Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
нареден skrillex за да може убаво да се изхејта
бон џови се ко спремање сега...

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Bon Jovi ако би го оценувал би го оценил со 4ка според мене бидејќи не дека има нешто премногу јаки песни или пак дека сум некој фан но има некои солидни песни кои често знам да си ги пуштам :) Додуша него повеќе го слушаат женски отколку машки...

Еве некои песни кои мене лично ми се допаѓаат...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прво, Џон изгледа фантастично, додуша и Ричи не е лош.:cool:
Второ, им ги сакам песните. (You want to) Make a memory ми е омилена, Bed of roses и Dirty Little Secret се тука некаде исто. Убави песни имаат и си ги слушам чат-пат. Не као секој ден, али често пошто песните ме полнат со позитивна енергија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ја ќе почекам да се намножат хејтерите за да има фер борба, ја сам они 40 :cool:

P.S.
Што ти значи да имаш другар за модератор, а? :coffee:

P.P.S.
Malcolm van den Сабаховић, не бегај од светска музика! :cautious:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Како што ќе каже омилениот ми лик: Bon Jovi rocks. On occasion!
Овој бенд засекогаш ќе има посебно место во моето срце зашто ме потсеќа на едно убаво време, ме потсеќа на првите журки, кога едвај влезени во пубертет се деревме на It's My Life пошто нели, или пак се топевме на Always/Bed Of Roses/All About Loving You... Признајте си сите имате фаќано девојки на нивни песни, а сите ние пак иаме паѓано во вашата мрежа. :)
Да ги слушам on а daily basis - тешко. Али повремено да пуштам песни кои што ме потсеќаат на преубави моменти, о да!
И да, Џон изгледа феноменално! :love: Али ако пуштиш последнователно неколку песни, напорен станува со гласот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Што може да се каже, што може да се напише за Бонџо а веќе не е кажано, а веќе не е напишано.

Чија магија плени. Магија претворена во милозвучен глас, испреплетен во текстови во кои сите ние, обични и необични, смртници и некој ко Сусаро може да се пронајде, да се чувствува искажан, да се осети млад. И тажен, ама и среќен. Музиката на Бонџо те прави тажен, ама и среќен, оти си тажен. И така, во круг.

Неговата музика е безвременска,создадена за минатото, ама и за иднината, додека ја плени сегашноста. Ко Персиски килим. исткаена привилегија, за оние кои знаат да слушнат, кои знаат да разберат. А треба да бидат среќни, оти го виделе, го слушнале.

Бонџо се вброува во великаните, во големата музичка сложувала, рамо до рамо со потписници на музичкиот документ наречен квалитет, како Финк Плојд, како Дејдфул Гред, како Архангел. Ух, само каква комбинаторика ствараат на (кој што има даунлоудирано) музички плеер.

А што ми е мене омилениот дел од наследството на Бонџо оставено за цел свет? Tekstovite.

Распараат, те оставаат гладен за more. и за повеќе, ама и за more, ко море. На лежалка, додека ти ја проветрува душата. Дур се пронаоѓаш на неговата текстуална мапа. И можеш да бидеш среќен, оти и Френк Синатра е еден од тие кои можат да речат: да, јас сум дел од велетворештвото на Бонџо. Како и сите ние, ол араунд д ворлд, кои го слушаме. кои цениме, енергија, енергија, и енергија.

Бонџо We

W

Werther

Гостин
Имам конкретен предлог. Најпрво да се истераат култните бендови. До сега, од 11 тапети (вклучувајќи го и овој) само 5 беа големи бендови.

Значи, истерајте со големите бендови како Black Sabbath, Queen, Sex Pistols, The Doors, Мизар, па понатака може со овие глупостите како AC/DC и Bon Jovi да одиме.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Имам конкретен предлог. Најпрво да се истераат култните бендови. До сега, од 11 тапети (вклучувајќи го и овој) само 5 беа големи бендови.

Значи, истерајте со големите бендови како Black Sabbath, Queen, Sex Pistols, The Doors, Мизар, па понатака може со овие глупостите како AC/DC и Bon Jovi да одиме.
Првично така беше замислена темата. Ама нели треба да има малце бранување, менење на стилови и публика. Ако ги изредиме дечкиве по ред, не викам дека нема, ама ако ги ставиме сите, најверојатно ќе испадне само фалби, импресии, споделување песни и никаква рчка или појака дискусија како шо се деси на пример коа беше Архангел. Тоа е целта, искрено и јас не ги обожавам бонџо we шо вика малком.

Имаш предлог за наредни? Ако сакаш и воведот го пиши. :)

W

Werther

Гостин
Првично така беше замислена темата. Ама нели треба да има малце бранување, менење на стилови и публика. Ако ги изредиме дечкиве по ред, не викам дека нема, ама ако ги ставиме сите, најверојатно ќе испадне само фалби, импресии, споделување песни и никаква рчка или појака дискусија како шо се деси на пример коа беше Архангел. Тоа е целта, искрено и јас не ги обожавам бонџо we шо вика малком.

Имаш предлог за наредни? Ако сакаш и воведот го пиши. :)
Ќе добиеме од секој различна анализа и интерпретација. Квалитетни, подолги постови.

Еве, за Нирвана AceCaleb напиша одличен пост, за Битлси Io, додуша имаше и други одлични постови за тие бендови, но нивните ги земам како репрезентативен примерок.

Предлозите се тие, погоре што ги напишав, за следниот четврток не знам, понатака би направил воведен пост, зошто да не.

:)

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ќе добиеме од секој различна анализа и интерпретација. Квалитетни, подолги постови.

Еве, за Нирвана AceCaleb напиша одличен пост, за Битлси Io, додуша имаше и други одлични постови за тие бендови, но нивните ги земам како репрезентативен примерок.

Предлозите се тие, погоре што ги напишав, за следниот четврток ме мрзи, понатака би направил воведен пост, зошто да не.

:)
Океј, се слагам. Само во план беше нешто porcupine tree за нареден, па ако биде тој, после него рецимо вратите. Еве ја ќе пишам за нив. Или ако не те мрзи ти. :)
И од понеделник почнуваме да ги мениме, нели флоид ги сменивме вчера. Да си биде онака, права недела.

W

Werther

Гостин
Океј, се слагам. Само во план беше нешто porcupine tree за нареден, па ако биде тој, после него рецимо вратите. Еве ја ќе пишам за нив. Или ако не те мрзи ти. :)
И од понеделник почнуваме да ги мениме, нели флоид ги сменивме вчера. Да си биде онака, права недела.
И една забелешка, досега беа се' рокери (гранџери, металци, пост-панкери...). Може и жанрот да се промени, на фолк: Боб Дилан, Коен, Кеш, или џез: Дејвис, Армстронг, Гилеспи...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.900
Поени од реакции
11.234
Мислам дека ќе ја утнеме ако се испукаат сите култни бендови и за после останат потапа бендовите. На сите ќе им биде интересно додека се култниве бендови, па после за срање бендовиве никој нема да ја посетува темава па од некои случајни минувачи ќе се удира по некој one liner од типот - Бендов е најбоље/најсрање итн.
Балансирано е подобро, секако и менување на жанрот е добра идеја, може да се уфрлат и електронски бендови (Prodigy, Depeche Mode, Kraftwerk, Faithless итн.) сигурно ќе има и тука дискусии.

Paramour

Distinctively Different
Член од
6 октомври 2012
Мислења
125
Поени од реакции
71
Дефинитивно еден од најбољи бендови у свет. Омилена нивна песна - its my life ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom