Нашиот личен идентитет на форумов. Јавен или анонимен?

H

HCL

Гостин
Би се рекло дека сум во втората категорија поради моменталниот статус, иако на времето имав оставено скоро секоја информација за себе (додуше во постари мислења уште можат да се најдат некои). Единствено што немам оставено на форумов е слика од себе (освен ако ја рачунате таа деформираната што ја имав ставено во групата за најгрди членови).

Што знам, пред се дека форумов може да го чита секој, не сакам моите податоци да му ги лупам на секој во фаца, ако има потреба да ги кажам на некого, му ги кажувам. Нема многу членови кои лично ме имаат запознаено, а и тие што се, углавном ги имам запознаено на поинаква прилика, а тие што ме запознале преку форумов, знаат дека не е многу тешко да ме запознаат. Не е дека се кријам, но сакам прво да имам причина зошто да делам информација за себе со некого, тука сум за да кажам свое мислење, и моето мислење е доволно за некој да има причина да ме запознае повеќе.

За собиранките незнам што да кажам, не сум бил а нема ни да идам, што знам, не ми се свиѓа таков начин на запознавање. Сепак, ова е мое мислење.

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Немам дадено никакби информации за мене а и не палнирам во блиска иднина проста причина за тоа е дека не му верувам на луѓето(не само од форумов да се разбериме) а би дал подетални информации радо доколку се спријателан со некој од форумов дотогаш не :helou:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па можам да кажам дека сум анонимна некој од форумо дури мисле и дека сум машко а јас сум женско ама имам оставено мсн кој сака да ме аддне нека го направи тоа расположена сум за пријателства...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Идентитетот на форумов, не мора да кореспондира со оној во реалноста. Како што рече еден лицемерен член: ,, Од каде знаеш дека она што го мислам, го пишувам и на форум?". Мојот идентитет, е транспарентен, од причина што си го имам персонализирано форумов за вадење на негативната енергија. А и по природа сум тип на човек, кој сака сите да знаат што му се случува. Ако на некоја тема не сакам да одговорам, затоа што не сакам да ја споделам таа информација со другите, едноставно не ја отворам. Не пишувам лажни информации за мојот идентитет, освен ако некој не ги заклучи според мојот по малку агресивен пристап во дискусиите.

B

Borg_Drone

Гостин
А останатите се лица кои се тотално анонимни и со скриен индентитет........

Јас се препознав и пронајдов во овој текст тука.Јас спаѓам во таа група на анонимни членови на форумов, а сметам дека е подобро така зошто на овој форум покрај тоа што членуваат луѓе кои имаат искрени и добри намери, членуваат и луѓе кои немаат искрени и добри намери.Инаку сум бил на собиранки ама со луѓе од друг форум, (форум кој нема толкава активност и луѓето се знаат таму кој се и што се), ама за овој форум потребно е малку повеќе време за да стекнам таква доверба.Мене лично не ми е срам од околината, не се ни оптеретувам со тоа што има да каже некој за мене јас знам кој сум и што сум тоа ми е најважно, а другите ако им се допаѓа со мене да се дружат слободно, ако не тогаш пријатно.Во моментов од овој форум моето име, возраст, живеалиште и.т.н. го знаат само тројца членови, и го знаат зошто сметам дека се луѓе со добри и искрени намери, и сметам дека тие луѓе не ми мислат лошо, се надевам дека не грешам и за овие три членови али за тоа "само времето ќе покаже кој е праведен човек.............".

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.014
Поени од реакции
74.326
Па за многу од луѓето од форумоив можеби сум аномнимен, али ако некој ми чита на профил ќе разбере се за мене:helou:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Транспарентен:tv:
Секогаш кажувам искрено и точно,сосема каква што сум.
Слика немам и нема потреба.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не си кријам индентитет се ми пишува на профил имам и слики дури.

S

smart ass

Гостин
јавен бе,односно се што пишувам навистина го мислам а каде што се опишува искуства ги имам доживеано па затоа и пишувам-некако залудно е да бидеш на форум и да пишуваш лаги-каде е смислата,раазмената на искуства,мисли,знаење....

Член од
2 јули 2009
Мислења
59
Поени од реакции
3
јавен бе,односно се што пишувам навистина го мислам а каде што се опишува искуства ги имам доживеано па затоа и пишувам-некако залудно е да бидеш на форум и да пишуваш лаги-каде е смислата,раазмената на искуства,мисли,знаење....
па не е тоа филмов на овја со са анонимни, бар на мене не ми е а ја анонимна сум. не е дека тоа со пишуем не го мислим па сеа се плашим дан ме дознае некој која сум. едноставно немам доверба у огромниот број на членои шо шетаа по форумов. :toe:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.564
Поени од реакции
4.536
Припаѓам во првата категорија.

Имам оставено скајп, мсн, фејсбук, слики во галеријата...Си го имам муабетот со повеќето форумџии, малку ме познаваат и можат на прсти да се избројат.
На собиранки не сум дошол, но ветувам дека ќе дојдам некогаш :smir:

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
Тоа што го пишувам на форумот го мислам и би му го кажал и на секој што ме познава. Идентитетот не го кријам, на форумџии кои ги знам од претходно им го кажувам никот. Име, возраст, национална и верска припадност, место на живеење имам откриено во неколку теми но не би открил и презиме на пример од проста причина што нема потреба од тоа. Не верувам дека некој од форумот би ме знаел доколку напишам и не верувам дека некој го интересира. Фотографии од себе не сум објавил и не би, од слични причини како и за презиме.

S

smart ass

Гостин
па не е тоа филмов на овја со са анонимни, бар на мене не ми е а ја анонимна сум. не е дека тоа со пишуем не го мислим па сеа се плашим дан ме дознае некој која сум. едноставно немам доверба у огромниот број на членои шо шетаа по форумов. :toe:
имаш никнејм,а за слики никој не те тера да ставаш поентата ми беше мислењата да бидат наши а не на некои сии трендови:toe:

инаку форумов има 32000 членови официјално знчи ние сме жители на мини виртуелно гратче....епа за довербата ќе најдеш членови не секој еден е ист па да глобализираме за сите:helou:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Лично јас не се кријам од никој никаде, у живот не сум се сокрил на никаков начин. НЕ се плашам од луѓе на сајтови не ми е сефте да имам профил.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Јавен.Си кажувам се па дури и слика имам.Знам дека ми збори устата некогаш поише од дозволено ама си идам на собиранки некогаш нема што да се кријам, го јадам го јадам памет за друг пат.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom