- Член од
- 8 февруари 2007
- Мислења
- 1.968
- Поени од реакции
- 43
Прво одмори ја малку косата од фарбање. Плус плавата е тешка за одржување, а и секој фризер препорачува одмор за косата што подразбира да не ја фарбаш извесен период. Подобро смени малку и оди нека ти ја ишатираат цела коса со потемни прамени, или пак префарбај се со некоја потемна нијанса. Заборави на пегли извесен период. Скрати ја должина на косата и употребувај повеќе природни препарати. Регенератор, маска, силиконски капки.. Никако миење на косата секој ден така само повеќе се суши влакното поради хемиите кои ги има во производите.Ја да прашам нешто..
Косата ми е премногу третирана, стварно премногу фарбана.. Одсекогаш имам премногу ретка коса и тоа уште толку ме нервира.. Фората е што влакното ми е многу изгорено и не расте скоро ич, брзо цвета и ако не користам Нивеа - Blonde Cair косата ми е ко метла..
Ме советуваа да ја мијам на поретко зошто ја миев на секој ден и да додадам брашно во фарбата за да не се гори толку косата кога ја фарбам.. Сепак тоа со брашното ми е слабо веројатно, па решив да пробам да го фарбам само коренот.. Дали би било подобро така и пред се да не изгледа лошо? Моментално сум баш плавуша со црн корен ама веќе ми е страв да ја фарбам цела.. :/
Heeeelp..
Знае некој лек?
Немој ни да си помислила да додаваш брашно и слични бабини деветини во фарбата :uvo: Единствено може да додадеш малку вода колку да го ублажи хидрогенот, ама дуго никако. Иако најискрено префарбување со потемна нијанса ти е најпрепорачливо, за некој два до три месеца пак фарбај се плава.:helou: