Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
M

marsovka

Гостин
Абе вие сте биле ептен отидени!


Прилично плитко е организирањето протести пред вториот круг избори. Ама многу плитко :)

Се знае мотивацијата, досега за 300 пати побитни работи никој не протестирал ниту излагал и се солидаризирал со социјалните случаи и слични примери, а една црква во предизборието мноогуу пречела бе...

С.Р.А.М.О.Т.А.
Од некаде мора да се почне нели?

Ибнаку само жда додадам ние сме ставени вовисоко ризична група,земји,каде што може да избијат немири и исто така по стабилност и безбедност.......
 
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
nikoj ne spomnuva kako vcera Janko gi bucna podrzuvacite za izgradba na crkva da napravat kontra -protest ? :)
Ја има ли негде на интернет снимката од ова? Или некој да даде транскрипт што точно кажал?
 
Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.579
I jas glasav za vmro, sum hristijanin ama sum protiv izgradba na crkva na TAA LOKACIJA, a ne sum del od taa grupa ili organizacija sto denes MIRNO protestirase bez navredi i prepukuvanja, a ne sum ni arhitekt.
Od sto ima mesto na plostad, nekoj da prdne kaj telekomunikacii, smrdezot ke se oseti i do pred B2,i srekja tie 2-3 drvca gi imame kako nekoe zelenilo i parkce. Uste edna TOLKAVA crkva ni fali tuka. Soborna e na 5 minuti od plostadot.
Toa e moe licno nestrucno mislenje, koe ako sakam mozam da go iskazam javno i za toa NE SMEE nikoj fizicki da me napadne, verbalno biduva ama fizicki nikako ne e opravdano.Ima mnogu seljaci niz gradov, nepismeni luge kako sto bese tolpata denes na plostad so GRCKITE znaminja. Oni mi bile KRSTONOSCITE nemoj molimte, a ne ni znaat sto pravele krstonoscite.
Koj e tolku golem vernik neka ide u soborna, ne e mnogu daleku od plostad.
 
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе на сител ништо не покажаа, гледајте на А1 убаво се гледа кој почна прв и кој каква култура има.

http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/tepanje-28-03.wmv&VestID=106431


а стиел се прават објективни и фер и демократи знаат да дробат против опозицијата а тоа што они го дадоја на вести ништо не се гледаше.
 
K

kaiser soze

Гостин
Битно е бидејки според мене присуството на Милчин и Гелевски најмногу влијаеше за ваквиот исход.
На народот му се преку глава дојдени соросоидите и нивните антимакедонски ставови....и кога овие беа забележани во спротивниот табор толпата изгуби контрола и се случи што се случи.
Тоа не е никакво оправдување за случувања пандан на денешните на плоштад.Ако сметаш дека тоа е начинот за решавање на работите,тогаш треба да се откажеме од било какви аспирации понатаму.Па ајде,вакви работи има само во несозреани и слаби демократски општества ,какво што несомнено и е нашето.
 

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
А тие група млади луѓе беа само наивни и невини архитекти. Ова беше отворена пресметка на ВМРО и Сорос тоа е повеќе од јасно. Имаше и по некоја невина жртва ама тоа е тоа.
E aj sea razmisli ubavo, trezveno, dali e toa vo red?!!!!
Dali e toa odlika na demokratsko opstestvo?

Imaj predvid, deka od edna strana imas politicka partija koja momentalno e nositel na izvrsnata vlast t.e. vladata, a od druga strana imas graganski organizacii, tako zvani civilen sektor. :toe:
 
Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
nikoj ne spomnuva kako vcera Janko gi bucna podrzuvacite za izgradba na crkva da napravat kontra -protest ? :)
За ова на јанко навистина срам да му е нека оди во вардар нека се фрли!Тоа што го зборуваше беа чисти глупости-тој исто како волк на форумов не разбрал за што се работи(или се правеше дека не разбира)го претстави денешниот протест како анти црковен и анти религиски акт а протестантите како умс на сдс и вампири соросоиди...
МВР објаснува дека СПОНТАНО се собрале ,,верниците,,а јанко лично го најави протестот и ги повикуваше граѓаните да излезат на контра-протестот!Срамота-уууу јанко проститутко една новинарска (бло)геро не ти е равен:kesa:
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Персеј, баниран од тема поради неможност да смири доживљај со спамирање. Пиша 7 пати за блогпостот, океј е, издркавме сите. Доволно е. Ти си гение, ти си во право, ти предвиде се и во иднина ќе предвидуваш.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom