Нашиот личен идентитет на форумов. Јавен или анонимен?

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Член на група еден.
Имам оставено слики на профил, мсн порано имав, сега не(има замаратори, се разбираме нали:vozbud:)Ме знаат горе доле сите по име и презиме.Тие што читале во музика горе доле се запознаени со мојот живот и успесите(фали ме усто оти ке те расчепам:pos2:)кои сум ги постигнал.
Идам по собиранки, впрочем ги обожувам.Се дружам со останатите форумџии кои решиле нивниот идентитет на форум да им биде јавен, и супер ми е:pipi:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не, неверуем дека им е срам или страв или било шо, едноставно анонимни се бидејќи се решиле да се представат со оној форумски лик кој си го замислуваат и им е кул. Шо според мене е сосема у реду, форумите и не служат баш за одавање на својот идентитет, запознавање и глупости, него за дискусии каде шо не е битно од кај си, шо си и каков си..

Коа сме веќе кај форумски ликови, на еден странски форум, кој не би го именувал, има еден момак е потпишан Yoda..
Типот се понаша токму како мудрото зелено суштество Yoda од старворс, остава ненормално јак впчеаток, со секој негов пост умирам од смеење, сето она шо сака да го каже го изговара у стил "Waiting for u, the dark side is, when the litil good ppl, u love no more" Сеа ја неможам ни да го имитирам, типот е ненормално оригинален и креативен..
Ја иако би сакал да бидам таков форумски лик, неможам, ја сум тој шо сум...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Јас сум ист во реалноста исто како што сум на форумов...ама потполно! :) хехехе јадам гомна не сум баш ист. Шмекерот е пола од тоа шо сум јас во реалноста.
Поумерен сум со шмекот у реалноста....овде сум преувеличен у шмекот. :)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Јас ги имам истите ставови и размислувања во реалниот живот, форумот го гледам само како место за изразување на истите. На профил ги имам оставено возраста (18) и локацијата (Охрид). Околу идентитетот не сакам да го истакнам јавно (да беше така сите би биле потпишани по име и презиме), меѓутоа секој слободно може да го дознае преку ПП или порака на профил. На кој му треба може да дознае кој сум и што сум :)

П.С. Анонимноста на форумов ја разбирам како поле за културен наптревар меѓу членовите во кој секој може да го изрази сопствениот став, без да добие кривична пријава (за клевета) или на сметка на тоа да настрада неговиот личен идентитет (достоинство).

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Спаѓам во првите.
Со многу луѓе од форумов се знам, ако некој ме праша нешто, кажувам, немам од што да се срамам или некои мрачни тајни да кријам, па да се срамам од својот идентитет.
Ако некој ме викне на собиранка одам, зошто да не, немам ништо против запознавање на нови луѓе, склопување на нови пријателства.
Мислам дека тие што го „кријат“ својот идентитет, едноставно, не го сфаќаат форумот воопшто сериозно, поопуштени се во искажување на своите ставови, не мораат да пазат што ќе кажат, само заради тоа што некој може да ги прекори во живо.
Иако и мене ми е прилично сеедно кој што ќе каже за мене, и дали ќе му се допадне впечатокот што ќе го оставам или не, сакам да се запознавам со форумџии, чисто од љубопитност, затоа што за одредени форумџии имам некоја претстава како би изгледале, според начинот на размислувањата и според она што го застапуваат на некоја тема.

M

marsovka

Гостин
Тие што не оставаат податоци мислат дека се kewl и мистериозни. Kewl huh?
Штета што на marsovka не и успеа.

А јас, уште кога сум се регистирал на форумот со мојот вистински прекар, нема повеќе што да коментирам.
bree деца ......нема веза ако сакав анонимна да останам ќе останев имаше една слика од мене прикачена беше јавна еден период изгледа не си наминал кај мене на профил:pipi:
Иначе има слики од мене еден период прикачени
Стојат уште конемтари на профил мој и нечиј каде кажувам име кое мие зачленета сум У ѓорче групана така да лесно некој може да ме најде:helou:

Иначе тешко дека абц или конкрет сакаат да бидат kewl
Едноставно не го гледаат форумот така :helou:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Првин сакав да бидам анонимен Дарк Кинг а у незнам што али една членка ме откри и крај на мистериозноста. Викам ај коа веќе некој ме знае што има да се кријам. И сеа сум тотално во првата група. Идам на собиранки, кој сака може да го дознае моето име, за сликите не сум баш расположен али сепак немам причина да се кријам зашто како што сум на форум таков сум и во живо па мистериозноста не е потребна за мене.

П

Паган-др

Гостин
Спаѓам во тие првите. Сакам да запознавам нови пријатели, од форумов можам да кажам што сум се запознал со некои стојам добро, како да се со мене во иста зграда. Едно нешто што немам стаено тука се годините (што не се ни многу битни) и слика моја али шо ќе ми е. Се гледаме на собиранки. Гледам колку толку да имам нешто остаено што го немам стаено тука од едноставна причина што секакви ги има.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.828
Поени од реакции
50.079
За да сум дел од прва група само присуства на собиранки ми фалат. На ниедна не сум бил. Иначе кој сум и шо сум може да се открие лесно, има пар членови што ми се другари.
Имам оставено мсн, ама муабет не правам оти сум намќор на мсн, па препоставувам дека малце оставам впечаток на тип бр.1 од класфикацијата на Росоњерка : )

Z

Zona Pelucida

Гостин
Сакам да останам анонимна зашто нигде не пишува да кажеш кој си,едноставно мое лично право.Го користам форумот да го кажам моето мислење,не да делам контакти,иам фејсбук за тоа:pipi:

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Иако имам неколку слики на профил, мислам дека спаѓам во тие анонимните.......не дека кријам која сум или кај учам али нема заинтересирани да прашаат нешто:pos2:

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
сите што ме прашале лична информација добиле...не се кријам а и немам причина за тоа :) пишувам што сакам и не се замарам со тоа кој ми ги чита постовите :)

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Можеби затоа што некои немаат амбиции да се запознаат со некој преку интернет, поточно, со некој од тука, или пак му е страв да дава лични податоци, па затоа и некој не сака да го дава својот личен идентитет.
Инаку во овој случај, ако во некој имам чуство дека треба да му кажам како се викам, или каде сум учел, каде живеам, ќе му кажам, ако не.....
Ако некој сака да остане анонимен, тоа си е негов избор, и нема повеќе што да спориме тука. Ако некој сака да остави свои лични податоци, пак е негов избор, но притоа ако му се случи да му бидат злоуботребени податоците, тогаш тоа е на негова одговорност т.е. вина.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Мислам дека тие што го „кријат“ својот идентитет, едноставно, не го сфаќаат форумот воопшто сериозно, поопуштени се во искажување на своите ставови, не мораат да пазат што ќе кажат, само заради тоа што некој може да ги прекори во живо.
За ова баш ми е обратно некако.
Тие што не се откриваат јавно го сфаќаат форумов многу сериозно и имаат страв да не дознае некој кои се и што се и после да си ствараат проблеми.
А да ти кажам па и имаат право.
Особено оние што постојано се расправаа во политика и вести за националностите. Оние што се препуцаваат во религија исто..
Не знаев колку е важно некогаш да си анонимен се додека не изникна темава.
Тогаш сфатив дека ако сакаш да се лупаш у гради за сите твои ставови, подобро е да си анонимен зашо никогаш не знаеш кој се може да има спротивно мислење на твоето и да ти замери па да сака да реагира на тоа фејс ту фејс.

Првин сакав да бидам анонимен Дарк Кинг а у незнам што али една членка ме откри и крај на мистериозноста.
:pipi:
не, не..
Ти се трудеше да бидеш анонимен, ама јас се запнав со сите сили да дознаам кој си:)

Инаку, не ми смета тоа што многумина ме знаат.
Се трудам да не запаѓам во конфликти што би можеле да ми предизвикаат проблеми во реален живот.
Ставовите ми се тие што ми се на форум, јез да многумина ми кажале дека различно ме доживуваат на форум а различно на собиранки.
На форум ме сметаат за лигла, шмисла, дека се облакала у розево шо знам шо...
И не ми смета ни тоа, податоци имам оставено(за регистрирани членови само зашто ме нервира кога некој упаѓа на мсн а не е член), така што секој може да ме адне и да си каже шо има да си каже.
Мноооогу луѓе имам запознаено преку нет, со некои сум ептен блиска, секој ден сме или на мсн или се глеаме.
Се ијам збличжено со членови шо сум била само на здраво, така да не ми смета јавниот идентитет воопшто.

Имав период кога ми дојде преку глава од се што се дешава на форумов и тогаш посакував никој да не ем знаеше зашо ќе ми беше полесен животот:) ама научив да живеам со тоа и да не обрнувам многу внимание, така што сеа ми е сеедно.

Има многу интересни фаци тука за кои вреди да се биде комуникативен.:)

А

Александра Д.

Гостин
Давам свои податоци, значи спаѓам во првата група. Секој кој прашал, добил информација. Нема зошто да кријам, тоа сум јас.

Kajgana Shop

На врв Bottom