Списокот го истакна претходниот член, и има доста фирми кои се зинтересирани, барем јас ја најдов фирмата од која сакам да земам компјутер и уште ќе се пријавуваат.
Чекај малку, а зошто да не? Не се сита мамини и татина на приватните, има многу кои земаат кредита и на кои им плаќаат чичковци од Америка и Германија.
И што ако е приватно? Сите се исти само што секој си го бира својот начин на образование, секој апсолвент има право на ваучер, било да е трета или четврта година.
Нели знаеш и по 20 000 плаќаме за студирање, глупости живи. Мене тој ваучер ми значи многу, видиш дека не е така као ти што викаш. Сега зборуваме за оваа година, и пак има стипендии.
Претерано? Во кој поглед? Па бегаат студентите од државните факултети зашто им е мака од се што се случува таму, значи претерано е малтретирањето на државните.
Препишувањето на другар ти и ваучерите некако не можам да ги спојам, дали тука пак има некој против приватните? Се зборува за ваучери не затоа кој како проаѓа, а на државен ако е за тоа, на друг начин се полага, си платиш и добиеш оценка, вака со препишување барем ќе наушиш нешто ако ништо друго.
И доста со овие препукување на пваа тема, си има посебна за тоа. Утре ќе видиме што како ќе се случи, можеби ни јас нема да добијам ваучер. Знам дека на список први се оние кои први запишале семестар, последна година. Пишете утре што како :helou: