Тапа напојување имаш, доста плачеш :smir:А ако ти кажев дека чини 5000 наместо 3000 тогаш ќе беше уверен дека се работи за извонреден квалитет, така? :devil3:
nema samo vo set gi ima i toa tie napojuvanja sto gi nabroja nema na drugo mestoМилојко, Fortron се закон напајања, ама проблемот е во тоа што речиси никаде не ги гледам. Единствени места кај што сум видел Fortron се Сет (слаб избор на модели, имаат 1-2 модела на flexATX и 1 модел од Zen серијата) и RHS кои што имаат доста голем избор. Секако вториве не им се достапни на обичните смртници бидејќи се дистрибутери. Каде се Fortron во Македонија? Да не има некои тајни продавници за нив?
знам бе пријателе ама прашањето ми беше да биде едитиран 1 от пост од модератор и тој одличен 44 ти пост да биде вметнат во првиот пост а не во 44 от како што си е сега, па да се скапи чоек од барање а баш има добри информацииТака си се самите подредени по хронолошки редослед.
Ете нешто од нештознам бе пријателе ама прашањето ми беше да биде едитиран 1 от пост од модератор и тој одличен 44 ти пост да биде вметнат во првиот пост а не во 44 от како што си е сега, па да се скапи чоек од барање а баш има добри информации
значи тој текст од мастер да е на 1 страна и во прв пост - нека си седи и во 44 от и обавезно во 1 от ако треба
ако се разбираме.....
:salut:
конеќноЕте нешто од нешто
Дури и да има 600 W не ти е потребно. 500 и повеќе од добро ќе си ја врши работата. Знам, пошто и јас го имам истото, и имам компјутер со оверклокуван процесор, графичка, меморија. Никакви проблеми сум немал до сега.aj malce pomos vo dilema sum za psu veke poracav vo ddcom asus gts 450 a silent pro 600w go nemaat na lager pa imam izbor megu silent pro 500w (4900den) i 700w (6850den)
Освен ако не планираш да правиш SLI комбинација 500W ќе ти биде доволно за оверклок на сите компоненти. Ако понатаму планираш да купиш уште една графичка - е тогаш веќе ќе ти треба 700W напојување.haha aman be ke me zbunite uste tolku primer vo idnina zemam cpu 95w i gpu 160w kw moze li oc da se pravi
и јас би играл така кога би давал 4900 ќе дадам + 2000 ако треба за + 200 вПа ако не ти се планира за во иднина или си финансиски ограничен во ментов иди на 500ката, ќе ти биде повеќе од доволно.
Ама ако сакаш да ти поседи барем уште една генерација псу-то(може и повеќе, никад не се знае) би ти препорачал да идеш на 700.