Матура

Член од
12 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
9
А онаа задача што беше со параметарот м да се најде за решенијата да бидат негативни броеви како требаше да се реши???

бтв. Не беше многу тешко ама не беше и баш лесно...
јас кај таа го изразив Х и добив
(m-10)/(m-4)<0

и после решив со табела
ми излезе х element (4, +beskrajnost)
кој знае..
--- надополнето: Jun 16, 2011 4:24 PM ---
А со стадионот како ви испадна?

30 ред 51 седиште и вкупно седишта мислам дека беа 1912
taka nekako..
--- надополнето: Jun 16, 2011 4:26 PM ---
епа извади минус пред заграда и имаш -(1/2+1/4+1/8...) првото е 1/2/3=3/2 - 1/2/1-1/2= 3/2-1/2 = 1 барем јас така мислам така ја решив
ама не беше 1/8 туку 1/16

Член од
25 ноември 2010
Мислења
156
Поени од реакции
149
Дали некој се сеќава на некоја реченица од текстот за Сиднеј? Насловот мислам дека беше Sidney the Emerald City. Ако некој се сеќава на некоја реченица или на дел од реченица од текстот, да ја постира овде и да пробаме да го најдеме текстот на google.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Дали некој се сеќава на некоја реченица од текстот за Сиднеј? Насловот мислам дека беше Sidney the Emerald City. Ако некој се сеќава на некоја реченица или на дел од реченица од текстот, да ја постира овде и да пробаме да го најдеме текстот на google.
Ич нишо не ми теквит, ама сигурна сум дек е DEABC, пошо зборвит прво за Австралија, па општо за Сиднеј, па дек најголема грижа на луѓето им е шо е ин, а шо аут и во четвртиот параграф велит хауевр и кажвит дек сепак не се толкај незналици за култура, па во петтиот имат фрдрмор и велит сами да одлучиме шо мислиме.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не ми текнува на реченицата но мислам дека извадокот беше од Washington Post или Daily Telegraph, некои од странскиве весници.

Член од
12 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
8
А задачата со правоаголниот триаголник кај висината што ја дели хипотенузата на два дела плоштината излезе 600????На заокружување беше мислам....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.774
F :)
--- надополнето: Jun 16, 2011 3:43 PM ---

F :)
Ова беше за 5то така?
1то знам го згрешив H ставив - stick to the facts мислам беше
за 2то под B - Take a breath
3то она со Face to face
4то како беше.....Put in a paper така некако.....ваљда 3 точни имам :D

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
А ја мислам дека многу се замарате..Дај опуштите се више, готово бидна и не може да се смени ништо сега, што сме напишале - сме напишале. Сеа уживајте си, барем додека ни стигнат резултатите, па тогаш може да се напнеме уште малце ден-два и после пак се ставаме во лабавооо xD

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
јас памтам почетоци, барав но нема ништо...

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
А ја мислам дека многу се замарате..Дај опуштите се више, готово бидна и не може да се смени ништо сега, што сме напишале - сме напишале. Сеа уживајте си, барем додека ни стигнат резултатите, па тогаш може да се напнеме уште малце ден-два и после пак се ставаме во лабавооо xD
А кога ќе биде тоа или немат кажано ништо?

Kajgana Shop

На врв Bottom