Зависи со која крема се депилираш. Нема од што друго да е, само смени ја кремата за депилирање, веројатно кремата која ја користиш за депилирање кожата не ја прифаќа. Јас ти ја препорачувам Вит.Ми треба совет мал.
Секогаш после депилација ненормално ми се исфрла кожата. Како би можела да го намалам црвенилото?:S
Прочитај поубаво, нејзе ненормално и се исфрла кожата. Остај ти мало нормално црвенило од гребење. Не мисли на тоа, да е само тоа не би барала совет.toa e normalno kaj sekogo se pojavuva crvenilo,pri depilacija se otvaraat porite na kozata, se preporacuva vednas mienje so mlaka voda i posle bebeska pudra (kosili)
И јас го имам истиов проблем, исто е и со восок кога се депилирам пред натпревар, се нафрлам и во вода ме печат нозете .Со машинка се депилирам, не со крема.
Иначе, одма после депилирање влегувам под туш, ама не помага.
Е со машинките немам искуство, ама ако користиш машинка, пробај со крема. :smir:Со машинка се депилирам, не со крема.
Иначе, одма после депилирање влегувам под туш, ама не помага.
И јас се депилирам со машинче.Обавезно после секое депилирање мора да се помини со алкохол за дезинфекција без разлика дали се имаш ти депилирано или некој друг со твое машинче.А црвенило е нормално да се јави.Ама после еден ден ми исчезнува мене.После депилација не се оди под туш.Остатиците од кремата за депилирање се вадат со мрсна крема или лосион.Треба да се смири кожата па после да се мие.Надобра крема за после депилација е Fresh, од Hemel, или кремата за раце.Ако не овие, тогаш било која МНОГУ мрсна крема.
На една моја цимерка од машинката за депилација рацете и станаа како на кокошка.После дозна дека некоје друго девојче се депилирало со нејзината машинка, и затоа толку се нафрлала.Ако друг се издепилирал некогаш со твојата ,можна е реакција.Не знам како да ја дезинфецираш.Со алкохол можеби.
Белус, позади Вучко, ако знаеш каде е.А јас да прашам друго....Кај има добар фризер во Скопје.Сакам да се истрижам ама до сега во Скопје се немам стрижено па не знам каде да одам.Некој да ми препорача некое добро фризерско студио?
Вучко,то кај Тинекс во Аеродром?Белус, позади Вучко, ако знаеш каде е.
Не бе во Аеродром, во Центар, во Дебар маало. Распрашај се, ќе ти кажат каде е Вучко и ти треба да отидеш позади него, на паркингот и ќе прочиташ Белус.Вучко,то кај Тинекс во Аеродром?