Нашиот личен идентитет на форумов. Јавен или анонимен?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Спаѓам во првата категорија на членови кои имаат оставено нивни лични информации на форумов, слики по галерии, мсн, скајп, дата на раѓање, ми се знае и име и презиме. Не кријам ништо, не гледам сега за сега опасност од некого да се кријам со моите мислења. Џену Грл си е Џену Грл и на форум и во приватен живот, буквално истите мислења и ставови си ги имам, нема зошто да се кријам. Немам што да изгубам и ако некој од мојата фамилија ми ги прочита постовите, знаат што човек имаат дома, ми го знаат мозокот, размислувањата, ставовите.

Втората категорија на членови се членови кои не оставаат лични информации, не им се знае ни името, ни мсн ни ништо. Тоа се членови кои можеби не сакаат да бидат прочитани од трето лице како Митра на пример, туку како Џену Грл и затоа го гледаат форумов како место да си го искажат своето мислење. Не гледам ништо лошо ни во овие членови, мистериозни како што се наречени. Едноставно можеби не сакаат контакт со луѓе, не сакаат да знаат кој седи позади монитор и крај.

Сето тоа зависи од тоа како еден член го гледа форумов, дали како место на кое ќе запознае нови пријатели или како место на кое што сака навистина анонимно да си го искаже своето мислење.
Јас мајке ми не ти знам име и презиме :)
Ја сум отворен човек, кажувам име презиме адреса, дури и мобилен оставив на радио при 70 слушатели. Не ми чуе уво....ако некој сака да ме најде ќе ме најде без проблем, за добро за лошо тука сум, а ако некој сака да му варам кафе

БУЈРУМ :smir:

C

cige

Гостин
тие анонимните се корисни за во ЉиС:pos:
Во влегол во дуел неколку пати до сега, немам мака од никој,
сум бил давен, бесен, тепан, пцуен преку ПП, посебно од ArhangelOfDeath,
и продолжувам да ставам слики, да кажувам искуства, да барам совети за приватниот живот:toe:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Да си кажам за себе... не ми е срам да кажам свои лични инфомации.. но не ставам зошо се се индексира во гугл ... т.е пишете во гугл Mr.InF3ction.. бо Web првото нешто што се појавува е мојот мсн .. ник.. локација и глупости.. не би сакал моите лични инфомации да ги имам на интернет ...
И да по опуштен сум во постирањата не дека ако имам информации каде живеам...па ми е страв да не се појави некој на врата оти не сум му по ќеф некому...
едноставно си кажувам што сакам и каде сакам ... па ако му пречи некому .... има чистачи т.е супер модератори нека бришат:smir:

Едит:гледате... некој се навреди од првата реченица и одма DELETE

едитирано од супермодератор: Не се навреди никој, непотребен цитат, темата си оди во добар правец.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Јас спаѓам во првата група-не се кријам кој сум,имам слики во профил а на собиранки не доваѓам зошто најчесто се во Скопје а јас не сум од таму.
Имам оставено и дата на раѓање и слично

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Втората група дефинитивно.Знам членови кои имале и проблеми во нивниот приватен живот заради тоа што го откриваат својот личен идентитет и влегуваат во дебати(повеќе би рекол вреќање и закани)па почнува мешање во животот надвор од форумот.Едино би можел да се здружам со некој што имам одлично мислење за него.

Пред се ова е виртуелно дружење и што е до мене најдобро би било да остане така поради тоа што личното запознавање може да ги сруши и добрите мислења што си ги имал за некои одредени членови.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Јас мислам дека спаѓам во првата група.Некои ми го знаат името и презимето(кој не знае може да си праша:icon_lol:),годините,место на живеење,мсн и сите други лични податоци.На собиранки не одам зошто не можан.А луѓето кои ги кријат годините или името едноставно не можам да ги сватан.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Припаѓам во првата група, со јавен идентитет, си кажувам име, имам и слики, немам проблем да се “покажам“ која сум, како сум. Сепак по одредени случки, преферирам повеќе детали само за себе да си задржам. Како и да е, повеќето знаат за мене што сум како сум, немам проблеми со тоа.
А луѓето што припаѓаат во анонимната група, сосема ги сфаќам, секој има право да си ја чува приватноста, крај краева, ова е форум, никој не е обврзан да дава детали од својот личен живот, ако тој самиот не сака.

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Не се најдов ни во една група,некаде на средина,немам ставено слики ,имам скајп.Не дека ми е страв од некои структури поради моите ставови,пошто ако сакаат да те најдат, ќе те најдат.

R

RAYTHEON23

Гостин
Маж, згоден :toe:, симпатичен :pipi: и анонимен :kesa: би продолжил и понатаму анонимно да се дружи на форумов.
Одговара на сите реплики и дава свои мислења на повеќе теми и во повеќе подфоруми.
За себе вели дека е искрен во она што го пишува.
Не оди на собиранки, затоа што живее во внатрешноста.:motor:
Има пријатели на форумот и многу ги почитува.:eek:lee:
Лесен е за дружење. Контактибилен е.
Шифра: Кралот Марко :helou:
исто......ама не вели дека е искрен туку е!!!

за пријателите и за другите почитта важи...инаку планирам да отидам на некоја собиранка:toe:

ама и не сум анонимус...знам...а и вие знаете:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Дали на анонимните им е срам од околината што може за нив да каже па го кријат идентитетот? Или пак поопуштени се во постовите и се можат да кажат и онака никој не знае кои се всушност тие.
И дали оние со јавен идентитет секогаш се комплетно искрени и баш се кажуваат на форумов, знаејќи дека може од околината и пријателите да бидат осудени и негативно да влијае тоа врз нив. Дали некогаш се покаале што го кажале идентитетот?

Зошто сте избрале да го кажете својот идентитет или пак зошто дел од вас не го кажуваат?
Сосема ги разбирам анонимните,посебно ако пишуваат искрено на форум за поинтимни работи кои не треба да ги знае секој.
А тие со јавен идентитет неверувам дека се секогаш искрени.
Јас не се кријам која сум,ама ретко некој од форумот да ме знае лично.И да ме знае не ми смета бидејки и онака повекето мислења ми се во музика,хит на денот и слично:)
Не сакам,а не ни чувствувам потреба да зборувам за лични работи
на форум,едноставно не се сите работи за во јавност.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Припаѓам во првите со јавен личен идентитет....... име,мсн,место на живеење имам оставено знаат скоро сите тоа а за слики и нешо подетално ако сакаат нека ме аднат на мсн не дека се плашам јавно да оставам слики туку навика ми е тоа... со повеќето форумџии кои ги имам на мсн имаме разменето броеви секојдневно се дружиме и повеќе знаеме еден за друг а по собиранки не сум многу...т.е сум ама да има собиранка организирана од администрација овие по 10-15 души не ми се нешо посебно а и не идат тие луѓе со кои сум поблизок :) a официјална собиранка организиерана од админи имаше само еднаш од кога сум рег и не бев во можност да дојдам и ондак то

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Немам проблем јас со тоа...имам се оставено и сметам дека и другите треба така да постапат :toe: нема од кого да се кријат,посебно не од околината...се трудам да бидам најискрен и тоа што сум не да се фолирам со постови едно а во приватен живот нешто сосема друго...на собиранки одам и топ си поминувам :vozbud: :party3: така да кој сака да ме запознае нема да има проблеми :smir:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Член од првата група :)
Не сум од Скопје, ама многу често имам идено таму на собиранки.Има еден куп членови што ме знаат по име, презиме, мои карактеристики, па дури и мобилен.Кога ќе почнеш да се дружиш со членови и кога ќе запознаеш личности што ќе ти останат блиски нема потреба да се плашиш дека откривање на некои работи може да претставува некаква опасност.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Член некаде средина (ни ваму, ни таму :)).... Можете да најдете слики од мене во галерија, но до сега не сум бил на ниедна собиранка. А за контакти, може преку ПП, бидејки додека ги имав оставено ме додаваа непознати луѓе што ми делуваше нешто глупо.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Тие што не оставаат податоци мислат дека се kewl и мистериозни. Kewl huh?
Штета што на marsovka не и успеа.

А јас, уште кога сум се регистирал на форумот со мојот вистински прекар, нема повеќе што да коментирам.

Kajgana Shop

На врв Bottom