Мрак на форум.
Анита во реален свет.
Разликите што ќе ги споменам се за односи со луѓето. Вистинската Мрак е Анита. Вистинската Анита е Мрак. Кога сум сама, тоа сум јас Анита, тоа сум јас Мрак. Е сега..
Си кажувам што мислам, тоа што ми е во главата таму си стои. Дали на форум или во живо го кажувам истото е. Интересите истите се. Начин на зборување.. Мрак е поопуштена, Анита е постегната. Зависи. До ситуации е.
На форумов Мрак ќе одговори на темата некогаш и подолго, ќе филозофира.. Анита обично тоа не го прави кога зборува, не сакам да комплицирам. А тука, кога веќе има простор Мрак ќе си објасни се на долго и широко. Секако, ако Анита зборува со некој и отвори некоја тема ќе си филзофира, исто како на форумов, ама обично не комплицира толку.
Мрак е отворено девојче на форум, и Анита е отворена но и треба време да се опушти .. за кого како и со кого како.. Мрак и Анита не се разликуваат многу. Но сепак има разлики. Ајде бе, па потеко е да кажеш нешто отколку да напишеш. Затоа. Мислењата исти се, комуникација.. слична. Ако некој ме запознае, ќе ме смета за срамежливо девојче. Напомена : тоа е во присуство на многу луѓе. Кога сум сама со некого поопуштена сум и се отварам. Во голема група луѓе .. срамежлива сум јбг.. плус, сега со промените на стилот, самодоверба на 20% .. со теснине цевки фармерки и залепени блузи.. не ми е лесно.. Анита е по малку срамежлива. Мрак .. не е.
На форумов.. не кријам ништо за мене. Секој што се заинтересирал добил информации.. се сметам за дел од првата група. Не ги осудувам оние анонимните, андерграунд .. ги разбирам. Има потреба за комуниказија, сака да искаже мислење, тепа досада .. и се останува на тоа. Ок е.