- Член од
- 13 јули 2010
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 0
Posledniot so 92 .. zboruvas za medicina ili stomatologija ... a ovaa maturava ne` unisti :| Ti vo Sk planiras da se zapisuvas ?
Како така 88 а во државна била? лани колку што се сеќавам имало само 60 во државна..Lani edna moja prijatelka vleze vo drzavna kvota bese 88 so 95 , .... poeni ama do 90 primaa u drzavna a vkupno 140. A sega e namalen brojot a i parite so znaci pogolema zaenteresiranost.
Интерните предмети влијаат. Нели според тоа на кој факултет планиравме да се запишеме ги избравме и предметите што ги полагавме. Претпоставувам дека ако планираш да идеш на медицински ќе избереш предмети од таа област, ќе земеш стручен ( хирургија, педијатрија ) или биологија и хемија.Na medicina e 60-60 odnosno sekoja godina prvite 60 se vo drzavna vtorite 60 vo privatna ne znam od kade ti e informacijata deka 90 bile zatoa sto i na samata strana na fax pisi deka e 60-60 t.e primat 120 ama posle ke ima lugje so ke se zapisvat i negde vkuno ke bidat 140 A dali ima vrska internite zatoa sto i tie treba da ti se pogodeni da ti se 2ta predmeti kako za na fakultetot
Moже си се помешала со фармација за хемикалиите и супстанците, не верувам дека медицинарите се замараат со такви ствари.Цела фамилија ми има завршено таму и јас до пред некоја година бев со амбиции за тука. Ако сакаш да бидеш лекар и си крајно заинтересирана за човекот да го проучиш до најмал нерв, клетка, функција и имаш воља и истрајност, затоа што се студира 5 години + една клинички стаж, оди и нема воопшто да ти е тешко.
П.С. И ако не се гадиш од болести, хемикалии, супстанци, да гледаш трупови кога полагаш патологија, судска (може да ти се падне на испит и бебе да го испиташ од што е починато). Биди спремна се` да видиш од гадни работи. Ти ја споив темата со соодветната за факултетот.