Минато или иднина?

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас би во иднината за да видам што правам после некое подолго време ... ако е нешто лошо, ќе гледам да променам некои идни грешки, а ако е добро, ќе си продолжам каде што сум застанала.
Во минатото не би сакала да се вратам дека немам причина ... сите работи кои ми изгледале грешни на почеток, со тек на време ми се покажале како правилно направени, па тоа е тоа ... :salut:

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
би се вратила само неколку недели поназад за да напрам нешто шо не сум го напрајла, а требало, иначе за друго немам потреба да се враќам, било- поминало, продолжвиме напред, појќе сакам да се видам после неколку години :toe:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Во иднината ќе одам да ги видам сите резултати од утакмици и да играм кладилница после!

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Би ја посетил иднината, ама секако, ќе учествувам само како надблудувач. Да ги видам грешките кои јас или моите сакани би ги направиле, и/или последиците од моите или нивните...хм...истражувања (?) :P

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
да имам можност идам во иднина...но само на одделни моменти бидејки нема да ми биде интересно ако знам се...не се вракам во минатото бидејки...тоа било поминало....а и немам никаква желба на вракање на некои неубави работи...

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Да имам временска машина би ја скршил, ама онака мерачки, филмски. Многу хаос ќе настане ако мрднам било каде. Со други зборови, арно ми е тука, ќе си седам.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
ПрИтИ_гРл напиша:
да имам можност идам во иднина...но само на одделни моменти бидејки нема да ми биде интересно ако знам се...не се вракам во минатото бидејки...тоа било поминало....а и немам никаква желба на вракање на некои неубави работи...
Минатото - било и поминало. Но, зошто да знаеш барем и некои моменти од иднината? Ете претпоставка да дознаеш нешто. Кога ќе дојде тој момент ќе биде очекуван, ќе знаеш што ќе те снајде, па каде е убавината од изненадувањето? Како ќе ја почувствуваш вистинската радост или разочарување од моментот ако претходно го видиш тоа? Добро, тука не спаѓа умирачката:)

Можеби би ме интересирал само датумот на моето умирање. Не сакам да го видам моментот, не сакам да ги видам луѓето во тој момент, ништо свен датумот.
Најчесто човек не жали за нештата што ги направил, туку жали за она што не успеал да го направи. Знаејќи го датумот (без разлика на колку години, за колку години), можеби нема да дозволам да не направам нешто, можеби нема да има пропусти.
Ништо друго од иднината не ме интересира, се` што би дошло нека ме изненадува, разочарува, прави среќна, нека ме натажува, расплакува, смее. Само така со целиот сплет на чувства ќе ја почувствувам вистински својата иднина.

А што се однесува до минатото, воопшто не би сакала да го сменам. Да било поинакво моето минато, можеби и иднината би била поразлична. Но, од своето минато сум научила доста, сум излегувала посилна или поранлива. Ако го сменам, нема да бидам она што сум сега.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Fortune напиша:
Минатото - било и поминало. Но, зошто да знаеш барем и некои моменти од иднината? Ете претпоставка да дознаеш нешто. Кога ќе дојде тој момент ќе биде очекуван, ќе знаеш што ќе те снајде, па каде е убавината од изненадувањето? Како ќе ја почувствуваш вистинската радост или разочарување од моментот ако претходно го видиш тоа? Добро, тука не спаѓа умирачката:)

Можеби би ме интересирал само датумот на моето умирање. Не сакам да го видам моментот, не сакам да ги видам луѓето во тој момент, ништо свен датумот.
Најчесто човек не жали за нештата што ги направил, туку жали за она што не успеал да го направи. Знаејќи го датумот (без разлика на колку години, за колку години), можеби нема да дозволам да не направам нешто, можеби нема да има пропусти.
Ништо друго од иднината не ме интересира, се` што би дошло нека ме изненадува, разочарува, прави среќна, нека ме натажува, расплакува, смее. Само така со целиот сплет на чувства ќе ја почувствувам вистински својата иднина.

А што се однесува до минатото, воопшто не би сакала да го сменам. Да било поинакво моето минато, можеби и иднината би била поразлична. Но, од своето минато сум научила доста, сум излегувала посилна или поранлива. Ако го сменам, нема да бидам она што сум сега.
сосема се согласувам со тебе....но реков некои одредени моменти,не реков се...и јас да не избирам...да дознаам нешто што можеби во оној вистинкиот ке го направам подобро ...во зависност како сум решила кога сум го видела моментот...а со денот на умирање...никако! не сакам тоа да го знам...ке си ги бројам деновите...нема шанси ме плаши дури сега на моја помисла....а за минатото...едноставно глупаво се чуствувам кога би се вратила...било поминало...така ке биде...нема што да менувам...сум имала тогаш моменти тогаш сум имала можност да изберам,направам,згрешам...па и тоа се спомени...животот не е исполнет само со убавини...треба и грешки на кои ке учиме и да гледаме да не ги направиме втор пат! :smir:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
ПрИтИ_гРл напиша:
сосема се согласувам со тебе....но реков некои одредени моменти не реков се...и јас да не избирам...да дознаам нешто што мошебио во оној вистинкиот ке го направам подобро ...во зависност како сум решила кога сум го видела моментот...а со денот на укирање...никако! не сакам тоа да го знам...ке си ги бројам деновите...нема шанси ме плаши дури сега на моја помисла....а за минатото...едноставно глупаво се чуствувам кога би се вратила...било поминало...така ке биде...нема што да менувам...сум имала тогаш моментио тогаш сум имала можнос да изберам,направам.згреша...па и тоа се спомети...животот не е исполнет сао со убавини...треба и грешки на кои ке учиме и да гледаме да не ги направиме втор пат! :smir:
Гладна за букви, или флешои те пукнаа? :pos2:

Он топик-
Fortune напиша:
Затоа од дамнешни римски времиња рекле: CARPE DIEM!
И со право. Како беше tagline-от на прашина: Живеј го својот живот, зошто ја умираш својата умирачка!

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Би се вратил во минатото едно 6 години за да видам некои од најблиските луѓе кои никогаш веќе нема да ги видам, а во иднина 3 години за да го рипнам факултетов и учењево кое страшно многу ме курчи!

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Aj da receme idnina zasto minatoto pominalo veke i mislam deka ne treba da se cepka ama zatoa idni greski moze da se popravat

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
BusHav напиша:
Во иднината ќе одам да ги видам сите резултати од утакмици и да играм кладилница после!
Да да да топ идеја :zver:

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
vo idninata bi idela definitivno,nekjam da se navrakjam na minatoto-bilo pominalo!

N

NeMiRnA

Гостин
Bi se vratila vo minatoto,kako osnova na idninata...da popravam nekolku greski,zatoa sto veke sega e docna...nesakam da ja vidam idninata,ubavo kaza skul,mozebi bi videla nesto sto bi me razocaralo i uste sega ke izgubam nadez,dokolku toa ne zavisi od mene...

S

Sasha

Гостин
Jas definitivno bi otisla da ja vidam idninata,minatoto si e minato,sto bilo najverojatno ne mozeme da izmenime nisto,pa zatoa bi navratila vo idninata,bidejki me interesira kako bi izgledale lugeto togas(zemajki go vpredvid denesniot nacin na ziveenje),mislam deka toa bi bilo nesto ludo i nezaboravno!Pozz...

Kajgana Shop

На врв Bottom