Матура

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Кај мене ми се појави пријавата за принтање. :)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Треба пријавата да се испринта од дома, или ќе ја има и на факултет дента?
Мене само интерниот лист, универзитетската пријава јок.
Не сум сигурна, ама ако ја немаш испечатено мислам дека на факултетот мора да има пријави. На друг форум читав како лани или оломнани имало купче пријави ама за 2 сата ги снемало зошто многу правеле грешки при пишувањето на податоци.
Јас ќе си го испринтам пријавниот лист за секој случај.:)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мене само интерниот лист, универзитетската пријава јок.
Не сум сигурна, ама ако ја немаш испечатено мислам дека на факултетот мора да има пријави. На друг форум читав како лани или оломнани имало купче пријави ама за 2 сата ги снемало зошто многу правеле грешки при пишувањето на податоци.
Јас ќе си го испринтам пријавниот лист за секој случај.:)
А за уплативе бе знаеш сигурно шо како? Административна 50 и 300 на жиро-сметка на факулетот?

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
А за уплативе бе знаеш сигурно шо како? Административна 50 и 300 на жиро-сметка на факулетот?
Така е сигурно да + документ за положена државна матура, сведителства од сите 4ри години, државјанство и извод.
За изјава за неподигање и универзитетска пријава веројатно на факултетот ќе ги земаме.

М

Мартин`

Гостин
Каква е оваа информација, знае некој?
http://www.sky.mk/makedonija/28564-%D0% ... D1%82.html
Првиот уписен рок на Скопскиот универзитет е на 16-ти и 17 август, вториот е на 3-ти и 4 септември и третиот уписен рок на 17-ти идниот месец.
http://kurir.mk/makedonija/vesti/81037-Vkupno-28988-slobodni-mesta-na-drzavnite-univerziteti

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Значи на Штипскиот универзитет е порано.
Или има факултет на кој уписите му се порано од 15ти или овие од Скај нешто се побркале.
на УКИМ дефинитвно си е на 16 и 17.
За момент помислив дека имало некои измени, а не сме известени, па да ги пропуштевме уписите, јако ќе беше.

Член од
23 јули 2012
Мислења
93
Поени од реакции
89
Дали има некој искуство со поднесување на документи при пријавување но без државјанство односно дали можеш да се запишеш без државјанство ?
И дали и задолжителна електронска пријава ?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Едно прашање дечки,

Дали некој прашал случајно дали може да се аплицира со диплома заверена на нотар?

Благодарам однапред :)

М

Мартин`

Гостин
А ќе има некој добар да ми објасни што друго освен дипломата и сведителствата од сите 4 години е потребно при упис ?

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.220
Поени од реакции
1.268
А ќе има некој добар да ми објасни што друго освен дипломата и сведителствата од сите 4 години е потребно при упис ?
Извод и државјанство... Некаде пишува дека е потребна и потврда за неподигање на документите, а ако се запишуваш на дисперзирани студии ќе ти бидат потребни уште некои документи.

Kajgana Shop

На врв Bottom