Минато, сегашност или иднина...

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Кога гледам во минатото размислувам за некои грешки да ги поправам, во сегашноста гледам за иднината...........

Член од
15 септември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
prasanje koe treba dobro da se razmisli pred da se odgovori.
spored ona sto go pronaogam vo sebe a veruvam deka i mnopgumina ke se slozat so mene :
minatoto e neizbezen del od nasata segasnost i idnina
minatoto e nasite sonista nasite porazi i pobedi
nemoze da se izbrise vo nikoj slucaj sakale ili ne
imam nekoi naviki od minatoto koi seuste si gi praktikuvam
utrinskoto kafe go pijam sam so pozitivna muzika sto mi pomaga za sreduvanje na mislite,ponekogas odam peski do centar iako imam i kola i motor
me potseka na vremeto koga parite za avtobus gi davav za cigari i kafe pa morase da odam peski:)......
toa e nekoe pozitivno minato sto nesakam da go zaboravam,sto me ispolnuva
megutoa tuka se i porazite koi tolku mnogu ne zabolele sto tesko deka nekogas vo zivotot ke gi zaboravime,
vremeto ja leci bolkata no sekavanjeto nikogas,
zatoa ne veruvam deka covek moze da go zaboravi minatoto,kakvo i da e
samo ne treba da se vrzuva premnogu za nego,
idninata se nasite planovi ,sonista.....
dodeka segasnosta e nesto za sto moze dolgo da se debatira
mnogu malku luge ja ziveeme
site razgovaraat sto sum napravil,sto ke napravam
nikoj ne razgovara za momentalnata segasnost
momentite se vistinskite zadovolstva vo zivotot
obicno toa se slucuva koga ke kupime ona sto mnogu go posakuvame
za nekogo e kola,motor,odmor nekoja ludorija toa e segasnosta koja za zal ne napusta brzo i si postavuvame druga cel i veke vo sledniot moment ziveeme vo svetot na sonistata,daleku od segasnosta.......

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Живеам во сегашноста...живеам од ден за ден...но тоа не значи дека понекогаш не се навраќам во минатото, во спомените...и покрај тоа што знам дека не можам да го изменам, со добра анализа можам да ја најдам грешката ако сум згрешила, и да внимавам друг пат да не згрешам пак и да ја направам! Истото важи и за иднината...да, живеам од ден за ден...но сепак си имам јасно зацртани цели кои на секој можен начин се трудам да ги остварам!:) И искрено...не гледам ништо лошо во тоа се додека стојам цврсто на нозе во сегашноста!:smir:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
оф топик...коа го прочитав насловов ме потсети на еден слоган од една реклама која идеше вака
Минато Сегашност Иднина=Плоштад Македонија:pos2::pos2::pos2:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Minatototo moze da bide bolno segasnosta ti se slucuva a idnintata sam si ja kreiras.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
супер ја живеам сегашноста како и си правам фантазија каква ќе ми биде иднината но сепак, голем процент од мојте мисли се насочени сеуште кон минатото.Се прашувам до ден денес зашт е тоа така....можда посакувам некои работи да ми се случуваат како порано или пак да се вратам на некои места во кое сум била и ми било убаво..... сепак може да се каже дека повеќе живеам со мислите насочени кон минатото но тоа е само моментално нема тоа да биде така засекогаш ......

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Живеам со убави спомени од минатото.
Сегашноста ја сваќам не сериозно
Иднината ја гледам како:што би било ако би било...

Не знам,од се по малку живеам...Спомени од детство,љубов.Сегашност не толку интересна се е монотоно.Иднина,што понатаму со живото,кој пат да го одберам...Така

L

LEPOTICKA_SWEET

Гостин
MNOGU SE NAVRAKAM VO MINATOTO..IMA UBAVI SPOMENI...NEKAKO IDNINATA MI E DALEKU, A SEGASNOSTA...JA ZIVEAM NA NAJDOBAR MOZEN NACIN

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Многу многу не му ја мислам за минатото. Имам гадно минато и колку повеќе се замарав со него толку повеќе забегав(буквално). Вака не се замарам со ништо, ни со минато ни со иднина ни со сегашност. Што ке биде нека биде. Еднаш се живее бе луѓе, шо толку ја секирате. :pijan:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Живеам во сегашноста, со моментални флешови од минатото и желби и замисли за иднината. Не можеш да живееш во изолирана сегашност. Кога работам нешто, се трудам да се сосредоточам на самата работа, но секогаш речиси инерцијално, го замислувам крајниот продукт. Не живеам стопроцентно во сегашноста. Откако ја прочитав книгата ,,The secret", на животот си влијаам самата со помош на убавите моменти од минатото. Трагиката ја редуцирам.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Yesterday is a history, The Tomorrow is a mystery, but Today is a gift, that's why it's called the present.
Oogway :)

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Многу ретко се навраќам на минатото затоа што кога и да сум го направела тоа ми било само потешко и не ми помогнало многу,така да максимално сум сконцентрирана на сегашноста и буквално живеам од ден за ден.На иднината помислувам најчесто пред да заспијам и тогаш си ги прегледувам целите што си ги имам поставено и што уште треба да направам за да ги остварам.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
многу се замарам со ствари од минатото, се замарам и со ствари од сегашноста, а најпоќе се замарам со иднината, што ке биди со мене и слично

Kajgana Shop

На врв Bottom