Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
:eek:ftopic: До кога ќе бидете под влијание на неписмени ,,новинари" без вокабулар, визија, совест, свест и објективност? Со закон да се забрани новинарството за некој кој нема ни ж од журналистика и кој решил да прави пари на ПРОСТ народ. Додека Јанко јаде гомна во етер, стотици квалитетни штотуку дипломирани новинари, умрени за работа седат на список на невработени. И што е најтрагично-Јанко има влијание и успева со својата 4та година средно, да ги убеди пошироките народни маси да излезат и да се млатат. Поттикнува раздор, политичка страна на настанот... Немојте сега некој да ми кажал дека не било важно образованието, бидејќи ќе го клоцнам! Кај овој се гледа примитивизмот и некомпетентноста да биде водител на јавна програма.
Ова прашање е насочено кон мене ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ова прашање е насочено кон мене ?
Не бре, тебе не знам ни зашо те цитирав :pos2:. Односно знам! Затоа што ми се вклопуваше твојот пост со мојата поента. :back: А инаку, тоа прашање е насочено кон сите неспособни да мислат со она што им се наоѓа под виугите.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Не бре, тебе не знам ни зашо те цитирав :pos2:. Односно знам! Затоа што ми се вклопуваше твојот пост со мојата поента. :back: А инаку, тоа прашање е насочено кон сите неспособни да мислат со она што им се наоѓа под виугите.
Способни не се оние кои во сето ова ја заземаа „вистинската“ страна, туку оние кои без предрасуди ја проценија реалната ситуацијата и на едната и на другата страна. Манипулцијата е присутна и во двата случаи, само што во едниот случај таа е суптилна, а во другиот наивна. Жалосно за тие кои паднаа на тие манипулации.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
требаше да се остават тие 30 мина слободно да протестираат,сами и без коментари..не ми се верува дека толку наивно се залепија на оваа провокација многумина и им го дадоа тоа што го сакаат...инаку,да живеат протестите и слободните демонстрации,но без милост за оние кои е против црквата...државата и црквата се бранат без коментари,само со ум,а кога треба,и со сила..

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Ги читам постовиве и се чудам, пробувам да најдам бар малку логика и една рационална причина, зошто некој би пишувал вакви работи. И пред да бидам класифициран во редот на курвите комуњарски и издајниците на македонската православна крв, да ги потсетам верниците кои прилично жестоко си ги искажаа своите религиозни чувства, дека големите велигденски пости сеуште траат, мислам дека до 18 април, и дека под постење не се подразбира само физичко постење туку и апстиненција од лоши мисли и навредување на другите, а да не збориме за тепање на луѓе. Јас не постам, само ги потсетувам вернициве на едни од основните принципи на православието, религија во која тие толку фанатично се колнат. Второ читам постови во кои се вели, каде биле студентите да протестираат кога се граделе нелегалните џамии и други нелегални објекти. Ондак ја ќе ви го поставам ова прашање - Кај беа овие 200 - 300 верници да удрат еден контра протест на изградбата на тие нелегални џамии, и притоа со ист интензитет да се издераваат Исус Христос и да викаат богохулие, баш би сакал да видам кој ќе биде повратниот одговор од другава страна, а све си мислам дека усмен одговор нема ни да добијат, туку во истиот момент на сцена би стапил господин Калаш. Епа драги православни фундаменталисти ете ви можност да се жртвувате себе си и да покажете колку е чиста вашата вера. Трето, сигурен сум дека доколку овој верски објект се изгради, нашиве албанци би барале да се изгради џамија, што и сосема си држи вода, и да бидам искрен ја ќе бидам првиот кој што ќе ги поддржи и ќе се потпише за изградба на таа џамија, пошто јеби га, кад је бал дај нек буде маскенбал. Е тогаш ќе биде живо смеење, тогаш на плоштад ќе излезат 100000 албанци да бараат џамија, а нашиве фундаменталисти ќе даваат изјави од типот на тие што ги дава еден дебел водител што преферира да јаде бурек: "Знаете јас ја сакам Македонија, таа за мене е најубавата земја на светот, но сепак мојата фамилија е на прво место, јас не сум човек создаден да држи пушка, јас сум мирољубива личност". Па добро бе пичка му материна, ако си мирољубива личност за кој кур мора да пишуваш статии и колумни во кој повикуваш на линч против "педерчињата и сатанистите", или па на крај искача уствари дека само против нив ние можеме, па дај на нив да си ги истуриме сите свои фрустрации, јеби га појаки сме, а они ќе го јадат да им ебам племето антихристичко, студентско и наркоманско. Четврто, вие сигурно би се запрашале како некој може да биде толку отворено настроен против градењето на црква на плоштад, а јас вас би ве прашал од кога тоа големината на православието почна да се докажува преку градење на грандиозни и велелепни храмови, т.е. од кога тоа православието воопшто и треба да го докажуваме, дали со тоа сакаме да им докажеме на "Албанците, педерите и атеистите" дека ние сме христијанска држава или пак сакаме тоа да си го докажеме меѓу себе. Што стана со "Ако некој те удри по едниот образ, заврти му го и другиот", "Немој да судиш, затоа што ќе бидеш суден", "Љуби, затоа што блажени се тие што љубат ", што стана со љубовта, добрината и разбирањето, тие се најпотребни сега, ама ни трага ни глас од нив нема.

Да искочиш на протест против џамии ќе те тужат за верска нетолеранција.:toe:

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
требаше да се остават тие 30 мина слободно да протестираат,сами и без коментари..не ми се верува дека толку наивно се залепија на оваа провокација многумина и им го дадоа тоа што го сакаат...инаку,да живеат протестите и слободните демонстрации,но без милост за оние кои е против црквата...државата и црквата се бранат без коментари,само со ум,а кога треба,и со сила..
Od koga crkvata ima vrska so drzavata?
Kollku sto znam crkvata e odvoena od drzavata.
Gi pocituvam vernicite, ako nekoj resi da rusi crkva ke zastam protiv branejki go pravoto na sekoj da veruva vo sto saka.
No da ja izdigam crkvata(dzamijata itn ) nad drzavata ili da ja izednacuvam so drzavata - toa ne!

Да искочиш на протест против џамии ќе те тужат за верска нетолеранција.:toe:
Ne protestiraa protiv crkvata tuku protiv lokacijata.

Член од
18 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Денес кога ги видов на тв фаците па случањо се нашле на плоштад све беа активисти на Дпмне,

Јас сум за црква на плоштад ама не вака да се тепаат невини студенти плус девојки демократија секој си има свое мислење а не вака вандализам од Дпмне срамота е.

Брат Љубе спас за ВМРО-ДПМНЕ.

фала богу што се уште има во ВМРО луѓе кои што вистнински ги рабираат работиве, ама жално е што има и глупаци кои штотуку стана ВМРОвци глумат патриоти и верници. Тие што почнаа да се тепаат стварно се од ДПМНЕ и нанесоа голема штета на партијата и на нивниот Груевски, на сметка на останатите ВМРОВЦИ кои беа на плоштадот на контрапротест кои имаат капацитети на анјдемкратски и човечки начин преку дебата да ги вкрстат фактите со студентите.
Ама тоа е секој сељак кој ќе му дадеш власт мисли дека има моќ и дека е фаца. Точно се знае од кои се и од кај се фаците што тепаа.
А за брат Љубе се согласувам, Би било добро да се вратат некои стари структури да ја опраат оваа идеолошка изгубеност на ДПМНЕ.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Imam edno prasanje:

Kolku potpisi se potrebni za da sa pokrene inicijativa za referendum na nivo na Grad Skopje i na koj ke mozat da se izjasnat samo skopjani?

Postoi takva opcija?

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Знаете што е најсмешниот момент? Студентите кои се организираа како што разбрав се група не поголема од 50 души од кои само 30 отишле на плоштад мирно да протестираат порди нивното несогласување за местоположба на една нова црква која само би го азворила просторот од урбанистичко-архитектонски аспект. И што се случува на една ваква реакција заснована на професионалните познавања. Некој будала се нашол и им „пробил“ во нивната „тајна заверничка архитектонска организација“ и успеал да на 30 мирнопротестирачки студенти да им организира преку 100 контра-протестанти кои биле до толку напалени да почнале да ги напаѓаат физички студентите кои само на мирен начин изјавувале незадоволство и протест против архитектонското сквернавење на градот.
Одговори ми само на едно наједноставно прашање! Зошто во толпата наивни и архитектонско идеализирани студенти се наоѓаа личности како Соња Исмаил, ќерката на Ѓунер Исмаил, и Милчин, слепото црево на Бране??? После било каков одговор од твоја страна,анализа од моја страна не е потребна, очигледно е...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ајдеее сега на Кирлица страната гледав еден друг видео клип каде студентите ги ословува со Албанци, Албанци.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=22751

Па на што личи ова! Па после како сакате албанците да гласаат за вмро? Па вака ли се живее во една држава со ширење национализам?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Изгледа интересно ви е да се глупирате и уживате во површно политиканство без притоа да помислите кој профитира од вашите изливи на револт (двете страни).

И сеуште не добивме одговор кој ги организирал тепачите?!

П.С. Да не се случеше ништо, да поминеше протестот на овие 30 студенти без инцидент, ќе поминеше без никакви реакции,тотално незабележан и воопшто немаше да ви чуе Мујо за цркви и политика.

Меѓутоа некој си води политичка кампања за наивниците и морам да признам доста успешно, читајќи ја дискусијава.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Od koga crkvata ima vrska so drzavata?
Kollku sto znam crkvata e odvoena od drzavata.
Gi pocituvam vernicite, ako nekoj resi da rusi crkva ke zastam protiv branejki go pravoto na sekoj da veruva vo sto saka.
No da ja izdigam crkvata(dzamijata itn ) nad drzavata ili da ja izednacuvam so drzavata - toa ne!

Ne protestiraa protiv crkvata tuku protiv lokacijata.

Он така го постави прашањето.:nesum:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ајдеее сега на Кирлица страната гледав еден друг видео клип каде студентите ги ословува со Албанци, Албанци.

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=22751

Па на што личи ова! Па после како сакате албанците да гласаат за вмро? Па вака ли се живее во една држава со ширење национализам?
А како ги вмеша ВМРО во тепачката?

Која корист би ја имале од тоа?

Член од
18 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Напишано од kolize
Slobodno , samo tvoja majka ke kuka.
Imam eden za tebe na celo.

Inace, ti si gubre.

Sega bas me uplashi i navredi.:pos2:
Ke dojde denot za obrakanje so vas bidi siguren.
Да живее Голема Албанија и Илирида!!! Со патриотиве кој нишо не рабираат него ќе се тепаат које поголем дудлач на Бранко или Грујо.
Ај излете на двобој вајда и двајцата ќе се убиете и ќе не спасите!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Изгледа интересно ви е да се глупирате и уживате во површно политиканство без притоа да помислите кој профитира од вашите изливи на револт (двете страни).

И сеуште не добивме одговор кој ги организирал тепачите?!

П.С. Да не се случеше ништо, да поминеше протестот на овие 30 студенти без инцидент, ќе поминеше без никакви реакции,тотално незабележан и воопшто немаше да ви чуе Мујо за цркви и политика.

Меѓутоа некој си води политичка кампања за наивниците и морам да признам доста успешно, читајќи ја дискусијава.
Hahahhaha... ti si nevozmozen ej.....

Sega spored tebe ispaga deka i antiprotestantite bile organizirani od SDMS a?

Abe idi setaj be ziti svalerkata......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom