Матура

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Денес во школо ни кажаа дека изводот и државјанството не треба да бидат постари од 2007 година. Тие што имате постари, извадете си нови :)

Иначе со документи заверени на нотар можам да аплицирам на два факултета притоа и двата да се на уким? Некаде ми кажаа дека така демек бивало..

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Денес во школо ни кажаа дека изводот и државјанството не треба да бидат постари од 2007 година. Тие што имате постари, извадете си нови :)

Иначе со документи заверени на нотар можам да аплицирам на два факултета притоа и двата да се на уким? Некаде ми кажаа дека така демек бивало..
Мене ми вратија на маил дека се аплицира само со оригинал документи -.-

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Да мора да се аплицира само со оргинални документи, во спротивно би насатанала збрка кога сите студенти би пробале да се запишат на 2 или повеќе факултета истовремено. Макар да можеш да направиш по 2 оргинални документи од сите и да се пријавиш на 2 факултета :)

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
A да не знае некој случајно колко пари е заверување на документите кај нотар?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Јас последно кога заверував ми земаа 150 денара лист,ваљда уште е толку.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Не верувам дека можеш да се запишеш со заверени документи... Треба да извадиш оргинали од сите... Државјанство и извод се ваѓа за 350 денари, а сведителставата и дипломата можеш да ги земеш повторно од училиштето, само не знам како оди таа постапка.

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Дали има некој искуство со поднесување на документи при пријавување но без државјанство односно дали можеш да се запишеш без државјанство ?
И дали и задолжителна електронска пријава ?
Оти да ризикуваш :confused:?!
Ако не се прјавиш електронски, ќе треба на факултет да седиш да потполнуваш 3-4 часа а можеби и повеќе.
Ако немаш државјанство, тогаш не се сите документи и нема да те примат, затоа извај додека имаш време.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Интерен пријавен лист зимавте од негде или го испринтавте тој што го дава после пријавувањето?

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Интерен пријавен лист зимавте од негде или го испринтавте тој што го дава после пријавувањето?
Jас ќе си го испринтам тој, а интерни листови иначе би требало да има на факултет на денот на уписите, за сите оние кои не направиле електронска пријава.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Не верувам дека можеш да се запишеш со заверени документи... Треба да извадиш оргинали од сите... Државјанство и извод се ваѓа за 350 денари, а сведителставата и дипломата можеш да ги земеш повторно од училиштето, само не знам како оди таа постапка.
Не, не. Со оргинал ќе одам да се запишувам. Прашав за заверување кај нотар бидејќи дипломата и свидетелствата остануваат во факултетот нели, па да не ми затребаат случајно, а да не сум во можност да одам да си ги земам, а слушам и тешко се земале нешто, ама кога подобро ќе размислам и нема да ми требаат. :icon_lol:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Jас ќе си го испринтам тој, а интерни листови иначе би требало да има на факултет на денот на уписите, за сите оние кои не направиле електронска пријава.
Овој што ќе го испринтаме и потполнет, а пишува рачно дека треба, така да таму ќе мора да се потполнат...

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Оти да ризикуваш :confused:?!
Ако не се прјавиш електронски, ќе треба на факултет да седиш да потполнуваш 3-4 часа а можеби и повеќе.
Ако немаш државјанство, тогаш не се сите документи и нема да те примат, затоа извај додека имаш време.
Проблемот е што касно ми текна дека треба и државјанство поднесов но не сум ссигурен дали ќе ми го издадат на време поради тоа прашав онака информативно :)

Член од
11 декември 2010
Мислења
51
Поени од реакции
7
Ги објавија ранг листите на средните училишта според успехот од екстерните испити во рамките на државната матура. Моето е во првата третина :) и мислам дека е реално таму.
А вие? Задоволни сте од пласманот на вашето училиште?
Како нема да ми се допаѓа, пак сме први ;)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.299
Овој што ќе го испринтаме и потполнет, а пишува рачно дека треба, така да таму ќе мора да се потполнат...
Ако листот мора рачно да се пополнува тогаш која е користа од електронското пријавување?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Тој ќе го испринташ, и само рачно ќе ги напишеш шифрите за општината и гимназијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom