Тоа може различно да се толкува...Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост
Тага и разочараност, ма да можев само разочараност, пошо на крајот во последните 2-3 стиха така ми се чинеше..Абе што пишавте у прашањето со Дојчин, кое чувство преовладува во првата строфа? Јас пишав насталгија и изненаденост
Сите што ги прашав одговориле разочараност, а на мене не знам што ми текна носталгија да пишам у смисол као он пати за времето коа бил силен и моќен, а после се изненадил коа паднал болен бла блаТоа може различно да се толкува...
Според мене во сите стихови од првата строфа преовладува чувство на сила, храброст, моќ, гордост а во последниот разочарување... И бидејќи вика што преовладува пишав храброст, моќ, гордост и слично... Доста луѓе кај мене така го сфатиле
Данска е точно за Хамлет.
А за Болен Дојчин Блаже Конески бил инспириран од народното творештво. И тоа од Боби е точно за изнаоѓање алтернативни енергетски решенија и мислам тој одговор беше под А.
Мене најмногу ме мачеше биографијата, па тресев глупости. Пола генерација се искара меѓу себе дали треба во точки како
Име и презиме
Датум и место на раѓање
Или како обичен текст. Јас како текст го напишав - Лицето Ева Ристевска е родена на.... и така натака.
А инаку есејот до 12 сатот не го имав ни почнато, и ко му влегов матер му ебав за пола сат, само еднаш чкртнав едно зборче и друго ништо не чкртнав, па после не ни го препрочитав составот.
Инаку, после 12 сатот... некако добив чувство дека ми е сеедно. И од шо отрпнав 3 и нешо сати на едно место, веќе ми беше сеедно што сум напишал и како сум напишал.
13 носи есејот.колку бода носи есејот ? тој ми е шугав многу
Па што се мачите со формите стварно не ве разбирам, јас да знаев кога полагав ќе го пишував преку 2 реда, со 20цм место меѓу зборовите, нели, битен е јазикот и правописот...За биографијата дали сте напишале ко текст или ко точки не е многу битно,композицијата е само 4 бода побитно е јазик,правопис
Ние оти се договаравме цела училница пишуевме ко текст