Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
i eve ti od lugje koi imaat oprema za testiranje ne od nekoi mockovci/linkovi od nedokazani lugje koi neznaat da povrzat sata kabel pa neznaele sto mu dali e do toa ili kako ova ona http://www.vortez.co.uk/articles_pages/cooler_master_gx_550w_power_supply_review,5.html
--- надополнето ---
Од линкот твој ...
- Voltages fluctuated 1V on the 12V when testing
- Cable ties would have been a nice addition
Јас ова ривју го немав читано, а знаев дека има проблеми на 12v ... (види предходен пост) :pos2:
Просто си необразуван и неинформиран за да говориш на тема напојувања ...da druze prosto me potrese neznam stvarno za sto zoboris ccc
Јас учев 5 години факултет за ова, твоето знење се основа на рекла-казала маалски муабети ... во фазон ... "мегавати, килооми, виџети, tcp, udp, a бе се има"
Најскапите не се најдобри ... пример има кај нас spire 1000W, кое нема 80+ сертификација, а се продава за ~18000 ден.Добро, јас знам дека повеќето од вас имаат напајања од 25.000 денари, ама ако сте имале лошо искуство со напојување од 2500 денари (леле не дај боже такво напојување некој да земе, blasphemy!) не значи дека сами тие ептен, ептен најскапите се најдобри.
Јас веќе 4 години+ терам на GlacialTech Real Power 450W, сменив графичка, матична, процесор, имам начукано 3 хард диска и двд-ром, компјутерот по цели денови запален и слични мачења...па еве, пак е тука. Затоа, преиспитајте се малце, пошто мислам дека претерувате со тие Ферари компоненти во компјутерите.
Си имал среќа Мац, твоево напојување има реална моќност од ~250-280w макс, лоша регулација, лоша ефикасност ....
И не се работи за "ферари" напојувања, од 250 евра, ретко кај нас кој има толку кеш за напојување, но за ~5000 ден може да купи нешто саглам.