Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
фала богу што се уште има во ВМРО луѓе кои што вистнински ги рабираат работиве, ама жално е што има и глупаци кои штотуку стана ВМРОвци глумат патриоти и верници. Тие што почнаа да се тепаат стварно се од ДПМНЕ и нанесоа голема штета на партијата и на нивниот Груевски, на сметка на останатите ВМРОВЦИ кои беа на плоштадот на контрапротест кои имаат капацитети на анјдемкратски и човечки начин преку дебата да ги вкрстат фактите со студентите.
Ама тоа е секој сељак кој ќе му дадеш власт мисли дека има моќ и дека е фаца. Точно се знае од кои се и од кај се фаците што тепаа.
А за брат Љубе се согласувам, Би било добро да се вратат некои стари структури да ја опраат оваа идеолошка изгубеност на ДПМНЕ.
Фала Богу што во СДСМ има паметни луѓе кои не можеа веќе да ја истрпат оваа ГЕБЕЛШТИНА на мозокоперачот и носење на Македонија во амбис само да се испорача на налогодавачите она што веќе е платено и обеќано, па се тргнаа на страна и чекаат оваа мизерија да заврши за да са удави самиот тој мозокоперач во своите гомна, за да после пробаат да спасат она што ќе остане од партијата и да и ги врата вистинските вредности кои една политичка гарнитура треба да ги има. Меѓу нив се и кремот на партијата Шеќеринска, Бучковски, Спасов, Поповски и др.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
ПРОСТИ луѓе... на форумов!

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
прво бранителите.
второ млекарите. (100млекари - да не заборавиме во могила вмро-дпмне тепа во прв круг? кој се тие млекари? иако ги подржувам во намерата луѓето се у мака)
трето ова со студентиве.
Серпико кажа дека некои избрзале? Зошто? Мирослав Вујиќ во тоа време беше на дуел со Владимир Тодоровиќ-Тинекс, кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за Центар и тоа на неговата катна гаража пренаменета во деловен објект со хотел, сниман од А1 телевизија“, додаде Макрадули. - Алиби?
кој испровоцирал ова да се деси баш денес у тоа време?
на кого му оди ова у прилог? овие настани?

МВР била известена дека ќе има мирен протест и во колкава бројка.
тие испратиле полиција колку што мислиле дека треба за тој број на протестанти.

дали вмро кој ни у најмала рака ова не би му одговарало би испровоцирал некого да оди да тепа таму?

и пак ќе прашам ... на кого му одат у прилог овие настани?
сдсм испаднаа веднаш со пресс ... како да им беше спремен ... и одма обвинија вмро тепала жени деца ... ти се молам која брука е да користиш вакви настани за политички поени.

на кого му иде у прилог тепачкава ?
пак да прашам.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
сдсм испаднаа веднаш со пресс ... како да им беше спремен ... и одма обвинија вмро тепала жени деца ... ти се молам која брука е да користиш вакви настани за политички поени.

на кого му иде у прилог тепачкава ?
пак да прашам.
Раздели па владеј....

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
Od koga crkvata ima vrska so drzavata?
Kollku sto znam crkvata e odvoena od drzavata.
Gi pocituvam vernicite, ako nekoj resi da rusi crkva ke zastam protiv branejki go pravoto na sekoj da veruva vo sto saka.
No da ja izdigam crkvata(dzamijata itn ) nad drzavata ili da ja izednacuvam so drzavata - toa ne!

Ne protestiraa protiv crkvata tuku protiv lokacijata.
во принцип.државата и црквата се одвоени една од друга,во нашиот случај,црквата има голема заслуга за нашата државност и не треба да биде верник некој да се признае тоа.говорам за нешто што е поголемо од нашите генерации денес,од студенти или партиски активисти.МПЦ не значи само попови и владици,ѓакони и не можам да верувам како поради ситни интереси можеме сите да бидеме вакви селандури.мојот предлог е логичен и вели: дај да се испотепаме сите поради политички интереси,да паѓа крв до коски и да покажеме со тоа колку паметни типови сме...
протестот поради локацијата е ок,само што малкуминма веруваат дека поради тоа се протестираше..можеби таму треба да се изгради нешто профитабилно и што и да планираат овие,другите ќе им пуштеа наивни студенти со ветувања за ова или она откако ќе завршат факултет..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А како ги вмеша ВМРО во тепачката?

Која корист би ја имале од тоа?

Па тие што ги напданаа на студентите имале транспаренти тоа и очевидци го потврдуваат, а и јанко јади бурек јаво ги повика своите членови а се знае јанко која партија сипматизира и чија политика брани и кој му е гостин секој месец исто како и кај миленко у шоу заедн осо латас се сите тие партиски определени ија бранат таа политика.

п.с. па на сител на вести дадоја слика од инцидентот со камера што се тресе и ништо не се гледа, овде на кирилица повеќе се гледа :helou:

Член од
18 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Еве еден блог пост со кој горе долу се согласувам.

http://izolacija.blog.com.mk/node/219756

2. Каде е и каков е ставот на Сојузот на студенти на Универзитетот Свети Кирил и Методиј по повод претепувањето на нивните членови од Архитектонскиот факултет? Зошто владиниот полтрон поставен на позицијата Претседател на ова здружение мудро молчи во ситуација кога најдрско во историјата е удрено по студентското движење?
П:С Оправдано Отсутни!
Остај ги не ги повикувај тие имаа попаметна работа. Делеа пари од арачот собран во текот на неделата од студентите, за да положат некој испит со нивните свети декани кои се корумпирани до гуша.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
во принцип.државата и црквата се одвоени една од друга,во нашиот случај,црквата има голема заслуга за нашата државност и не треба да биде верник некој да се признае тоа.говорам за нешто што е поголемо од нашите генерации денес,од студенти или партиски активисти.МПЦ не значи само попови и владици,ѓакони и не можам да верувам како поради ситни интереси можеме сите да бидеме вакви селандури.мојот предлог е логичен и вели: дај да се испотепаме сите поради политички интереси,да паѓа крв до коски и да покажеме со тоа колку паметни типови сме...
протестот поради локацијата е ок,само што малкуминма веруваат дека поради тоа се протестираше..можеби таму треба да се изгради нешто профитабилно и што и да планираат овие,другите ќе им пуштеа наивни студенти со ветувања за ова или она откако ќе завршат факултет..
Sudirot morase da bide sprecen a sega mora da bide sankcioniran.
Da gi pustea da protestiraat 30 min ke bea 10 vest na TV, a sega ovoj cin otvara mnogu prasanja.
Kao sto velis : Dali sme veke tolku polarizirani sto veke pocnuvame fizicki da se presmetuvame.
Dvete partii mora da ja "relaksiraat" rabotava pred da otideme po gavolite.
Uste graganska vojna ni fali!

Член од
3 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
не ми се верува значи до каде ниско паднавме. дојдоа неписмени копуци да ја водат државата па налет тоа и да ги малтретираат интелектуалците. јас само се чудам каде се на протестот останатите интелектуалци, критичари , револуционери и сите оние кои се противат на едноумието.па да ви кажам си заслужуваме ова што ни го прават.кога стигнавме онај дебелиот со бурекот да го диктира јавното мислење и да ги заведува масите, па уште и етикети да дава на тие што не мислат исто, можам да речам дека ја заслуживме титулата „банана држава“.не дека не сме од порано,само сега го ставивме печатот.
се надевам дека ќе има следни протести против црква на плоштад, и се надевам дека сега наместо 150 студенти ќе има барем 1500 интелектуалци спремни да си го кажат и бранат својот став.јас сигурно ќе бидам таму и ќе бидам и спремен за тепање ако треба.иначе да му појаснам на „верниците“ јас сум платен војник,атеист и спремен да го бранам она во што верувам до смрт.па бујрум следниот пат нападнете ме да видиме дали вашиот бог ќе ви помогни!

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Простотилак еден тон.

Нас, има да не нема, со ваков простотилак :tapp:

Член од
25 октомври 2008
Мислења
81
Поени од реакции
7
иначе да му појаснам на верниците јас сум платен војник,атеист и спремен да го бранам она во што верувам до смрт.па бујрум следниот пат нападнете ме да видиме дали вашиот бог ќе ви помогни!
:pos2::pos2::pos2:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Hahahhaha... ti si nevozmozen ej.....

Sega spored tebe ispaga deka i antiprotestantite bile organizirani od SDMS a?

Abe idi setaj be ziti svalerkata......

Добро Рамбо, ајде малце моториката вкључи ја:

1. Се организираат протести против партиската одлука на ВМРО-ДПМНЕ да гради црква.
- значи не против сите други објекти кои ни го узурпираат местото на живеење кои се од 10 пати поголем приоритет за сите нас, туку се оди против овој партиски проект.

2. Се бира термин за овој протест меѓу 2 изборни круга.

3. Се организираат 2 групи протестанти и контрапротестанти.

Доколку се оставеле студентите да протестираат, тие 30тина души ќе поминаа сосема НЕЗАБЕЛЕЖАНО и во медиумите и никаква реакција немаше да испровоцираат.
Тебе ќе ти чуеше лево маде за некој си протест.

Кои се логичните заклучоци:

а) се бира сомнителен термин за овие протести

б) се продуцира испланиран инцидент каде тепачите се претставени како прилично аматерска секта која глуми патриотизам - намерно уфрлање на знамиња на Грчката црква со што би се поврзало ВМРО.

в) се поврзува тоа со ВМРО бидејќи тие стојат позади градењето на црквата

г) СДСМ го користи ова во политичката изборна кампања како потпалувачки момент и профитира.

Која корист би имал некој од ВМРО да си прави штета токму сега кога повеќе им одговара воопшто да не реагираат и ќе поминеше протестов ко да не бил.

Насловите и првите реакции кои беа?

“Груевски ги тепа студентите“, “Груевски ги подели верниците“, “Груевски ги тепал бабите и дедовците“ итн. се во познат стил.

Башка, појавувањето на “набљудувачите“ од СОРОС, Милчин и компанија за мене доволно говори.

Истово сценарио беше употребено и за палењето контејнери на Партизанска после протестот на Пела, каде им беа делени по 500 денари на хулиганите од Карпош маало од страна на “команданти“ од СДСМ.

А ти брате мили, можам да си заклучам дека на секоја тема нафрлаш масло во огнот и поттикнуваш делба меѓу македонците и сеир маваш.
Не си ти глуп, знаеш мн. добро што правиш.
Не си ништо подобар од оние кои ги организирале тепачите и ги опремиле со аматерски реквизити.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
не ми се верува значи до каде ниско паднавме. дојдоа неписмени копуци да ја водат државата па налет тоа и да ги малтретираат интелектуалците. јас само се чудам каде се на протестот останатите интелектуалци, критичари , револуционери и сите оние кои се противат на едноумието.па да ви кажам си заслужуваме ова што ни го прават.кога стигнавме онај дебелиот со бурекот да го диктира јавното мислење и да ги заведува масите, па уште и етикети да дава на тие што не мислат исто, можам да речам дека ја заслуживме титулата „банана држава“.не дека не сме од порано,само сега го ставивме печатот.
се надевам дека ќе има следни протести против црква на плоштад, и се надевам дека сега наместо 150 студенти ќе има барем 1500 интелектуалци спремни да си го кажат и бранат својот став.јас сигурно ќе бидам таму и ќе бидам и спремен за тепање ако треба.иначе да му појаснам на „верниците“ јас сум платен војник,атеист и спремен да го бранам она во што верувам до смрт.па бујрум следниот пат нападнете ме да видиме дали вашиот бог ќе ви помогни!
Koj intelekyualci be ? zarem ima takvi kopilina kaj nas, pa covece istite ovie organizatori na protestov mama mu ebaa na Makedonija tolku godini
nanazad i nikoj ne mrdna, site mu go pusea na Brane a sega naednas barate nesto. Pominia toa vreme na majmunite sega lugeto resavaat sto ke bide a ne kreteni kako Milcin.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па тие што ги напданаа на студентите имале транспаренти тоа и очевидци го потврдуваат, а и јанко јади бурек јаво ги повика своите членови а се знае јанко која партија сипматизира и чија политика брани и кој му е гостин секој месец исто како и кај миленко у шоу заедн осо латас се сите тие партиски определени ија бранат таа политика.
Ете, ми ја потврди поентата со транспарентите.

Уште ако имаа испринтано маички со натпис - ВМРО-ДПМНЕ тогаш па никаков сомнеж немаше да има. :icon_lol:

И јас можам да опремам 10 тепачи со транспаренти на СДСМ и да им дадам да мафтаат со Грчко знаме.

Кој ќе биде заклучокот?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
148
Поени од реакции
3
Sudirot morase da bide sprecen a sega mora da bide sankcioniran.
Da gi pustea da protestiraat 30 min ke bea 10 vest na TV, a sega ovoj cin otvara mnogu prasanja.
Kao sto velis : Dali sme veke tolku polarizirani sto veke pocnuvame fizicki da se presmetuvame.
Dvete partii mora da ja "relaksiraat" rabotava pred da otideme po gavolite.
Uste graganska vojna ni fali!
ќе падни метеорит кај сарандилово..и ќе почнат после..да беше бранко немаше да падни,грујо е крив оти падна метеорот.. или обратно..да мож да ги слуша некој само..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom