Медицински и стоматолошки факултет

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Јас кога барав за Бугарија, ми кажаа дека студиите се околу 5500 евра за странски студенти со тоа што една година ќе изучуваш бугарски.
Да не имаш повеќе информации за болдираново?
Пред 9 години полагав и јас таму - значи полагаш приемен - тогаш беше само Биологија на бугарски полагање. Ако влезеш во првите места - тие им се доделува стипендија. Ако не влезеш - тогаш се плаќа. Така беше тогаш а денес ако те интересира можеш да се информираш во Министерство за образование во Софија или некој што полагал скоро во Бугарија па да ти каже или одве да пише на форум.
А тоа за бугарски учење е откако ќе те примат - летото после приемниот ќе учиш 3 месеци и полагаш во септември бугарски јазик и во октомври почнуваш.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Нас фармацевтиве не не дружите во темава, а???
Или ние посебни сме.:icon_lol:

Туку да прашам јас дали на некој му предавал Елена Докиќ-Микробиологија???

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
Нас фармацевтиве не не дружите во темава, а???
Или ние посебни сме.:icon_lol:

Туку да прашам јас дали на некој му предавал Елена Докиќ-Микробиологија???
Мене ми предава, шеф на катедра е.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
Дали би можел да пишиш што дава одприлика?:)
Истите тестови од ланските години хаха. Побарај тестови од медицина.

Или пиши ми фб по приватна порака, ќе те аднам, и ќе ти пратам материјал, па ќе видиш отприлика што дава.

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Некој да ми помогне со пополнување на книшка за приправнички стаж ?! стручни забни

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
Точно е тоа дека на институтот по фармакологија давале 50000 денари за "доброволците" кои ќе се пријават и ќе се согласат врз нив да се испитуваат вакцини?

Член од
3 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
A да прашам вака некој дали знае кога почнуваат предавањата за 2 семестар општа медицина ?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
A да прашам вака некој дали знае кога почнуваат предавањата за 2 семестар општа медицина ?
Предавањата ти започнуват на 4ти февруари види си на страната www.medfaxukim.com имаш распоред

Член од
18 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
21
Дали може после завршен мед фак во Штип,општа медицина,да се оди на специјализација надвор од Македонија,т.е. дали ќе важат дипломите?

Дарамрач

Мајкоебач
Член од
11 февруари 2013
Мислења
9
Поени од реакции
14
Дали може после завршен мед фак во Штип,општа медицина,да се оди на специјализација надвор од Македонија,т.е. дали ќе важат дипломите?
Колку што знам, дипломите од УГД важат во Русија и Турција.

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
дали некој студира за физиотерапевт? прочитав дека студиите траат 3 години, но дали може некој нешто повеќе да ми каже? од прилика колку души можат да влезат во државна квота? кои предмети се изучуваат? какви се професорите од прилика и дали е тешко или сепак се турка некако?
се недавам дека за овде е прашањето и се надевам ќе ми помогне некој :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
дали некој студира за физиотерапевт? прочитав дека студиите траат 3 години, но дали може некој нешто повеќе да ми каже? од прилика колку души можат да влезат во државна квота? кои предмети се изучуваат? какви се професорите од прилика и дали е тешко или сепак се турка некако?
Јас студирам. 50 души државна квота, освен ако не решат да променат од годинава.
Студиите 3 години траат, потоа ако сакаш да продолжиш на постдипломски сега за сега само во странство (акредитирани студии се така да тоа ти е прилично изводливо) .
Предметите види ги на medf.ukim.edu.mk во секција „Наставна Дејност“, многу се инаку. Ќе имаш премногу предмети во семестар, ама се тера. :)

Професорите се малце стари, по стручните предмети ќе имаш 2-3 исти професори што ти се повторуваат и ќе ги научиш одма кој какви колоквиуми/испити дава, така да тоа е бонус.
Ако имаш други прашања, слободно прашај :D

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
некој друг? никој друг не студира од форумов? :cautious:

Член од
10 април 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
Би можело ли некој да објасни како е да се студира логопедија во Скопје? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom