Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Денес во школо ни кажаа дека изводот и државјанството не треба да бидат постари од 2007 година. Тие што имате постари, извадете си нови :)

Иначе со документи заверени на нотар можам да аплицирам на два факултета притоа и двата да се на уким? Некаде ми кажаа дека така демек бивало..

Денес во школо ни кажаа дека изводот и државјанството не треба да бидат постари од 2007 година. Тие што имате постари, извадете си нови :)

Иначе со документи заверени на нотар можам да аплицирам на два факултета притоа и двата да се на уким? Некаде ми кажаа дека така демек бивало..

Мене ми вратија на маил дека се аплицира само со оригинал документи -.-

Да мора да се аплицира само со оргинални документи, во спротивно би насатанала збрка кога сите студенти би пробале да се запишат на 2 или повеќе факултета истовремено. Макар да можеш да направиш по 2 оргинални документи од сите и да се пријавиш на 2 факултета :)

A да не знае некој случајно колко пари е заверување на документите кај нотар?
Јас последно кога заверував ми земаа 150 денара лист,ваљда уште е толку.

A да не знае некој случајно колко пари е заверување на документите кај нотар?

Не верувам дека можеш да се запишеш со заверени документи... Треба да извадиш оргинали од сите... Државјанство и извод се ваѓа за 350 денари, а сведителставата и дипломата можеш да ги земеш повторно од училиштето, само не знам како оди таа постапка.

Дали има некој искуство со поднесување на документи при пријавување но без државјанство односно дали можеш да се запишеш без државјанство ?
И дали и задолжителна електронска пријава ?

Оти да ризикуваш :confused:?!
Ако не се прјавиш електронски, ќе треба на факултет да седиш да потполнуваш 3-4 часа а можеби и повеќе.
Ако немаш државјанство, тогаш не се сите документи и нема да те примат, затоа извај додека имаш време.

Интерен пријавен лист зимавте од негде или го испринтавте тој што го дава после пријавувањето?

Интерен пријавен лист зимавте од негде или го испринтавте тој што го дава после пријавувањето?

Jас ќе си го испринтам тој, а интерни листови иначе би требало да има на факултет на денот на уписите, за сите оние кои не направиле електронска пријава.

Не верувам дека можеш да се запишеш со заверени документи... Треба да извадиш оргинали од сите... Државјанство и извод се ваѓа за 350 денари, а сведителставата и дипломата можеш да ги земеш повторно од училиштето, само не знам како оди таа постапка.

Не, не. Со оргинал ќе одам да се запишувам. Прашав за заверување кај нотар бидејќи дипломата и свидетелствата остануваат во факултетот нели, па да не ми затребаат случајно, а да не сум во можност да одам да си ги земам, а слушам и тешко се земале нешто, ама кога подобро ќе размислам и нема да ми требаат. :icon_lol:

Jас ќе си го испринтам тој, а интерни листови иначе би требало да има на факултет на денот на уписите, за сите оние кои не направиле електронска пријава.
Овој што ќе го испринтаме и потполнет, а пишува рачно дека треба, така да таму ќе мора да се потполнат...

Оти да ризикуваш :confused:?!
Ако не се прјавиш електронски, ќе треба на факултет да седиш да потполнуваш 3-4 часа а можеби и повеќе.
Ако немаш државјанство, тогаш не се сите документи и нема да те примат, затоа извај додека имаш време.
Проблемот е што касно ми текна дека треба и државјанство поднесов но не сум ссигурен дали ќе ми го издадат на време поради тоа прашав онака информативно :)

Ги објавија ранг листите на средните училишта според успехот од екстерните испити во рамките на државната матура. Моето е во првата третина :) и мислам дека е реално таму.
А вие? Задоволни сте од пласманот на вашето училиште?
Како нема да ми се допаѓа, пак сме први ;)

Овој што ќе го испринтаме и потполнет, а пишува рачно дека треба, така да таму ќе мора да се потполнат...
Ако листот мора рачно да се пополнува тогаш која е користа од електронското пријавување?

Тој ќе го испринташ, и само рачно ќе ги напишеш шифрите за општината и гимназијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom