Најлоши серии кои ги имате гледано?

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да погодам, те нервира главниот лик и неговата глума? :)
Ауу колку само ужасно глуми. Тоа не е глумење, фолирање е. Али мене Married, with children не ми е досадна серија, напротив, се имам газено од смеење на неа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ауу колку само ужасно глуми. Тоа не е глумење, фолирање е. Али мене Married, with children не ми е досадна серија, напротив, се имам газено од смеење на неа.
Еееееј па дали. Имаше моменти кога неможев воздух да земам од шо се смеев:vozbud:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Married with children ima dosta jak humor.
Al " 4 touchdown in one game" Bundy gi kazuva najjakite zafrkancii za debeli zeni.
Sekoj epizoda ima, A fat woman came to the store....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Типична почетничка грешка. Глумата, фолирањето и сите други фацијални изрази се намерни. Ликот е таков, претеран во секоја смисла на зборот.
Ама па, затоа и е смешен. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Гледај 3RD Rock From The Sun, ако сакаш да се смееш вистински :pos2:

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Да погодам, те нервира главниот лик и неговата глума? :)
Не, не ме нервира нешто определено, ама ете од сите досега што ги имам гледано,а гледам многу, таа не ми беше интересна :toe:

I

Intex

Гостин
Е извини ама овде е заблудата од која секој прави "заебанција". Деновите во 24 не се едно по друго, па ај за 7 дена парче напрај. Првиот и вториот ден, т.е. првата и втората сезона се години разлика. Третата е исто по 2-3 години од втората сезона :toe:.
Добро де, они се разлика толку време, ама да земиме дека во празнината не убива никој, и во тие седум дена, од седум години убива 150 луѓе. Јасно е сега? А замисли ако имал мисии и во тие година дека разлики шо се.:kesa:
Хиперболизиран е ликот да, ама во која таква слична серија ликовите не се хиперболизирани? Колку е на пример Мајкл Скофилд пореален лик од Џек Бауер? Final Break беше најголемото срање што сум го видел воопшто. Не знам ни зошто посегнале да го прават. И кажи ми дали не е тука хиперболизиран тој лик?
Океј, Фајнл брејкот не е нешто посебно, ама ПБ од почеток беше феноменална серија, феноменална приказна. Сеа Скофилд шо е лик со супер моќи е друга приказна, ама ...
Од друга страна, види го и Хаус. Не е доволно хиперболизиран? Да беше малку обичен, немаше да биде интересна серијата. Затоа за многумина Хаус е подобра на пример од Вовед во анатомија, затоа што во вторава ликовите се горе долу реални.
Коа би бирал меѓу Хаус и Анатомијата, би ја избрал втората. Хаус ми е претерано исфорсиран лик, не знам зошто толку го сакате и ви е омилен. Гледав неколку епизоди и буквално ми здосади, истиот шаблон стално.
[quote[Земи го од трета страна Декстер, па од четврта страна земи ги идиотите од Supernatural и на петто место спој ги "генијалците" од Leverage.
Сите на некој начин поседуваат супер моќи, а вкус е во прашање какви серии сакаш да гледаш.[/quote]
И шо има супер моќи во Декстерот? Дека е генијален е, и дека има остри сетила, забележува психопати исто, ама не заборавај, најдобрите психолози се психопатите.
Најдобрата трилер серија воопшто е 24, затоа што од сезона во сезона е се' подобра, а многу сезони се вадат на првите фантастични една две сезони (Призон Брејк).
И пак, никој не ме уверил дека 24 воопшто е реална, според мене е сф серија, а не акција/трилер.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.371
Поени од реакции
1.004
^ Сакаш да кажеш дека Скофилд е пореален тип од Бауер?

Јес дека и двајцата се претерени, но не можеш Бауер да го правиш семоќен, а Скофилд нормален. Па само колку пати ги заеба во затврото кога бил на влакно од фаќање, колку пати полицијата ја заеба во втората сезона, колку пати за влакно се спаси во СОНА, колку пати во четвртата за влакно ја краде СИЛА, а да не го фатат и слично...

Исто и Бауер, ама барем он истото го прави во поголем временски период, односно го спасува светот еднаш во 3 години. :) А на крај, и Бауер ќе заврши како Скофилд, гарант!

I

Intex

Гостин
^ Сакаш да кажеш дека Скофилд е пореален тип од Бауер?

Јес дека и двајцата се претерени, но не можеш Бауер да го правиш семоќен, а Скофилд нормален. Па само колку пати ги заеба во затврото кога бил на влакно од фаќање, колку пати полицијата ја заеба во втората сезона, колку пати за влакно се спаси во СОНА, колку пати во четвртата за влакно ја краде СИЛА, а да не го фатат и слично...

Исто и Бауер, ама барем он истото го прави во поголем временски период, односно го спасува светот еднаш во 3 години. :) А на крај, и Бауер ќе заврши како Скофилд, гарант!
Не значи дека во тие „црни“ денови, шо не се прикажани од животот на Бауер, тој седи дома, сигурно пак го спасува светот ебате.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.371
Поени од реакции
1.004
Не значи дека во тие „црни“ денови, шо не се прикажани од животот на Бауер, тој седи дома, сигурно пак го спасува светот ебате.
Точно ебате.

Многу добро е прикажано во почетокот на сезоните што правел претходно, но за некој кој гледал 24 само од најавите на А1, сосема очекуван ти е одговоров погоре.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не знам што ти е точно проблемот.
Кажи, ќе го разјасниме. :)

I

Intex

Гостин
Не знам што ти е точно проблемот.
Кажи, ќе го разјасниме. :)
Не ми е јасно како Џек за време од 24 саати успева да убие 20-30 души, да ја спаси Америка, да успее да преживее неколку атентати, предавства и слично. Ќе објасниш Мац?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Did you just said Lost and Bill Cosby ?! :а?:
Што сте гледале вие ?
Не, вистинското прашање е што воопшто гледате?
Да не се ни запрашувам кои ви се омилени серии..:/:
Онда не прашувај. Со таков испад одма тука.
Си ги утнал поимите, ако некоја серија не те тера ОДМА да ја пуштиш наредната епизода (како што се Prison Break, LOST и слични), тоа не значи дека е ЛОША, туку дека е просечна или не ви е по вкус.
И ти ги просветли децата.
Секој си напиша серија која не му е по вкус. Постои досадно сценарио, заплеткани работи, недоволно добра глума, монотонија... Серијата, како серија сама по себе, не може да биде лоша.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Онда не прашувај. Со таков испад одма тука.

И ти ги просветли децата.
Секој си напиша серија која не му е по вкус. Постои досадно сценарио, заплеткани работи, недоволно добра глума, монотонија... Серијата, како серија сама по себе, не може да биде лоша.
А ти не просветли нас. Not.
Само ни го повтори она што ние го кажавме.. (болд).

Kajgana Shop

На врв Bottom