Илјадници.Меѓу последните задачи по македонски имаше текст за дрвото баобаб. Во текстот пишуваше за теоријата на пронаоѓачот на дрвото кој што тврди дека баобабот може да живее и до 4000 години. Неколку реда подолу, пишуваше дека научниците од денешницата ја отфрлаат неговата теоријата за долгиот живот на дрвото. Прашањето гласеше вака: "Според текстот, колку години живее дрвото баобаб? а)илјадници, б)стотици, в) десетици". Ме интересира кои беа вашите одговори.
илијаднициМеѓу последните задачи по македонски имаше текст за дрвото баобаб. Во текстот пишуваше за теоријата на пронаоѓачот на дрвото кој што тврди дека баобабот може да живее и до 4000 години. Неколку реда подолу, пишуваше дека научниците од денешницата ја отфрлаат неговата теоријата за долгиот живот на дрвото. Прашањето гласеше вака: "Според текстот, колку години живее дрвото баобаб? а)илјадници, б)стотици, в) десетици". Ме интересира кои беа вашите одговори.
Имаше. 4 или 5 илјади години пишуваше.и ја се мислев....ама бидејќе никаде во текстот немаше друга бројка напишано освен што ја отфрлаат таа теорија заокружив илјадници ( пошто иако му е отфрлена; можат да бидат и стотици и десетици, а бидејќи нема друга бројка останува илјадници )....мое мислење
so dva polnoznacni zbora eИлјадници.
А за ‚‚Колку_пари ти требаат?" е со два полнозначни збора.
sigurno li se tie?jas gi znam eseite (ako se tie) mi gi kaza drugarka, na nea drugarka... ne mozeme da go najdeme krajot :p
My last summer holiday-esej
I get a better message-neformalno pismo
sigurno li se tie?jas gi znam eseite (ako se tie) mi gi kaza drugarka, na nea drugarka... ne mozeme da go najdeme krajot :p
Ма немој?jas gi znam eseite (ako se tie) mi gi kaza drugarka, na nea drugarka... ne mozeme da go najdeme krajot :p