Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Само да не се буниме многу оти спонтано може да се организаат па да отидат во канцелраиите на кајгана и да ги истепаат, а може и после спонтано по IP адреси да ни се соберат на нас сите по дома пак спонтано и да не истепаат.

Затоа от сега мислете што му ја правите.

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Да ти кажам искрено, по ова денес и Албанците ви љубоморат. Ние божем најгадни од сите националности и етнички заедници бевме во земјава, ама не бе, кај ти даваат...
Денес е тешко да си глуп. Конкуренцијата е многу голема.
seuste ste i nikogash nema nisto da smenite
oti to vi e vo krvta,da ne kazvam samiot si znajs ...
za nas ne beri gajle
ostanva kaj nas samo po nekoja tupajnca,sipka turkanici i tolku

fala za banot za navreda. od koga pocnaja da banirat ovde i za (Albanec) barem daj opomena neznaev izvini
:smir:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Знаете што е најсмешниот момент? Студентите кои се организираа како што разбрав се група не поголема од 50 души од кои само 30 отишле на плоштад мирно да протестираат порди нивното несогласување за местоположба на една нова црква која само би го азворила просторот од урбанистичко-архитектонски аспект. И што се случува на една ваква реакција заснована на професионалните познавања. Некој будала се нашол и им „пробил“ во нивната „тајна заверничка архитектонска организација“ и успеал да на 30 мирнопротестирачки студенти да им организира преку 100 контра-протестанти кои биле до толку напалени да почнале да ги напаѓаат физички студентите кои само на мирен начин изјавувале незадоволство и протест против архитектонското сквернавење на градот.
Ова значи дека чим таа некоја будала која си исфантазирала за оваа „опасна група на триесетина до педесет млади архитекти“ се толку опасни да може да се иманипулираат повеќе од 100 луѓе со транспаренти и знамиња (за кои од некаде мора да се имаат дадено пари), тогаш ние можеме преку откривање на таа будала едноставно секогаш да составуваме мали групи од граѓани кои намерно ќе организираат „тајни завери“ преку интернет кои лесно можат да се „пробијат“ со цели тотално спротивни од од она за што ние сакаме да протестираме, и таа будала несвесно поради контрапротест да собере доволно народ и да даде доволно пари за транспаренти и знамиња. Со тоа ќе можеме преку едноставна манипулација на создавање илузија дека има некои тајни завернички групи некој несвесно да собира доста народ спремен за насилства полн со транспаренти кој ќе мисли дека прави контрапротест а всушност ќе протестира за целите за кои ние првично сме сакале да направиме протест.
Пак ќе повторам просто се изненадувам како од ден на ден има се повеќе и повеќе прост народ кој лесно може да се манипулира и како просечната вредност на IQ драстично опаѓа.
Да верував во бога ќе речев, прости им боже незнаат што прават.

Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Gays and hippies se ucheni da jadat kjotek niz cel svet..Makedonija napreduva!!

J

Johnny Stulic

Гостин
Знаете што е најсмешниот момент? Студентите кои се организираа како што разбрав се група не поголема од 50 души од кои само 30 отишле на плоштад мирно да протестираат порди нивното несогласување за местоположба на една нова црква која само би го азворила просторот од урбанистичко-архитектонски аспект. И што се случува на една ваква реакција заснована на професионалните познавања. Некој будала се нашол и им „пробил“ во нивната „тајна заверничка архитектонска организација“ и успеал да на 30 мирнопротестирачки студенти да им организира преку 100 контра-протестанти кои биле до толку напалени да почнале да ги напаѓаат физички студентите кои само на мирен начин изјавувале незадоволство и протест против архитектонското сквернавење на градот.
Ова значи дека чим таа некоја будала која си исфантазирала за оваа „опасна група на триесетина до педесет млади архитекти“ се толку опасни да може да се иманипулираат повеќе од 100 луѓе со транспаренти и знамиња (за кои од некаде мора да се имаат дадено пари), тогаш ние можеме преку откривање на таа будала едноставно секогаш да составуваме мали групи од граѓани кои намерно ќе организираат „тајни завери“ преку интернет кои лесно можат да се „пробијат“ со цели тотално спротивни од од она за што ние сакаме да протестираме, и таа будала несвесно поради контрапротест да собере доволно народ и да даде доволно пари за транспаренти и знамиња. Со тоа ќе можеме преку едноставна манипулација на создавање илузија дека има некои тајни завернички групи некој несвесно да собира доста народ спремен за насилства полн со транспаренти кој ќе мисли дека прави контрапротест а всушност ќе протестира за целите за кои ние првично сме сакале да направиме протест.
Пак ќе повторам просто се изненадувам како од ден на ден има се повеќе и повеќе прост народ кој лесно може да се манипулира и како просечната вредност на IQ драстично опаѓа.
Да верував во бога ќе речев, прости им боже незнаат што прават.

Tragicno e toa Baci ne e smesno,mene ne me iritira tolku toj sljam sto izlegol toa ti e nova dlabocina na dnoto sto ne sublimira ,mene me iritira golem del od "intelektualci" na koj Voltaire i slicnite im e reper izleguvaat so argumenti od tipot :Sega ne e najsoodveten tajming,zosto ne protestiraja koga se gradeja divi gradbi,izleguvaat so naslovi vo vesnici i blogovi kako Studentite protiv crkva,Antihristijanski protesti,Sorosoidite protiv Boga itn itn.

Ne znam kakvo vlijanie mozat da imaat 30 studenti protiv Sv.Gjorgje i Sv. Nikola pa makar bile protestite na den pred izborite za na zalost nekoj kvazi-intelektualci da ja opravduvaat brutalnosta na onaj dirigiran sljam na plostad.

I uste edna rabota tie kvazi intelektualci nagolemo napadzaat ,etiketiraat deka ako nekoj ima razlicno mislenje protiv vozdot bez razlika dali se raboti za nacionalno prasanje ili pak se raboti za koj ke bide sampion vo fudbal godinava deka Soros gi placa tie predavnici.

Jas se zaprasuvam koj gi plaka niv?

Gays and hippies se ucheni da jadat kjotek niz cel svet..Makedonija napreduva!!
Eve uste edno runtavo Makedonciste so banerce so kopje i Aleksa me cudi samo sto zaboravil da go opne 16-krakoto zname ili pak potpis Makedonija Bibliska zemja,lesno se prepoznavaat vakva prosta masa ne ni vredi da diskutiras

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ги читам постовиве и се чудам, пробувам да најдам бар малку логика и една рационална причина, зошто некој би пишувал вакви работи. И пред да бидам класифициран во редот на курвите комуњарски и издајниците на македонската православна крв, да ги потсетам верниците кои прилично жестоко си ги искажаа своите религиозни чувства, дека големите велигденски пости сеуште траат, мислам дека до 18 април, и дека под постење не се подразбира само физичко постење туку и апстиненција од лоши мисли и навредување на другите, а да не збориме за тепање на луѓе. Јас не постам, само ги потсетувам вернициве на едни од основните принципи на православието, религија во која тие толку фанатично се колнат. Второ читам постови во кои се вели, каде биле студентите да протестираат кога се граделе нелегалните џамии и други нелегални објекти. Ондак ја ќе ви го поставам ова прашање - Кај беа овие 200 - 300 верници да удрат еден контра протест на изградбата на тие нелегални џамии, и притоа со ист интензитет да се издераваат Исус Христос и да викаат богохулие, баш би сакал да видам кој ќе биде повратниот одговор од другава страна, а све си мислам дека усмен одговор нема ни да добијат, туку во истиот момент на сцена би стапил господин Калаш. Епа драги православни фундаменталисти ете ви можност да се жртвувате себе си и да покажете колку е чиста вашата вера. Трето, сигурен сум дека доколку овој верски објект се изгради, нашиве албанци би барале да се изгради џамија, што и сосема си држи вода, и да бидам искрен ја ќе бидам првиот кој што ќе ги поддржи и ќе се потпише за изградба на таа џамија, пошто јеби га, кад је бал дај нек буде маскенбал. Е тогаш ќе биде живо смеење, тогаш на плоштад ќе излезат 100000 албанци да бараат џамија, а нашиве фундаменталисти ќе даваат изјави од типот на тие што ги дава еден дебел водител што преферира да јаде бурек: "Знаете јас ја сакам Македонија, таа за мене е најубавата земја на светот, но сепак мојата фамилија е на прво место, јас не сум човек создаден да држи пушка, јас сум мирољубива личност". Па добро бе пичка му материна, ако си мирољубива личност за кој кур мора да пишуваш статии и колумни во кој повикуваш на линч против "педерчињата и сатанистите", или па на крај искача уствари дека само против нив ние можеме, па дај на нив да си ги истуриме сите свои фрустрации, јеби га појаки сме, а они ќе го јадат да им ебам племето антихристичко, студентско и наркоманско. Четврто, вие сигурно би се запрашале како некој може да биде толку отворено настроен против градењето на црква на плоштад, а јас вас би ве прашал од кога тоа големината на православието почна да се докажува преку градење на грандиозни и велелепни храмови, т.е. од кога тоа православието воопшто и треба да го докажуваме, дали со тоа сакаме да им докажеме на "Албанците, педерите и атеистите" дека ние сме христијанска држава или пак сакаме тоа да си го докажеме меѓу себе. Што стана со "Ако некој те удри по едниот образ, заврти му го и другиот", "Немој да судиш, затоа што ќе бидеш суден", "Љуби, затоа што блажени се тие што љубат ", што стана со љубовта, добрината и разбирањето, тие се најпотребни сега, ама ни трага ни глас од нив нема.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Архибригада.
Јеботе колку звучи тоа јако.
Еј куллл.

Оној објектот што се изгради пред ЕСМ, поголемо ругло од тоа нема, али тоа е архи топ решение.
Што не ги искршија тендине на кафичине поред кеј каде се узурпира најубавото шеталиште за скопјани ?
Али како бе да се руши па таму комуњарчињата имаат кафиќи, то је у тренд јеботе, кул архи.
Рамстор кој го блокира комплетно центарот исто архи топ решение.

Црквата Света Елена постоела таму додека некој антихрист комуњар не ја урнал.
Протестот бил легално пријавен на надлежните и МПЦ сигурно не предвидувала насилие.
Некој ги испровоцирал ?
Кој ?

Комуњарите одма излегоа на прес, ВМРО-ДПМНЕ тепа пензионери, млади и студенти.

Што лајно партија ќе беше од се да прави политички поени.

И значи одприлика ова би било сценариото на Бранко.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не гледај еднострано на работите. Отвори ги видиците :)
:eek:ftopic: До кога ќе бидете под влијание на неписмени ,,новинари" без вокабулар, визија, совест, свест и објективност? Со закон да се забрани новинарството за некој кој нема ни ж од журналистика и кој решил да прави пари на ПРОСТ народ. Додека Јанко јаде гомна во етер, стотици квалитетни штотуку дипломирани новинари, умрени за работа седат на список на невработени. И што е најтрагично-Јанко има влијание и успева со својата 4та година средно, да ги убеди пошироките народни маси да излезат и да се млатат. Поттикнува раздор, политичка страна на настанот... Немојте сега некој да ми кажал дека не било важно образованието, бидејќи ќе го клоцнам! Кај овој се гледа примитивизмот и некомпетентноста да биде водител на јавна програма.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Знаете што е најсмешниот момент?
Za tebe koga protestiraat mlekarite,branitelite i studentite da im stegnat kjotek i krivichna prijava e smeshno ili ushte povekje najsmeshno?

И што е најтрагично-Јанко има влијание и успева со својата 4та година средно, да ги убеди пошироките народни маси да излезат и да се млатат.
Taka e poradi toa shto Janko vo "Jadi burek" pred nekoj den protestot go nareche deka kje bilo "gej parada" i gi povika site da se sprotistavat na gradskiot ploshtad vo Skopje.:tapp:

Спотнатно,
ко абортус.
Imash pravo,kolku shto e i abortusot spontan tolku i ovie drugive spontano se sobrale.Bashka toa site go slushnaa Janko vo Jadi Burek kako go nareche protestot protiv izgradba na crkva na sred ploshtadot.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Има "верување" и ВЕРУВАЊЕ. Знаеш, читаме барем на форумов стотици теми, вмр-овци вакви, сдсм-овци онакви, секојдневно, со години. И некако сето тоа од денешна гледна точка изгледа "океј". Верници се Боже, прости им.
Ама ова денеска беше претеризам. Или имаше посилен збор... ај ако ми текне ќе едитирам.
Какви верници....држењето икона во рака и шетањето со знамиња со крстови не те прават верник....тoа го докажа толпата

И баш се чудам нели бевме секуларна држава..или тоа отиде џанам уште со спојување на верските и државните празници...а одвоеност на црква и држава, а Европа и закони....што ќе ни е тоа, еве си го имаме Дизниленд..што е следно верски данок...

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286

И Господ рече: "А да изгасам јас светла?"
Ovie na slikava ko od nekoja sekta da se izlezeni!

Архибригада.
ВМРО-ДПМНЕ тепа пензионери, млади и студенти
I Mlekari,stochari i razni protestanti shto im stavaat "sopki" na prerodbata.

И значи одприлика ова би било сценариото на Бранко.
Ne tuku Jankovo i Grujovo scenario

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Za tebe koga protestiraat mlekarite,branitelite i studentite da im stegnat kjotek i krivichna prijava e smeshno ili ushte povekje najsmeshno?
Ти мене ме читаш или се правиш дека ме читаш па да си земаш право да ме цитираш на непрочитано?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom