Ги читам постовиве и се чудам, пробувам да најдам бар малку логика и една рационална причина, зошто некој би пишувал вакви работи. И пред да бидам класифициран во редот на курвите комуњарски и издајниците на македонската православна крв, да ги потсетам верниците кои прилично жестоко си ги искажаа своите религиозни чувства, дека големите велигденски пости сеуште траат, мислам дека до 18 април, и дека под постење не се подразбира само физичко постење туку и апстиненција од лоши мисли и навредување на другите, а да не збориме за тепање на луѓе. Јас не постам, само ги потсетувам вернициве на едни од основните принципи на православието, религија во која тие толку фанатично се колнат. Второ читам постови во кои се вели, каде биле студентите да протестираат кога се граделе нелегалните џамии и други нелегални објекти. Ондак ја ќе ви го поставам ова прашање - Кај беа овие 200 - 300 верници да удрат еден контра протест на изградбата на тие нелегални џамии, и притоа со ист интензитет да се издераваат Исус Христос и да викаат богохулие, баш би сакал да видам кој ќе биде повратниот одговор од другава страна, а све си мислам дека усмен одговор нема ни да добијат, туку во истиот момент на сцена би стапил господин Калаш. Епа драги православни фундаменталисти ете ви можност да се жртвувате себе си и да покажете колку е чиста вашата вера. Трето, сигурен сум дека доколку овој верски објект се изгради, нашиве албанци би барале да се изгради џамија, што и сосема си држи вода, и да бидам искрен ја ќе бидам првиот кој што ќе ги поддржи и ќе се потпише за изградба на таа џамија, пошто јеби га, кад је бал дај нек буде маскенбал. Е тогаш ќе биде живо смеење, тогаш на плоштад ќе излезат 100000 албанци да бараат џамија, а нашиве фундаменталисти ќе даваат изјави од типот на тие што ги дава еден дебел водител што преферира да јаде бурек: "Знаете јас ја сакам Македонија, таа за мене е најубавата земја на светот, но сепак мојата фамилија е на прво место, јас не сум човек создаден да држи пушка, јас сум мирољубива личност". Па добро бе пичка му материна, ако си мирољубива личност за кој кур мора да пишуваш статии и колумни во кој повикуваш на линч против "педерчињата и сатанистите", или па на крај искача уствари дека само против нив ние можеме, па дај на нив да си ги истуриме сите свои фрустрации, јеби га појаки сме, а они ќе го јадат да им ебам племето антихристичко, студентско и наркоманско. Четврто, вие сигурно би се запрашале како некој може да биде толку отворено настроен против градењето на црква на плоштад, а јас вас би ве прашал од кога тоа големината на православието почна да се докажува преку градење на грандиозни и велелепни храмови, т.е. од кога тоа православието воопшто и треба да го докажуваме, дали со тоа сакаме да им докажеме на "Албанците, педерите и атеистите" дека ние сме христијанска држава или пак сакаме тоа да си го докажеме меѓу себе. Што стана со "Ако некој те удри по едниот образ, заврти му го и другиот", "Немој да судиш, затоа што ќе бидеш суден", "Љуби, затоа што блажени се тие што љубат ", што стана со љубовта, добрината и разбирањето, тие се најпотребни сега, ама ни трага ни глас од нив нема.