Меѓународно движење против промена на името

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Што е тоа национално единство:toe:
Се што ќе кажат портокаловите да се прифати безусловно како волја на сите?

Или како тоа единство се дефинира .....
Nemora da se ima Nacionalno edistvo, dovolno e da se poseduva ednostaven DIGNITET i moral kako covek, za da ne se prifati nekoj da odlucuva za tebe preku uceni,pritisoci,zakani, kako sto toa go pravi Grcija vrz site nas, so pomos na nejzinite prijateli (kobajagi nasi sojuznici) USA i EU..

By the way, dali ste zapoznaeni deka Malta vo 1994 godina ja zamrzna svojata aplikacija za vlez vo EU, na nekolku godini??? 300000 lugje, ama lugje so madinja, i hrabrost da i recat NE, na Evropa, a nie, zagreota kilavi, i lakomi so prazni dzebovi...:toe::toe:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ве молам темата е г. Рикер, САД и специјалниот договор што го има со Македонија.

Внимавајте на еден момент, во иднината ќе се покаже за многу битен.
Кој ја саботираше новата територијална поделба ?
САД не признаа под уставното име, на кое сега они ејакулираат, со цел да пропадне референдумот и да се удри во скора иднина, границата на новата федерална единициа Илирида, која за не помалку од 1 деценија ќе се одвои и припои кон соседна земја.
Ве молам, неможе таа земја мене да ми е пријател.
Тоа пералните на мозоци веќе им рика центрифугата, забегаа со брзините.

Природно право кое ниту господ не ти го оспорува е Македонскиот народ да направи се за да ПРЕЖИВЕЕ и ЖИВЕЕ во своја земја.

Не америка, не свети америка, не бонстил, не свети бонстил, нема тука пардон, мора да се преживее, Талибаните ќе им бидат обична играчка на навивање ако ја повторат 2001.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Протест со 500 илјади вистински Македонци одржан во Скопје би ја решил целава работа :toe:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Како може да се обедини било кој со пивилегираните, па тие со сите сили ќе ги бранат позициите - всушност своите, бидејќи најголем дел од нив ги користи привилегиите од владеењето.Токму затоа: "долу опозиција, поради неа никој во светот не не сака..... " ,или пак "долу опозиција, бара да се отчитаме за потрошувачката од буџетот ( читај кражбата утврдена со ревизорските извештаи), бара влез во ЕУ и НАТО, бара демокртизација....Комуњари!!"
Ние ги признаваме само нашите 100 чекори и ништо ниту помалку ниту повеќе.
Ууупсс, и ликот и делото наааа.....:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.688
Поени од реакции
48.889
а овој куроглавиов значи беше тој што го опструираа разни грчи пратеници на комисиите за назначување амбасадори у Америка ради тоа што бил премногу македонски настоен...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Mozebi vo idnina ke postoi i bezbednosni rizici vo Makedonija,ama kako i da e zaradi inaet,ne treba da go menite imeto.. Neka puknat grcite:tapp:
Nikoj nema pravo da ve negira..

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Kako da se komentira takva izjava??? So citat.

"I Don't Hate America, I Regret It." S. Freud

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Од грчкото лоби потекнува иницијативата преку Барак Хусеин Обонго. Рикер е/беше про-македонски настроен, но така му диктираат од Вашингтон да се однесува.

Денес Обединетата Македонска Дијаспора има средба во Стејт Департментот во кој ќе се дискутира Американската политика спрема Македонија.

Вечер има прием со Сенаторот Воиновиќ кој ни е можеби најблизок и со право ќе ја добие наградата на ОМД.

Во секој случај не треба да се подлегнува на хистеријата на А1 телвизија и останатите соросоидни медиуми, туку да се тера понатаму. Ако ние демек немаме иднина, нема да е добро за никој вкл. и за САД.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
Рикер може да оди по ѓаволите заедно со неговите изјави кои немаат смисла.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Море нека си ги соберат парталите и рикер и фуере и обсе и таа холнњаката ако не му чини тука и нека си замината еднаш за секогаш од тука кој кур фактор се бре тие да ми кажуваат мене што треба да правам па уште да се закануваат нема да сме постоеле па чудо големо што ќе ни направат ќе не поробат ние како добар народ не најдоја тука па сите ни солат памет и не газат и перат мозокот како без рбетни животни се понашаат со нас и сето ова ни се случува само поради едно нешто а тоа што ние сме премногу добар народ сега единствено треба да се протераат рикер и хуере и пресона нон грата и никогаш повеќе да не можат да стапнат тука крвтат да му ја ебам платеничка нивна треба ли сега радикализација на народот и со вакви плашања да му се возврати со палеќе на амбасади мислат ли со тоа главите нивни каде се наоѓаат и за кој зборуваат овие како во туркеменистан дасе па јадат лајна за Македонија не можам да се изначудам со кое лице оваа го зборума овај јенкито па уште на англиски ја дава изјавата демек сега плашетесе змии гуштерици демек официјална е изјавата море бе ете не сменуваме име ниту јазик ниту ништо не влегуваме во еу и нато и да видиме што ќе биде а тој што е за промена на име јазик и националност нека си земе пасош од некоја друга европска држава и нека бега од тука ако тука не му чини па ќе биде европски граѓанин :salut:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Мисирков, а територијалната поделба кога беше Буш, и тој да не е со Грците гз и гаќи?
Абе Грција е творба на тие што ја водат америка и европа.
Ако падне силата на тие творци паѓаат и нивните творби.
Тоа се едноставни природни закони.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
И Рикер и Фуере можат само да го :pusk:. Ти дошол тука од надвор и ќе ти кажува за името, вака така. Мореее

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
„Прашањето мора да се реши, бидејќи доколку не се стори тоа се поставува знак прашалник околу иднината на Македонија“. Зарем на Рикер му требаше повод или А1 симулација, за да може да почне да се закнува? Или ова е од добронамерниот пријател? Пријателите не им се закануваат јавно на пријателите, пријателите стојат од иста страна, г- дине Рикер. Можеш колку што сакаш да бидеш искрен и со чесни намери со твојата изјава, но искреноста и чесните намери не ти се упатени кон нас. Или застани со вистинското лице и не биди дволичен, за да не се надеваме на твоја помош и престани да глумиш лудило и да ја замајуваш јавноста на т.н. пријател на Македонија. Од такви „пријатели“ ние немаме иднина, а не од нашето име.

F

FilipMacedon

Гостин
Чиста закана на која треба а и сега е моментот да се одговори негативно...

Kajgana Shop

На врв Bottom