Мигрантите низ Македонија

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Направив сам анализа од најзастапените националности низ мигрантива држи вода со 30 милиони муабетот. Доволно е само 5% од популацијата да им тргне навака.

1 Afghanistan 32,564,342
2 Pakistan 209,715,847
3 Bangladesh 156,594,962
4 Syria 17,951,639
5 Somalia 10,428,043
6 Nigeria 182,202,000
7 Sudan 40,235,000
8 Iraq 36,004,552
ТОТАЛ 685,696,385

5% ОД ВКУПНИОТ БРОЈ 34,284,819

Си ги заборавил

Eritrea 6.333 million
Senegal 14.13 million
South Sudan 11.3 million
Gambia 1.849 million
Ghana 25.9 million
Palestine 4.5 million
Mali 15.3 million
Eqypt 82.06 million
Lybia 6.2
Congo 67.51 million

Многу од овие бегалци ја користат поморската рута преку либија до италија,во последно време медиумите се фокусирани на балканската рута,но бројот на бродовите што пристигнуваат во италија секојдневно се зголемува,афричкото црнечко население масовно доага во европа,исто така не споменував тука многу земји од кои доагаат мигранти како Етиопија ,Иран и др афрички земји,доагаат без лични документи,па се прикачуваат како нигеријци кои бегаат од боко харам ,додека документирано е дека мн етиопијци се прикажуваат како еритрејци поради сличноста мегу нив
[DOUBLEPOST=1442691685][/DOUBLEPOST]Си ги заборавил

Eritrea 6.333 million
Senegal 14.13 million
South Sudan 11.3 million
Gambia 1.849 million
Ghana 25.9 million
Palestine 4.5 million
Mali 15.3 million
Eqypt 82.06 million
Lybia 6.2
Congo 67.51 million

Многу од овие бегалци ја користат поморската рута преку либија до италија,во последно време медиумите се фокусирани на балканската рута,но бројот на бродовите што пристигнуваат во италија секојдневно се зголемува,афричкото црнечко население масовно доага во европа,исто така не споменував тука многу земји од кои доагаат мигранти како Етиопија ,Иран и др афрички земји,доагаат без лични документи,па се прикачуваат како нигеријци кои бегаат од боко харам ,додека документирано е дека мн етиопијци се прикажуваат како еритрејци поради сличноста мегу нив

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.328
Поени од реакции
21.637
Pa i ti da kazes nesto za de ne ostanes mazad od tvoite drugari ,demek so ovie sliki mi go pokazuvas islamot ,aj ma zdravje batka,eve vo kakov nivo si padnal ,bravo za tebe
Сакаш да ми кажиш дека го познаваш исламот повеќе од чичево!? И дека си ја прочитал оригиналната верзија од светиот Прирачник за Козоебачи!? o_O

Ти на форумов (и кај тебе во село, пред коперација) може да изиграваш поголем познавач на Исламот од муслиманите, но во светиот Прирачник за Козоебачи, убаво и јасно си пишува што е Исламот, и колку е тој радикален.

5:33
The only reward of those who make war upon Allah and His messenger and strive after corruption in the land will be that they will be killed or crucified, or have their hands and feet on alternate sides cut off, or will be expelled out of the land. Such will be their degradation in the world, and in the Hereafter theirs will be an awful doom;

they will be killed, killed, killed...

they will be crucified, crucified, crucified...

their hands and feet on alternate sides cut off, cut off, cut off

47:4
So when you meet those who disbelieve [in battle], strike [their] necks until, when you have inflicted slaughter upon them, then secure their bonds, and either [confer] favor afterwards or ransom [them] until the war lays down its burdens. That [is the command]. And if Allah had willed, He could have taken vengeance upon them [Himself], but [He ordered armed struggle] to test some of you by means of others. And those who are killed in the cause of Allah - never will He waste their deeds.

strike their necks, necks, necks...

Да браниш ваква смрдена козоебачка религија како Исламот, треба да си или глуп или козоебач. Трето нема. :toe:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Незнам кој го прочита ова до крај, ама овде има нешто алармантно(се извинувам што е на Српски):

13. А сада мој фаворит: – назвао сам га – командант. Он је стајао мирно, обливен знојем, јер га очито жуч баш боли, његов преводилац је на лепшем енглеском комуницирао са мном. Тражили су таблете које су pain-killer. Објаснио сам да те таблете неће решити проблем, него ће само одложити неопходну интервенцију. Питао је – шта предлаже докторка? Рекао сам да мора да има комплетан преглед код специјалисте и да мора дати крв и урин на анализу и да после тога највероватније мора да има хируршки захват и вађење жучне кесе. „А како то да урадимо“? – пита преводилац. Кажем да могу добити упут, али да морају да имају неки документ.
Онда је настао тајац.

Они се згледају, „командант“ је само нешто тихо прозборио не окрећући главу од мене и преводилац је питао: – а да ли има приватних болница? Рекао сам да има и онда сам назвао пред њима Bel Medic и распитао се шта и како. Докторка која се јавила (лепо се представила), рекла је да је код њих у зависности од тога да ли је класична или лапараскопска операција цена од 190.000 до 235.000 динара, плус преглед специјалисте, плус анализе, плус болнички дан… али да пацијент мора да има бар нешто од докумената: пасош, пријаву боравка, потврду о азилу – било шта. Све сам то лепо рекао преводиоцу. „Командант“ је саслушао преводиоца погледао у мене и рекао нешто кратко. Преводилац ми онда каже и пита: Паре нису проблем. А ако ти дамо 500 евра да нађеш негде операцију за коју нико не зна?“…!!!???

Онда сам их на српском опсовао и на дивном енглеском дипломатски рекао да сам ја ограничених медицинских могућности и да не знам за такав вид медицинске помоћи. „Командант“ ми је официркси салутирао скупивши ноге, поздравио одсечно војно подигнутом руком у пределу чела, рекао „Thank’s“ окренуо се на лево круг и отишао са својим преводиоцем и двојицом пратилаца… Шта да кажем. То је било већ превише.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Воено лице со пратња ???? WTF ??

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
http://www.telma.com.mk/vesti/ekspertitebegalskata-kriza-mozhe-da-ja-promeni-demografijata

Од "меѓународната заедница", може да очекуваме само да ни го начукаат до даска, ако чекаме од нив, ни се еба мајката. Најдобро би било да им се помогне на Грците да се спречат мигрантите да влегуваат кај нив, да се види како тоа може да се направи и да им се понуди помош.

Нашиве изгледа одат на Унгарскиот модел, жицата е стигната, кога ќе почне да се поставува, ќе видиме.

Не би било лошо да се договори заеднички пристап, соработка со Србија и Бугарија, што не би требало да биде проблем мада Србиве сега глумат хуманитарци, сите терсене они наопаку, ама брзо ќе им дојде тоа "из дупета у главу".

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Нашиве изгледа одат на Унгарскиот модел, жицата е стигната, кога ќе почне да се поставува, ќе видиме.
Од кај ти е инфото за жицата?
Само некако на „стручнава“ јавност касно им текна да кукаат за безбедносни проблеми.

Иначе пак сум на ставот дека жицата не не оправа. Општа мобилизација и све што е без работа, а има служено војска на граница, а цела нова генерација во касарни да се учи да пука, зошто не ми мириса цела оваа ситуација на арно.[DOUBLEPOST=1442694700][/DOUBLEPOST]
Сепак текстот не нуди никаков одговор на прашањето зошто баш сега е актуелно интензивирање на мигрантскиот бран кон Европа по 4 години крвава граѓанска војна во Сирија.

Ако се сеќавате околу почетокот на летово Турција инсистираше на потпишување на договор со земјите - членки на НАТО, т.е. со САД и Европа околу евентуалниот ангажман на турската војска во борбата против ИСИЛ кој предвидува доколку Турција влезе во анти - ИСИЛ коалицијата, на северот на Сирија да биде формирана безбедносна зона која ќе биде осигурана од страна на силите на опозицијата. Планот на Турција беше на оваа ослободена зона да се изградат бегалски кампови и сите сириски бегалци кои во моментот престојуваа во турските бегалски кампови да бидат сместени во новите кампови се до изнаоѓање на политичко решение за кризата во земјата. Со овој договор Турција и конечно им ја отстапи Инџирлик на Американците, нешто што не го направија дури ни за време на интервенцијата во Ирак во 2003. година.

Сепак, после потпишување на договорот Американците потполно ја менуваат реториката и го менуваат ставот околу воспоставувањето на безбедносна зона на северот на Сирија, по што Турција најавува дека ќе ги испразни бегалските кампови.

Во меѓувреме, Турција ги потпомогна финансиски мигрантите, ги транспортира до Грција, овие до кај нас, ние пробавме да негодуваме и набрзо сфативме дека немаме капацитет за справување со ситуација од ваков размер, Србите соработуваат и работат според упатство од горе - до пред некој ден уредно си ги префрлаа до граница со Унгарија, која најави изградба на ѕид уште пред повеќе месеци. Унгарија е лошиот полицаец во случајов, иако работи по налог на Германија, која пак преку Меркел ги кани мигрантите во својата земја и ги храбри и смирува со изјавата дека дека има место за сите и нема место за страв. Унгарија целосно ги затвора границите, рутата се пренасочува кон Хрватска која прашање на време е кога ќе ги затвори своите граници и тогаш огромна маса на бегалци ќе навалат на границите на Западен Балкан, пред се во Македонија и Србија и ќе станеме еден вид на масовен прифатен центар во кој ќе бидеме принудени да сместиме повеќе илјадници бегалци иако нивната крајна дестинација е Западна Европа, пред се Германија. Западен Балкан ќе стане прифатен центар за потребите за работна сила на Германија која ќе врши селекција на кадар од мигрантите според своите потреби, а останатите ќе бидат затечени во ситуација да живеат во некој вид на концетрационен логор, што сигурно нема поволно да се одрази по нашата безбедност.

Во тој контекст, без никакви алузии дека истото би можели да се случи и кај нас, не смееме да го игнорираме фактот дека добар дел од демонстрантите на почетокот на демонстрациите во Сирија во 2011. година беа токму ирачките бегалци кои беа сместени во Сирија со години по кампови, за што тогаш Сирија беше фалена од Западот. Затоа исфрустриран, сиромашен бегалец кој цела своја младост ја поминал по бегалски кампови, сместен во затвор со месеци на твојата граница никогаш не може да биде нешто кое би требало да биде игнорирано и земано паушално без доза претпазливост.
Дали сеуште си на ставот дека нема шанси да се проба да се оформи Балканскиот калифат ?

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
Само некако на „стручнава“ јавност касно им текна да кукаат за безбедносни проблеми.

Иначе пак сум на ставот дека жицата не не оправа. Општа мобилизација и све што е без работа, а има служено војска на граница, а цела нова генерација во касарни да се учи да пука, зошто не ми мириса цела оваа ситуација на арно.
Подобро касно одколку никогаш.
Инаку, да, жицата сама по себе ништо нема да спречи, треба и луѓе. Се уште имаме доволно луѓе што служеле војска, може да се организира тоа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Подобро касно одколку никогаш.
Инаку, да, жицата сама по себе ништо нема да спречи, треба и луѓе. Се уште имаме доволно луѓе што служеле војска, може да се организира тоа.
Не е доволно само резерва, треба да се научат младите да ракуваат со оружје и да поминат основна воена обука.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не е доволно само резерва, треба да се научат младите да ракуваат со оружје и да поминат основна воена обука.
Ние можеме мирно да спиеме, нас Нато ќе не брани.Што ќе ни е војска, тоа е демоде, битно знаеме да аплоадираме селфи на фејсбук и да ставаме лајкови - ние сме напредна генерација.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Ние можеме мирно да спиеме, нас Нато ќе не брани.Што ќе ни е војска, тоа е демоде, битно знаеме да аплоадираме селфи на фејсбук и да ставаме лајкови - ние сме напредна генерација.
Види, сакале неќеле, ќе дојде времето. Е сега подобро е по со време да фатат, пошто во војна во денешно време, највеќе гинат цивилите.... А и оние кои имаат обука од CS.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.700
Поени од реакции
6.086

Иначе пак сум на ставот дека жицата не не оправа. Општа мобилизација и све што е без работа, а има служено војска на граница, а цела нова генерација во касарни да се учи да пука, зошто не ми мириса цела оваа ситуација на арно.[DOUBLEPOST=1442694700][/DOUBLEPOST]
Дали сеуште си на ставот дека нема шанси да се проба да се оформи Балканскиот калифат ?
Нека си има и жица, секоја прерпека е плус. Јас да сум и од оние бтркине ќе ги наредам, и пунктови со митролези што ќе ја чуваат границата, мува да не помине нелегално, а не човек.
Одамна имам пишано дека не треба да ги примаме, кој колку сака нека брчи, од многу слушање западњаци до ова дереџе дојдовме.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Дали знае некој колку емигранти има Македонија во моментов. Дали се знае каква е бројката во селата во Липковско, каде и неколку години пред „бегалскава“ криза имаш поголем број (можеби 10тина илјади) на мигранти од блискиот и средниот исток. Дали се калкулира со некоја неофицијална бројка?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.114
Поени од реакции
27.664
http://www.24sata.rs/beogradski-bend-je-zasvirao-za-izbeglice-ovo-je-njihova-reakcija/18372

Во Украина нема веќе оган. Четниците си ќамат по дома, уствари нешто слично ко тука, по форуми.
Tие што се бореле Хрватска,Босна,Косово и сега у Украина не верувам дека сега кењаат по форуми. Тие се спремни секој момент да застанат у прв ред за одбрана на татковината.[DOUBLEPOST=1442711820][/DOUBLEPOST]
Ти фасциниран ли си од делото на Анте П.?
А од чие дело треба да бидам ?? На сегашниве продадени души !?!?

Член од
3 март 2013
Мислења
349
Поени од реакции
368
Добре бе какви мигранти се овие, 2-3 странски јазици, патики од 300 евра, неколку ајфони, лаптопи, навигации. То се мигранти? Пари во кеш колку душа ти сака.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кои мерки? На оваа тема, освен омраза и небулозни предлози, не гледам дека некој предлага нешто конструктивно.
Пишав мој конструктивен предлог - сите кои постираат за згрижување на мигранти нека ги згрижат, онака како што Борис Трајковски им пренесе на сите западни земји кои не притискаа ние да примаме бегалци. Само голем проблем е што мнозинството на тие кои се за згрижување, нема тоа да го сторат, дали поради економски причини (немаме за нас, па вие земете ги) или имаат страв кој не смеат да го искажат (се плашат дека можат да станат мета на мигрантите поради културни/религиски разлики, ама мораат да молчат за да не бидат означени како расисти).

Kajgana Shop

На врв Bottom