Најлоши серии кои ги имате гледано?

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Еден ситен детал прави голема разлика. Некои моменти од прва сезона се дознаваат сега. Ретко се дешава такво нешто со другите серии.
Duh. Буквално секој можен детал е битен, дури и тјунот што оди во позадина додека некој се вози во автомобил значи многу при разоткривање мистерија.
So far, мене ми е доста јасна. И мајка ми ја глеа со мене, а како што имам добра меморија `и ги разоткривам минатите мистериозни случки поврзани со сегашните.
Всушност, креаторите се ѕверови. Можам да замислам колку се имагинативни.
Не сфаќам зошто толку лоша критика. Така сте прочитале, па ај и вие или ве мрзи да вклучите мозочни ќелии during shows?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
24: Аман од таа серија. У 24 саати, у само 24 саати се случуваат еден куп работи, сплетки, предавства. Зар е можно за толку кратко време, толку настани? И еден батка, херојот на приказната, убива еден куп луѓе, и неретко сезоната ја завршува и без воопшто да биде ранет. Да Џек, ти си семоќен!
П.С. Ќе ми објасни некој 24 фан како е можно да се дешаваат толку работи за кратко време? Ениуан? Знам дека ќе се најде таков.
Bibil мислам дека имаше објаснувано за 24.
И терористичките напади врз Америка шо беа се случиле многу работи за 24 саата. Па од тука е и инспирацијата да се снима.

*Добро сега во вистинскиот живот неможе да се најде човек шо е безгрешен како Џек, и сите дејствија да се завршуваат за 24 часа, ама причатата е таа, дека за 24 часа може да се случат многу работи.
Еве го [post=3351111]мислењето[/post].
Значи има акција, има драматика, има политика во 24.
Разбери го тоа па ќе ја цениш и ти таа серија.

Тоа дека Бауер е идеализиран до некој степен е нормално, како што е и главниот лик во секоја книга или филм. Ама во 24, Бауер не е Чак Норис како што ти и некој други мислат.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Тоа дека Бауер е идеализиран до некој степен е нормално, како што е и главниот лик во секоја книга или филм. Ама во 24, Бауер не е Чак Норис како што ти и некој други мислат.
Па затоа што е боље од Чак Норис :)
Типот за 7 дена има убиено повеќе од 150 луѓе, демонтирал неколку бомби, го спаси L.A. од вирус, нуклеарки, нервен гас, уби околу 10 hitmans, преживеа радијација, мачење во Кина, милион куршуми, предавства и што ли уште не, секогаш стигнува на време до секунда, жртвите му ја даваат информацијата што ја бара за 5 секунди, и најважно од се - може да го прави истото уште доооооооолго време :vozbud:

http://independentsources.com/2006/07/25/fun-jack-bauer-facts/

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.976
Поени од реакции
7.109
Не знам што толку луѓето ја фалат ама Др. Хаус ми е најглупа серија до сега. Со мачење изгледав одвај 4 епизоди. И шо типов има 4 доктори помошници кои му помагаат во дијагнозата на болеста. Шаблонот оди вака: Прво се покажува болниот/болеста. И после прв состанок на Хаус со помошниците расправаат ова она и решаваат дека тоа и тоа е дијагнозата. Одбираат лек и го лечат болниот. По некое време состојбата му се влошува и пак седнуваат на маса да видаш што уствари е болеста. Не решаваат баш точно па после доаѓа некој друг болен со полесна болест ама додека Хаус се занимава онака лежерно со него одеднаш му светнува што и како е со првиот болен. И после му даваат прав лек и сите среќно си живееја. Јас ова го заклучив од 4 епизоди, ако е поинаку нека ме деманатира некој ама серијата нема да ја гледам оти едноставно не ме влече по завршувањето на една епизода да трчам одма по друга. Ама затоа тоа ми се случуваше со Prison Break, 24, Star Trek, Big Bang theory, How I met your mother (Barney :vozbud:) и во последно време и со Chuck (уф ама е јака серијава одличен концепт има и веќе ми се спуштени систе епизоди, ќе се гледа до даске :vozbud:).

Серија ако не ме влече да пуштам друга епзиода не е ОК, според мене.

Во овј квалитет предничи 24, без разлика што има нереалности, битна е возбудата, исчекувањето како и јазик кој го разбирам како оружје и насилство, хај-тек опрема и зборување, комедија или убави актерки, а не кривиот Хаус и мал милион медицински термини кои се користат во серијата и за кои појма немам што значат. :helou:

I

Intex

Гостин
Еве го [post=3351111]мислењето[/post].

Разбери го тоа па ќе ја цениш и ти таа серија.

Бибиле, ако правиме споредба меѓу 24 и Декстер, вторава е далеку подобра. Има тешка психолошка борба во секоја епизода, борба за преживување, борба за нормалност и нормално и некој акционен момент. Шо има во 24? Џек само убива, убива, и убива, и успат го предаваат некои, ама пак ги поебува он. Ако грешам, твој ред е да ме исправиш.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За Лост порано бев огромен фан едвај чекав да испадне нова епизода (да нагласам дека ја гледав на ТВ не на компјутер). Ама дефинтиивно многу ја затупеа таа серија. Се враќаат во иднината, заедно се наоѓаат пак во авионите, паѓаат пак со авион. Таа е една од најгледаните серии, ама според мене изгуби уште многу фанови со оглед на тоа колку ја направија за никаде серијава:toe:
Инаку лоша серија.......немам и јас гледано лоша серија досега, освен тоа шо го кажав за Лост.
А жити мене кој рече Козби шоу?????:nesvest::nesvest:
Е ова да иде од човек кој го има Скофилд на аватар. Ако LOST ја сјебале, што напраиле со Prison Break тогаш?

Мислам дека се губите на темава, понесени од тоа дека е кул да се хејтаат најгледаните серии. На пример, ако мене ми е глупа Grey's Anatomy, тоа не значи дека е лоша, напротив.
Затоа би ве замолил да размислите и да не глумите лудило на темава, па да почнеме сите да набројуваме Heroes, Prison Break, LOST и House.

Ги мешате поимите лоша и просечна серија. Еве и еден shout до bobipp:
Си ги утнал поимите, ако некоја серија не те тера ОДМА да ја пуштиш наредната епизода (како што се Prison Break, LOST и слични), тоа не значи дека е ЛОША, туку дека е просечна или не ви е по вкус. Искрено, не знам зашто такви хејтања има врз сериите. И јас престанав да ја гледам Prison Break, ама нема да пишам дека е лоша - напротив, интересна, само потоа стана просечна, а на крај и досадна за гледање.
Али во никој случај не би пишал дека ЦЕЛАТА серија е лоша.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.976
Поени од реакции
7.109
Е ова да иде од човек кој го има Скофилд на аватар. Ако LOST ја сјебале, што напраиле со Prison Break тогаш?

Мислам дека се губите на темава, понесени од тоа дека е кул да се хејтаат најгледаните серии. На пример, ако мене ми е глупа Grey's Anatomy, тоа не значи дека е лоша, напротив.
Затоа би ве замолил да размислите и да не глумите лудило на темава, па да почнеме сите да набројуваме Heroes, Prison Break, LOST и House.

Ги мешате поимите лоша и просечна серија. Еве и еден shout до bobipp:
Си ги утнал поимите, ако некоја серија не те тера ОДМА да ја пуштиш наредната епизода (како што се Prison Break, LOST и слични), тоа не значи дека е ЛОША, туку дека е просечна или не ви е по вкус. Искрено, не знам зашто такви хејтања има врз сериите. И јас престанав да ја гледам Prison Break, ама нема да пишам дека е лоша - напротив, интересна, само потоа стана просечна, а на крај и досадна за гледање.
Али во никој случај не би пишал дека ЦЕЛАТА серија е лоша.
Добро до некаде си во право. Prison Break стварно стана просечна посебно со последната сезона ама за да се задржи добриот глас кој ја бие серијава серијата гласно и јасно се заврши со 4 сезони. Ама Хаус да го гледам 6-7 сезони со истиот шаблон на дијагноза/лекување НЕ! За една серија да трае повеќе од 6-7 сезони треба стварно да вреди, а не да се праат епизоди на стара слава (она што се случувало во првите 2-3 сезони)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.402
Поени од реакции
25.262
Па затоа што е боље од Чак Норис :)
Типот за 7 дена има убиено повеќе од 150 луѓе, демонтирал неколку бомби, го спаси L.A. од вирус, нуклеарки, нервен гас, уби околу 10 hitmans, преживеа радијација, мачење во Кина, милион куршуми, предавства и што ли уште не, секогаш стигнува на време до секунда, жртвите му ја даваат информацијата што ја бара за 5 секунди, и најважно од се - може да го прави истото уште доооооооолго време :vozbud:

http://independentsources.com/2006/07/25/fun-jack-bauer-facts/
Е извини ама овде е заблудата од која секој прави "заебанција". Деновите во 24 не се едно по друго, па ај за 7 дена парче напрај. Првиот и вториот ден, т.е. првата и втората сезона се години разлика. Третата е исто по 2-3 години од втората сезона :toe:.
Хиперболизиран е ликот да, ама во која таква слична серија ликовите не се хиперболизирани? Колку е на пример Мајкл Скофилд пореален лик од Џек Бауер? Final Break беше најголемото срање што сум го видел воопшто. Не знам ни зошто посегнале да го прават. И кажи ми дали не е тука хиперболизиран тој лик?
Од друга страна, види го и Хаус. Не е доволно хиперболизиран? Да беше малку обичен, немаше да биде интересна серијата. Затоа за многумина Хаус е подобра на пример од Вовед во анатомија, затоа што во вторава ликовите се горе долу реални.
Земи го од трета страна Декстер, па од четврта страна земи ги идиотите од Supernatural и на петто место спој ги "генијалците" од Leverage.
Сите на некој начин поседуваат супер моќи, а вкус е во прашање какви серии сакаш да гледаш. Најдобрата трилер серија воопшто е 24, затоа што од сезона во сезона е се' подобра, а многу сезони се вадат на првите фантастични една две сезони (Призон Брејк).

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Дај бе не ја дискутирајте ЛОСТ во темава, срамота е ќе ве прочита некој :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Се согласуам, иако имам големи потешкотии да ја продолжам. Али едно ќе ви кажам. Таква мистерија и екстромно добра атмосфера,глума,приказна,карактери етц како првите 2 сезони на Лост многу одамна се немаат појавено во етер. првите 2 сезони на Лост беа 2/3 класи над сите серии што идеа у тој момент, па и сега. Поготово у глобала глумата во Лост е многу над сите серии (најголем број на добри глумци у едно шоу)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Добро до некаде си во право. Prison Break стварно стана просечна посебно со последната сезона ама за да се задржи добриот глас кој ја бие серијава серијата гласно и јасно се заврши со 4 сезони. Ама Хаус да го гледам 6-7 сезони со истиот шаблон на дијагноза/лекување НЕ! За една серија да трае повеќе од 6-7 сезони треба стварно да вреди, а не да се праат епизоди на стара слава (она што се случувало во првите 2-3 сезони)
Од кај знаеш дека е истиот шаблон во сите сезони?
Исто ко да кажам сега за Prison Break дека е тапа серија само од тоа што имам слушано муабети за неа (за секоја сезона) и одприлика знам што е приказната. Хаус е посебна серија, ако не сакаш драми, ако не сакаш стручни поими. Самиот кажа дека те пали насилство, оружје, хај-тек опрема и јаки жени (од кои 90% не знаат да глумат), така да таа серија не е за тебе. Затоа филмовите и сериите се поделени на жанрови така да пред да почнеш да гледаш провери дали ќе ти е по вкус. Мешаш вкус со квалитет. The Big Bang Theory мене ми е просечна серија, на почеток беше интересно али сега стана веќе досадна, истите финти цело време исто ко со How I met your mother (aka чкарт Friends :) ) да не беше Барни во серијата не знам дали некој ќе ја гледаше.
Лоши серии не сум гледал... Не можам да ги поднесам овие венецуелските и турските али па не ги ни гледам.

Kajgana Shop

На врв Bottom