Моменти од детството што ќе ги паметите

Член од
2 јуни 2013
Мислења
83
Поени од реакции
42
eпа на училиште требаше да измислиме песна и јас коа дојдов на ред почнав со мојата Оче наш кој си на небесата да се........................ и.т.н ама сите ми аплаудираа после :D И кога имав бибер во носот дека на грешка шмркнав и носо ме чешаше и мала тогаш 3 одд и зедов од клупата се чешав а после тоа едно чупе вели наставничке си го чеша носот од клупата а јас одговорив не не зарем не е прекрасен мирисот од оваа училишна клупа рано сабајле :D

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.135
Поени од реакции
2.318
Игрите со братучед ми и другарите,лето на бањање во река зиме на санкање по цел ден,секој ден фудбал,фудбал и фудбал,првите симпатии...после и со музика почнавме,кунг фу трениравме, фантазиии,радости,понекогаш и малку тажни и по малку плач нели :) Детството тие најубавиот период од животот, не е како сега секој ден напнато ,нервозно,работа,пари.ова има ова нема...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
од тажните моменти никогаш нема да заборавам кога умре дедо ми.....имав 9 години, а толку бев приврзан за него......

а инаку има многу други, весели, луди, гупави моменти....на пример кога со камен по око го удрив братучед ми и коа почна крв да му тече, кога го скршив прозорот кај баба од дневна, кога им се сокрив на моиве заедно со сестра ми во раце која беше бебе и потоа ќотегот што го јадев (не бараа со часови и сигурно тогаш животот им го скратив), кога ќе појдевме на поседок сите братучеди кај баба ми...е тогаш не се опишува што се случуваше...лудница, потоа кога го натерав другар ми да украде playboy од вујко му за да гледаме и моменот кога прв пат го гледавме, глупостите што секогаш ги правевме во улицата, предлозите на постариот братучед, на утакмица кога го ставив последниот гол (сосема на крај) и победивме, кога ме креваа сите во раце за таа победа, моментот кога се роди сестра ми......

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Koга му ја скршив глата на играчката Бетмен, па трчав до кај чевларот да ми ја залепи со тоа силното лепило.

Кога ја отпревртував Супер Марио, па влезе мајка ми и го цапна нинтендото, го измести од положба на мирување, а со тоа ми го скина меракот.

Кога туравме вода на улица во студените зими за да напрајме долги лизгавици и да кршиме коски.

Кога беревме зелени сливи чиј вкус го паметам до ден денешен.

Кога го истепав едно друго другарче за да бидам јас Коњаникот Сабја, а тој да биде плавиот.

Кога праеа домашниве надвор ајвар, а јас направив спој на соковникот кој експлодира и крена бучава во зградата.

Кога го лажев братучед ми со имагинацијата, а тој фино лепо ме слушаше до ниедно време со полна концентрација.

M

MIL

Гостин
Ja pamtam eden moment koga mu trgnav kolata na tatko mi sum ja izbacil od brzina i.pocna da se dvizi sreka so na mala nadolnica bilo pa trcea site pomene a ja negde 5godini u.kola sam abe car hihih

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Играње нинтендо од сабајле до вечер, кога ќе ме грабнеа моите гаси тоа :D

Кога ќе ми купеа киндер јајце сум скокал до плафон, башка играчката во натре беше нешто невидено..

Играње џамлии на ќар, па тоа беше фешти. Стратегии се смислуваа, џамлии се ќареа, се купуваа секакви без разлика што не ни требаа.

Какви торти ми правеше мајками за моите родендени како помал...

За некои работи би дал се само за да можам да го доживеам ова чуство пак. Мераци :)

Z

Zoza

Гостин
pamtam koga spiev pod masa samo od strav tatko mi da ne napravi uste edno dete :facepalm:
koga me nosea na zabaviste i taman stignam tamu ja ke se pomocam u gaki samo da ne vlezam vnatre :pos:
koga i pomestov stolica na edna skolska za da padne na zemja
koga mi go kupija prviot tocak
koga ripnav od terasa ( prvi sprat) za da dokazam deka nema da skrsam noga/raka....
koga frliv celo tendjere mandza (zelka) preku prozor bidejki ne mi napravi mama rucek so sakam ja ( si dobiv kotek do den den da go pamtam ) :icon_lol: i uste mnogu gluposti ima i ubavi raboti de :D

P

parvati

Гостин
Омилена дешафка од детстфо ми е детски петинг у тројче под тарасу у т'мно док играсмо жмурку : ) Сузе и Мели бесфа згодни дундиња у хеланке

Сестре ми и другачке ги викасфа духови куде нас док мама и тато бесфа на сфадбу,улегна ги у т'мну собу и сс црвену темперну га ишкрта огледало, усрасфа се у гаќичке бели сфите девојченца смели, мислесфа крф е

Кд бесмо сс Ѓоку у базу на умпрофорци и утепасмо се дегустирајке чоколаде и сокови, на назад заглависмо у кал и ја падна у коприве, тј дн никад нема да га забраву, мама ми га шамара голо гзе у купатило пред да ме избања, немаше ме здрави три четрнаес саата тј дн.Навечер се вратисмо а сабајле у шес искочисмо

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кога си добив братче:)
Кога ќе направев некоја беља, и после брат ми го јадеше ќотекот:pos:
Кога храната не ја јадев и скришум надвор на мачињата и кучињата им ја давав.
Кога ќе одев кај коњот, и козите особено кога ќе имав мали јариња, моите не можеа од таму да ме извадат, ах времиња...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Една сигурно ќе ја паметам,а тоа е ужасната грешка што ја направив кога го избирав средното училиште,сепак и на 13-14 години бевме деца,не мора да подразбираме деца кои се до 10-11 години односно ,бидејќи сите сме деца на нашите родители, сакам да кажам дека детството не ни треа се до оној период кога ќе престанеме да си играме со играчки туку се до оној период кога ќе созрееме.Јас созрев околу 15-тата година и ја увидов оваа грешка.:place:А некој созреваат и пред 15-тата,а некој подоцна односно кога ќе влезат во пубертетот и ќе излезат од него,тука е прочесот на деталното созревање-пубертетот.

Uchiha Sasuke

Sharingan User
Член од
21 март 2013
Мислења
3.619
Поени од реакции
7.380
Сите моменти од детството ќе ги памтам,бидејќи детството е најдрагоценото нешто во животот, но доцна го сватив тоа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Не знам која година беше ама тренирав фудбал и игравме пријателска со Работнички во Пржино и играв што играв и ме извади тренерот арно ама се повреди некој од напаѓачиве и ме стаи мене да играм ко напаѓач.

Играв ко централен бек цела моја фудбалска кариера и ептен ми беше чудно ама за 5 минути им збрцав 2 гола.

Се чудев и трчав ко луд низ игралиштето ама џабе, изгубивме 5-3 таа утакмица и иако небитна мене сепак ми е една од подрагите во скромната фудбалска кариера.

Иако има полно моменти од детството што ќе се паметат, решив да го издвојам овој.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Кога ги точкавме цело маало,дечишта по 10-12 години,гледавме порничи кај мене дома,Жикина династија.Кога истуравме вода за лизгалници за во зима,по 10 метра.Секоја недела одевме на рид,еднаш зимно време беше и на еден другар му се сереше па се бришеше со снег,утоп и ѕиври и поткошула,се валкавме од смеа,фудбал кога игравме со мали голчиња од тато и екипата што останале,кога ќе се десеше некоја саобрачајќа па дремевме до крај да видиме што ќе се деси,кога ми го купија првиот мобилен играчка,кога одев на фудбал на тренинг (демек голман ќе бев) ми се слоши и си дојдов од стадион,памтам на отворањето прва утакмица,Германија-Костарика играа 2006 година во Германија светското ја гледав таа утакмица до некаде,во Реал.М кога играа Фиго,Роналдо,Гути,Раул,Бекам,кога ги гледав на Сител,на А1 кога даваа Англиско првенство,кога почина претседалот Борис Трајковски,се сеќавам во такси бев и на радио кажаа,кога за секој роденден кога бев мал ми носеа албум и рамка за слика.

Kajgana Shop

На врв Bottom