѕверот.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Инсепшн е најлошиот филм на Нолан. Deal with it.
А ионака Нолан е многу рпеценет режисер, но успеа да докаже дека со инвестирање огромни пари во рекламни кампањи и таргетирање на адолесцентната публика ќе ти донесе пари и ќе бидеш споредуван со Хичкок. (give me a fucking break)
Dark Knight беше филм кој се занимаваше со анархија, со цената и границите на правдата, Prestige се занимаваше со опсесија и ривалство (иако тие 2 елемента му беа земени, единствените внесени елементи од Нолан го уништија филмот, Тесла на пример).
Со што се занимава Инсепшн? Со глупости. Приказната ниту беше оригинална, ниту беше добро разработена. Немаше добра глума во филмот, една од најлошите перформанси на Ди Каприо, а ни останатите не беа ништо подобри.
Единственото нешто што му дава преодна оценка на филмот е музиката на Ханс Зимер.
Значи да сумираме. Со што се занимава многу преценетиот Нолан во Инсепшн, Престиж и Мементо? Со глупости! Па после ќе им пуштаме филмови на 13годишњаци. Ефектот на дело.

Оф мори мајко! :facepalm:

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Значи да сумираме. Со што се занимава многу преценетиот Нолан во Инсепшн, Престиж и Мементо? Со глупости! Па после ќе им пуштаме филмови на 13годишњаци. Ефектот на дело.

Оф мори мајко! :facepalm:
>Инсепшн се занимава со глупости.
И така ми се расипа расположението и ми дојде да почнам да му ги сечам прстите еден по еден со зарѓан нож.

Хејтај колку што сакаш ама Инсепшн е далеку од глупости.
Да, наменет е за mainstream публиката. Да, има холивудски ефекти. Да, сите мислеа дека заплетот "МНОГУ ТЕШКО СЕ ПРАТИ ЛЕЛЕЛЕЛЕ, МН МН ДЛАБОК ФИЛМ ЛЕЛЕЛЕ". И да, не може да се спореди со Мементо.
Но, не е глупости.

Се занимава со соништата. Се занимава со човекот кој е проголтан од нив, кој не разликува реалност од сон, кој само сака да си ги види децата, кој сака да си појде дома.
Филмот е малку подлабок од dream within a dream within a dream, што, by the way е добро изведено. За чудо нема дупки во приказната, но сепак не остава да размислуваме.

Како и да е, haters gonna hate, potatoes gonna potate, а Земјата ќе продолже да си ги прави своите револуции околу Сонцето.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
http://www.imdb.com/title/tt0111418/
Тhreesome (1994)

Не го памтам филмов како (толку) лош
IMDB - 5.9
Патлиџаните - 2.6 !

...него како многу интересен и смешен филм со одлично сценарио кое обработува некои табу теми и одлична глума (јеп!, дури и Стивен Болдвин...).

Треба пак да го изгледам...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
The Avengers (2012)
Ајде луѓеее регистрирајте се на IMDB гласајте 34-то место е у топ250 листата, да му ја качиме оценава прво место да биде :pos:
Еден. оД. Најпреценетите. Филмови. Евер. (Заедно со Аватар.)

Издржав до пола....гледан на (добра) кино снимка и добро што е така уштедив 200 ден. иначе ќе ги жалев парите (исто ко за Аватар...)

Не можам да се одлучам кој спореден лик беше подобар - дедото со кошулата стручњакот за технологии или тој агентот што собира сликицки и му се дига тулето на Кап.Америка. :icon_lol:
Сетовите ич не беа лоши, не се гледаше дека се сетови.
Сем Ел Џексон е тапа како (црнечка верзија на) Ник Фјури.
Досаден...40 минути по почетната сцена ништо не се дешава само лоши дијалози и обиди за хумор.
Р.Дауни Џуниор е единственото добро нешто во двата Ајрон Мен филма а и тука само неговиот лик е интересен.
Itn.

Али не ме чуди, коа Трансформерс заработува толку пари, луѓево денeска со секакви глупости се ''опуштаат''. "Ej колку и да е лошо нешто нема врска го опуштам мозокот" ЛОЛ. Сцената со гзот од Idiocracy, anyone?
Првиот саат ипол беше досаден како и другите Марвел филмови (со исклучок на Ајорн Мен 2) ама последниот пола саат беше стварно добар.
Сега кога веќе се собраа асално се надевам дека вториот дел ќе биде подобар и нема да губи време со собирање на тимот :)
--- надополнето: 30 мај 2012 во 20:11 ---
Стварно добар филм. Според мене е премногу потценет.
--- надополнето: 30 мај 2012 во 20:13 ---
Инаку малце не фер е да се отценуваат филмови кои што имаат висока оценка на ИМДБ.Со самото тоа кога ќе видиш дека некој филм има 7.5 + оценка очекуваш нешто навистина добро и си ги зголемуваш очекувањата и на крај се разочаруваш..

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
http://www.imdb.com/title/tt0857376/
5.4/10 imdb
според барем 8/10

gabriel .... интересно филмче добра приказна и малку поинаков пристап кон борбата меѓу доброто и злото. голем плус што завршиле одлична работа сo оглед дека е работен со буџед еднаков на една неделна плата на некој суперѕвезда :)

B

Beck's

Гостин
Drive

imdb: 8.0 :вонзем:
od moja strana nisto poveke od 5.0. Ryan Gosling se pojavuva ko glaven, sto spored mene ne mu trebal ovoj film. Ednostavno ne e tipot za negativec. Znaci go izgledav radi nego a i koa vidov ocenka 8.0 mislev deka me ocekuva nekoe remek delo od film.:гомце:
--- надополнето: 31 мај 2012 во 10:17 ---
Drive

od moja strana nisto poveke od 5.0. Ryan Gosling se pojavuva ko glaven, sto spored mene ne mu trebal ovoj film. Ednostavno ne e tipot za ubiec uloga. Znaci go izgledav radi nego a i koa vidov ocenka 8.0 mislev deka me ocekuva nekoe remek delo od film.:гомце:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Drive

od moja strana nisto poveke od 5.0. Ryan Gosling se pojavuva ko glaven, sto spored mene ne mu trebal ovoj film. Ednostavno ne e tipot za negativec. Znaci go izgledav radi nego a i koa vidov ocenka 8.0 mislev deka me ocekuva nekoe remek delo od film.:гомце:
Сеа да не претеруваме, Drive е солиден филм, далеку од 5-ка е, има една солидна 6.5.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Drive

--- надополнето: 31 мај 2012 во 10:17 ---
Jеп, се прави со сила кул, ама...не иде :D И до утре да го гледа на Рајан О Нил џабе му е
(y)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Филмов ми е некако потценет.Прв пат кога го гледав ептен ми се допадна. Интересен невообичаен филм.
Супер актерска екипа. Стварно рејтингот од 6 и нешто е премалку за филмов.

Kajgana Shop

На врв Bottom