Матура

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Ако може да ми кажете дали е некој запознаен со критериумот на оценување за есејот по испитот по Македонски јазик? Дали со 320 збора, би одземале неколку поени, или пак сите 13??

Член од
15 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
како ме напна 4тата вежба -.-
не беше многу лесен тестот. двосмислени прашања.
а темите беа добри. имаше шо да се напише.
баш така 4тата се мислевме цел клас :\

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
А јас во есејот главниот дел напишав граматиката дека е тешка и најважна, па дека статистики покажале тешкотии во пишувањето па за вокабуларот дека е тежок барањето на нови зборови за замена на старите почесто употребувани. И сеа не кажав примери конкретно... незнам дали ова се смета како аргумент.. можно ли е да ми намалат бодови од содржина а имам наведено 3 работи..

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Ако може да ми кажете дали е некој запознаен со критериумот на оценување за есејот по испитот по Македонски јазик? Дали со 320 збора, би одземале неколку поени, или пак сите 13??
може нема да ти го прегледаат.

Член од
14 јануари 2011
Мислења
19
Поени од реакции
0
Чисто онака информативно, што мислите околу моето писмо, има ли шанси да ми го поништат цело ? :D

Не знам како сум се изгубила вака, ама разбрав (и сама не знам зошто вака го разбрав) дека забавата на другарка ми Натали веќе се случила, па сега јас и` пишувам писмо да и` се заблагодарам за поканата, да ја прашам нешто и да споделам импресии.
А всушност, забавата не се ни случила! :смајлиштосефаќазаглава:

Исто така напишав како нозете ме болеле од штиклите а долу се потпишувам со Стивен!

Утнато е се`, м?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.654
Поени од реакции
11.786
Епа нз можда, дека ја слушнав на А1 во вестите во 7 прееска што беа, рекоа најкасно до 15ти, башка и на школо го имаа истакнато истото...
Е па можи......така нешто значи за еден месец. Дотогаш да уживаме :DУште некој ден вака да се позанимаваме со ова дури е потазе после и матура ќе се заборави и се.....
--- надополнето: Jun 16, 2011 7:57 PM ---
Чисто онака информативно, што мислите околу моето писмо, има ли шанси да ми го поништат цело ? :D

Не знам како сум се изгубила вака, ама разбрав (и сама не знам зошто вака го разбрав) дека забавата на другарка ми Натали веќе се случила, па сега јас и` пишувам писмо да и` се заблагодарам за поканата, да ја прашам нешто и да споделам импресии.
А всушност, забавата не се ни случила! :смајлиштосефаќазаглава:

Исто така напишав како нозете ме болеле од штиклите а долу се потпишувам со Стивен!

Утнато е се`, м?
:ROFLMAO: Дали ? хахха мислам дека ќе добиеш некој поен ако имаш точно зборови структура бла бла.....нема да си без бодови уживај ( барем мое мислење )
--- надополнето: Jun 16, 2011 8:00 PM ---
А јас во есејот главниот дел напишав граматиката дека е тешка и најважна, па дека статистики покажале тешкотии во пишувањето па за вокабуларот дека е тежок барањето на нови зборови за замена на старите почесто употребувани. И сеа не кажав примери конкретно... незнам дали ова се смета како аргумент.. можно ли е да ми намалат бодови од содржина а имам наведено 3 работи..
Јас напишав најтешко граматика, после вокабулар и на крај трет проблем - комуникацијата. Примери,аргументи такви чуда не ни можев да напишам пошто ионака кнап бев со зборовите - да не речам на рамното 180 ( ако се број со се наслов ) :D
А мислев дека темата ми е утната ама ете имало и други како мене што размислувале :D ( ова зеленово омилено ми е ) :D

Член од
15 јуни 2011
Мислења
386
Поени од реакции
98
Ова беше за 5то така?
1то знам го згрешив H ставив - stick to the facts мислам беше
за 2то под B - Take a breath
3то она со Face to face
4то како беше.....Put in a paper така некако.....ваљда 3 точни имам :D
и кај мене е така

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Значи после матурава сум тотално разочарана од се!
Кај мене несмееш ни лево-десно да се вртиш е некад учебници се ваделе, колективно си одговарале , на пр. еден чита А Б Ц Ц А Б и после прават муабет зашто тоа така одговориле и цела училница исти одговори, во некои школи имаале тотална подршка од професорите да се консултираат меѓу себе па и на послабите есејот да им го напишат.
А да не збориме за тоа што пола ги имаа тестовите.

Кастастрофа, ужас, матурата е најголемо срање за земјава!
Затоа скалата ќе е висока и најсмотаните, што биле со најслаб успех овие 4 години ама се снашле и добиле прашања ќе имаат највисоки оценки и обезбедено место во државна квота.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
А зарем нема да се гледа успехот од 4тирите години ? Не е фер само врз основа на успехот од матура да се одлучува кој ќе влезе во државна кој не...

M

Mr.InF3ction

Гостин
А зарем нема да се гледа успехот од 4тирите години ? Не е фер само врз основа на успехот од матура да се одлучува кој ќе влезе во државна кој не...
Не од четирите години. Како што знам јас само од четврта година и матура.

Kajgana Shop

На врв Bottom