Најдобар другар

little girl

~Little Girl with Big Heart~
Член од
30 август 2007
Мислења
68
Поени од реакции
0
Се што ми лежи на душа се знае прво на најдобрата другарка, таа ми е најблиска, се скоро знаеме една за друга, нема што да се правдам ,ме знае каква сум,не морам да се правдам, знаеме како размислуваме, најубаво и најудо ни е кога сме заедно, ко сестри сме...:pipi: Имам сестра али не е тоа тоа...

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Со оглед на тоа дека во денешно време многу ретко се наоѓаат прави другари и другарки, можам да кажам дека сум презадоволна што конечно пронајдов такви ругарки. Иако многупати бев искористена од страна на некои лицемерни „другарки„ овојпат не се работи за таков тип на луѓе туку сосема спротивно.Најдов луѓе што знаат да ме ислушаат и да ми помогнат секогаш кога ќе ми треба помош! Затоа сум им преблагодарна! Инаку една од тие другарки т.е. мојата најнајнајнајнајдобра другарка е токму Jeeny Girl од форумов!

Член од
23 јануари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
0
I jas si imam 3 drugarki, ama edna od niv si ja sakam najmnogu na svetov.Skoro se i kazvam, a i taa mene(se nadevam) si davame soveti i najludi sme koga sme zaedno;) Mn bi sakala da imam sestra,bidejki mislam deka taa bi mi bila najdobra drugarka,ama brat4e si imam i to e to:)Pozz do mojata najpametna,najsakana i najluda PLAVUSAAAAA :back: MI TE SAKAM NAJMNOGUUUU ;)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Има многу луѓе со кои дружам, без разлика дали на кафе, кафана или улица ... а и ова баш ме потсети на ова, го пишуваше како топик на мсн на еден многу ценет пријател: "јас имам само еден вистински другар, сите други сте ми познаници, жалам" ... така е и кај мене, но јас не сум рекол: -Ти си ми најдобриот другар; туку он треба да го почуствува тоа.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Најдобар другар немам. Нити другарка. Мислев дека имам, и едниот и другата ме изневерија.:)

Имам само драги пријатели и познаници. Среќна сум што ги имам првиве.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Секогаш сите што сум ги сметала за најдобри дригари/ки ме разочарувале.Последното такво искуство го имав пред некои три год кога нај нај нај добрата другарка(како сестри бевме)ме запрепаст.Сега имам една две кои ги сметам за најдобри поготво едната од нив.Секогаш во тој поглед од животот сум била разошарана.А за да разговарам за некои работи најнормално тука се мајка ми,брат ми,мојот вереник и мојата другарка.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou: Другарството е како цвеке ,треба да се негува ,како што бараш, така и да пружаш.Чувај го другарството тоа е скапа работа .:smir: :smir: :smir:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Најдобар другар немам. Нити другарка. Мислев дека имам, и едниот и другата ме изневерија.:)

Имам само драги пријатели и познаници. Среќна сум што ги имам првиве.

Исто и јас. Искрено не ни верувам во вистинско пријателсто (или другарство), не ни познавам вистински пријатели т.е пријателство без интерес. Веќе не ни верувам во поговорката дека пријателството е abla avis(како што кажале старите Римјани).

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
една ми е нај нај...со неа сум од 5 години и стварно секогаш за све ми помагала и јас неа...посебно не поврзува тоа што живееме стан до стан па секогаш во било кое време можам да побарам помош од неа..
исто така имам уште 4 што ми се добри другарки и што можам све да им кажам а да знам дека тоа нема да го прекажат..
едноставно среќна сум што имам личности што можам да се потпрам секогаш кога ми треба помош и на кои знам дека и јас можам да помогнам

Член од
24 август 2008
Мислења
132
Поени од реакции
2
Imam poveke najdobri drugarki vo koi imam maksimalna doverba i na koi sekogas mozam da se potpram, no ima samo edna licnost na svetot koja me poznava podobro otkolku sto jas se poznavam sebesi i koja znae sto sakam da kazam i kako se osekam vo sekoj moment.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..да ..постои...две...ама едната зна емн појќе ама ипак лошо..добро...нешто на што ќе се смееме...или ќе плачеме им кажуам само на две личности кои неверојатно ги сакам..и кои до сеа никад ама баш никад не ми заболе нож во грбот..хии и се надевам нема...ај лов мај бест фреееееендс..инаку за пријатели ооо премногу ги има..ама ипак не се збори со секого:pipi:

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Нормално дека имам најдобри другари. Тројца се, две другарки и еден другар и сме заедно веќе 10 години. Знам дека со нив можам да споделам ама баш се....е сега тоа што јас сум малку затворена и некои работи продолжувам да ги чувам во мене тоа е више друга работа и премногу ме нервира!!!! Али како и да е знам дека се секогаш тука за мене.

К

Кики.

Гостин
Најдобри другари???:nenene:
Не верувам веќе во другарство затоа што сите те почитуваат додека имаат корист од тебе. Тоа ми се случи со најдобрата другарка што ја знаев 15 години и со најдобриот другар што го сакав како брат (немам браќа и сестри, па кога некого сакам така тогаш стварно ми значи). Сега си имам една најдобра другарка што знам дека е реална и дека и значам толку колку таа на мене, ама пак си имам граници во дружењето.:toe:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
имам една ептен добра другарка со која се знаеме веке скоро десет години и која знае се ама буквално се и јас се знам за нејзе и никогаш не ме изневерила, имам уште една не баш толку добра ама сепак е супер сега за сега со нејзе се знаеме од петто оделение и баш не ми ги знае сите тајни ама ок е а другарот ми е стварно супер се знаеме само три 4 месеци ама стварно ми е како брат и се ама се знае за мене:toe:

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
најдобар другар ми е брачниот другар т.е сопругата но понекогаш имам потреба да поразговатам и со некој друг нормално за некои работи што ми лежат на душа но нема многу такви што би остамнал разговорот меѓу нас а нарочито ако е женска особа секогаш погрешно сваќаат а некогаш е потребно со некого да поразговараш за маката да ти помине а јас сакам да се дружам

Kajgana Shop

На врв Bottom