Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
12 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
5
Ќе отворам доста рани со ова ама.....

Во 2001ва неколку дена пред да се случи Карпалак имаше акција на специјалците во која беа убиени неколку лица од ОНА кои планирале бомбашки напади во Скопје.Откако беа убиени АРМ и МВР добија телефонски повик дека ќе се случи одмазда.

Карпалак беше свиреп,добро организиран настап и не се пронајдоа сторителите.
Како што ми личи работава нема ни сега да се пронајдат. А ако го поврзувам овој со тој случај, 50-50 сум бидејки и тогаш и сега е истото сценарио по мене, нормално со мали разлики ко за втор дел
 
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.081
Поени од реакции
10.802
Види, можеби грешам, можеби не.
Јас во ништо не сум сигурна во моментов и за се што ќе кажам не можам да знам дали е така или не, само ги гледам сите можни опции.
Само не сакам да шпекулирам и сакам само да се најдат бездушнициве.
па да ама треба да имаш во обзир дека имаат памет они колку едно пиленце, значи во крајност се неписмени (се што направија тоа е што се подучени од трета страна) и сеа за да не си играме еци пеци пец треба да се провери ова со мерцедесот, особено ако немаат некоја добра трага :)
a кога сме кај шпекулирањето можам да кажам дека сите тоа помалку или повеќе го правиме, зашто и друго не ни останува.
криви се оние што народот ги плаќа, што молчат и што кааа работи што едно мало дете може да ги процени али ок ај ке почекаме да се одморат да помине празников па да се фрлат на работа :)
 
Член од
15 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
za sreka bilo sto sme go imale boris??
devojce ne si svesno kolku poima nemas sto zboris!!
da ne provocirale.. abe ti ubija 5 dusi na kilometar od skopje

mislite li so mozocinjata sto pisuvate?? decava se izbrani zasto se mirni,
denes tie, utre ti i jas, misli malku!
da ne sme pagale na provokacii..boze sacuvaj sto sve ke napise coek!!!
Очигледно не си разбрал што пишувам.Да денес тие,утре можеби јас,или некој трет.Не велам не.Ама знаеш до кога? Додека не застане народов,и да побара тие што се одговорни да си ја бркаат работава како што треба,или да си одат.Не со блокади на улиците,и со напади на куќи,или палења на дуќани.туку со МАСОВНИ ПРОТЕСТИ пред ВЛАДА,и пред надлежните институции.
Им е гајле на тие што го прават ова,дали ќе се запали нечија куќа,дуќан,или дали некој ќе може да птиде до болиница.Ич не им е гајле,како што не им е гајле дека народот нема леб да јаде.Затоа треба да се дејствува директно врз нив,врз сите што се одговорни.Дури кога тие лично ќе бидат загрозени,кога нивните куќи,деца итд ќе бидат загрозени,тогаш ќе реагираат.Се друго е само гола вода.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.792
Поени од реакции
26.353
Инаку Скопјани што повикуваат на војна ми се најинтересни, да не треба да ги потсетиме колкав бил одзивот на регрутацијата а колку се криеле како глувци.. или вие логистика и тактички ќе ја организирате таа војна :eek:
Дај те молам олади малце, Зелениково, Драчево, Визбегово, Радишани, Бутел, Љубанци, Волково, Кадино, Марино, Мралино, Петровец, Ѓорче(нека ме извинат ако не спомнав некој). Сегде ваму имаше масовен одзив. Кој те лажел со проценти. И дај те молам глеј си ја темата не туку провоцирај кавги со локал-патриотски испади.
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
па да ама треба да имаш во обзир дека имаат памет они колку едно пиленце, значи во крајност се неписмени (се што направија тоа е што се подучени од трета страна) и сеа за да не си играме еци пеци пец треба да се провери ова со мерцедесот, особено ако немаат некоја добра трага :)
a кога сме кај шпекулирањето можам да кажам дека сите тоа помалку или повеќе го правиме, зашто и друго не ни останува.
криви се оние што народот ги плаќа, што молчат и што кааа работи што едно мало дете може да ги процени али ок ај ке почекаме да се одморат да помине празников па да се фрлат на работа :)
А бе за проверување нема збор, треба се да проверат. Фала Богу, тука нема збор, не треба да се остави така, тоа не го ни доведувам во прашање, само муабетот ми беше народот да не крева паника и да скока со заклучоци кога во суштина никој не знае што се случило... Сите сакаме да бидат фатени безрбетниците и да им ги видиме суратите во тоа сум сигурна.
 
P

Princ

Гостин
Те разбирам што сакаш да кажеш, но дали знаеш дека во најмала рака ова исцениран настан, кој треба да даде општ впечаток дека стојат Албанци зад него.
Тука се согласуваме. И дава општ впечаток дека стојат Албанци зад него, заклучок донесен од пример мислењата на форумов. 90% тврдат/мислат дека се Албанци сторителите, и го сториле делото од национални побуди. После тоа се пренесе по другите домашни медиуми, па фати џаде накај светот. Значи доколку ова е изведено со таа причина - на порачателот морам да му порачам дека операцијата му е успешна.

И дека најверојатно и стојат Албанци зад него.
Овде така-така се согласувам. Немам никаква информација или мислење што може да се по националност егзекуторите. Може да се Албанци, Македонци, Срби, Грци, Французи, друго... може да се и етнички мешана патрола, кој да ги знае. Тоа по националност. По ум монструми се.
А можеби и во позадината е и некоја Албанска организација.
Батали тој муабет, не биди дете (иако не знам што возраст си).
Албанците како етничка група немаат потреба да ја дестабилизираат земјава. Ако сакаме "Голема Албанија" за минимум 10 години ќе ја добиеме, а максимум 50, по природен пат. 10 преку членство НАТО-ЕУ на сите земји од Балканот па со тоа да нема потреба од граници итн туку сите да живееме под едно знаме - Европско, 50 години преку демографија. Прилично често се пишува низ весници за тоа, па прогуглај да видиш како прорачунале дека ќе се движи наталитетот и морталитетот кај двете мнозински националности во земјава. Значи ако сакаме, што не мора да значи дека сакаме, туку може да остане тоа за некоја друга тема. Ти објаснувам за да сватиш/сватите дека меѓу мнозинстовото Албанците не е итно ова. Зборам за мнозинството, монструмите кој ги онаквува, нека скапат во затвор да им емм матер.

Дали мислиш дека една таква полициска акција, посеопфатна, каде би можел и некој невин да настрада, не би испровоцирала подлабок конфликт?
Невините не ги чепкај. Тоа е ко да ти речам тебе "што ако во населбата во која живееш се изврши акција за апсење на некои криминалци, ама уз пут и ти го убиваат братот твој... како ќе ти биде". За оние другите не ми е гајле.
 

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ne e tocno ova
napraiv account da ti pisam deka gresis,
alfite bea koristeni i uste ke se koristt za razlicni akcii, ne samo z apsenje!

sto da se kaze drugo stvarno ne znam,
moeto socustvo do familijata!
ако пријавиш во полиција било каков случај праќаат обични полицајци, ако пријавиш дека има вооружени лица ги праќаат алфите, ако неможат алфите да го решат случајот тогаш доаѓаат ТИГАР и ЕБР. а за во акции како што беше бродец се праќаат исклучиво ВОЛЦИ.
 
Член од
15 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
abe dete prvo rece sreka boris sto sme go imale, toa kazue deka poima nemas sto se slucuvase tuka 2001, a i drugovo ti e kasa popara.
decko ti BORIS ne davase naredba 30 dena da se deluva
30 dena bese neodbraneta makedonija,
znaes li ti sto se 30 dena vo edna vojna?
ne mi go spominjaj!!
ovie napadi ne se prognozirani!! koga veke site sipci imaat kalasi po doma ((zaradi deckoti boris i deckovcite negovi sto gi ostavija tuka kurtasak da si igraat, pederski dogovor sklucija koga veke nemase opasnost, i toa so "DOBROVOLNO" razorozuvanje, posle k15 si igraa kurtasak RAZONODUVANJE.. pa bas razooduvanj bese..)) veke nema odbrana na teror napadi
gleas izbrale izolirano mesto, nacekale i ubile i kidnale vo kosovo, sega naogjanje od kurov samo.
trebase da se resi problemot uste 2001 sega ke se zgolemue, ke vidime do koga
nemoes boris da go spominjas i da mislis deka znaes neso, zaso poima nemas
aj brisi
Јас тебе не те навредувам,ама очигледно ти немаш појма што се случуваше таа 2001 година.Ако Борис дадеше наредба во тие 30 дена,брат ти Лубчо веќе ги имаше спремено бугариве да ,,помогнат,, на Македонија,и да ја поделат.Информирај се малце повеќе,и не навредувај,кога тебе никој не те навредува.
 

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Луѓе, во целиов случај има нејаснотии ... на местото на настанот, први „стигнале“ Алфите. ШТО МАЈКА БАРААТ АЛФИТЕ НА МЕСТО НА УБИСТВО, НЕКА МИ ОБЈАСНИ НЕКОЈ ?! Алфите се единица за интервенции и се користат исклучиво при апсења. Што мајка барале на место на убиство?! Очигледно некои припадници на МВР седеле на две столчиња, односно од две места земале плата ... али ајде ќе чекам до вторник да ја слушнам Јанкуловска што ќе изјави ...
--- надополнето: 15 април 2012 во 00:35 ---

Тачно! Знаеш ли Германците во Втората Светска војна каде ги криеле своите прототипови на авиони и оружје? ВО МУЗЕИ, СИТЕ ДА ГИ ГЛЕДААТ! Само биле претставени под други имиња. Така се најбезбедни. Исто е и со овој случај.
што има везе тоа што дошле алфите, мобилна единица се алфите слично како обичните полицајци само што имаат повеќе привилегии да апсат или да возвратат на оган. јас имам затекнато алфи на булевар на сообраќајка каде што немаше потреба од никакви интервенции...
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Ако сакале голема албанија за минимум 10 години ќе ја добиеле, лелеееее да бе вие сте семоќни
 
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Same shit every day ...Место да се фокусирате (форумџииве) на случајов - си ги мерите куровите кој направил поише дали брат љубе/љубчо/гвујо/бранко/сранко а у ...дур колегиве од спротивен табор и да се хејтаат - не го искажуваат ота јавно :D

абре македонче ...
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.197
Можеш да се изјасниш по ова?Ме интересира.
Ова што ќе ти кажам останува во доменот на шпекулациите, but it makes sense. Се ближи самитот на НАТО во Чикаго, и Грција ќе биде како никогаш досега изложена на притосок да не го блокира зачленувањето на Македонија. Правото на вето и е да факто одземено, иако де јуре сеуште може да го употреби. Единствена шанса на Грција да го истурка своето е зачленувањето на Македонија да не дојде на дневен ред. Но дури и тоа не е лесно да се изведе. Македонија има неколку силни подржувачи, пред се Британија.
Грција, за било што да добие, треба да ја прикаже Македонија како нестабилна држава, со нерешени внатрешни проблеми, односно како несериозен кандидат. Во тој контекст настанот со убиството добива сосем поинакво објаснување. Кому најмногу му смета зачленувањето на Македонија во НАТО? На Србија и Грција. Кој е најсилиниот подржувач на Грците? Франција.

Воопшто не би се изненадил убиството да е нарачано од оваа оска, без разлика кој е извршителот, со една единствена цел, дестабилизација на Македонија...
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.792
Поени од реакции
26.353
Батали тој муабет, не биди дете (иако не знам што возраст си).
Албанците како етничка група немаат потреба да ја дестабилизираат земјава. Ако сакаме "Голема Албанија" за минимум 10 години ќе ја добиеме, а максимум 50, по природен пат. 10 преку членство НАТО-ЕУ на сите земји од Балканот па со тоа да нема потреба од граници итн туку сите да живееме под едно знаме - Европско, 50 години преку демографија. Прилично често се пишува низ весници за тоа, па прогуглај да видиш како прорачунале дека ќе се движи наталитетот и морталитетот кај двете мнозински националности во земјава.
Не мислам јас дека мнозинството Албанци тоа го сакаат, туку некои Албански структури еднотавно ради некои побуди (пари) притискаат дестабилизација. Ана Илирида и така натака. Значи контролиран притисок одпрвин и понатака конфликт, не налик 2001, туку вистински, пошто егзекуцијата повикува на тоа. Не зборам кој е во најголемата позадина. Позадината можеби е баш поради причините што ги викаш, да се прекрати тој проект кој можете да го постигнете по мирен пат, по војна.


Значи ако сакаме, што не мора да значи дека сакаме, туку може да остане тоа за некоја друга тема. Ти објаснувам за да сватиш/сватите дека меѓу мнозинстовото Албанците не е итно ова. Зборам за мнозинството, монструмите кој ги онаквува, нека скапат во затвор да им емм матер.

Невините не ги чепкај. Тоа е ко да ти речам тебе "што ако во населбата во која живееш се изврши акција за апсење на некои криминалци, ама уз пут и ти го убиваат братот твој... како ќе ти биде". За оние другите не ми е гајле.
Значи не без врска ти го кажав ова. Како што гледам, сваќаш дека работата е отидена предалеку и дека е можна реакција. И доколку нема реакција од прва, ќе има нови егзекуции, може ќе посегнат по школо по градинки, се сложуваме дека тие луѓе се монструми така?

Муабетот ми беше, што ме искритикува еден член. Јас мислам дека ова највеќе можат да го спречат Албанците. Имаат моќ имаат структури имаат оператива, да ги извадат злосторниците. Дека и акција може да предизвика невини жртви и пак да се закрвиме.

Дали ме разбираш што сакам да кажам?
 
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Кога дознав за ова, вчера вечерта веднаш ми падна на памет дека се работи за мафијашка пресметка помеѓу скопски подземни кланови заради долгови, дрога и сл и ништо повеќе (така и напишав веднаш на темава)...Но после све што слушнав и прочитав меѓувремено, можам слободно да кажам и морално и одговорно да тврдам дека ова е дело на албански терористи платени и пратени од некоја повисока албанска екстремистичка структура...Ова е намерно и свесно исценирано да се случи во очи на најголемиот христијански празник Велигден, масакр на 5 недолжни цивили од кои 4 деца...Со ова сакаат да пренесат порака...Ја завија Македонија во црно...Вакви масакри правеа во 2001 год и еве сега репризираат на исти начин...Колку и да си викаме дека сеуште не е пронајден виновник и дека е рано за шпекулации, сите сме свесни и знаеме дека ова албанци го сторија...И монструмите се сега во Косово, заштитени на сигурно!
На овие пет недолжни душички не им дојде на погреб ниту еден од владејачката структура, ниту еден претставник (ни министер, ни премиер, ни претседател -НИКОЈ...) Наместо во општина Бутел требаше да прогласат ден на жалост во целата држава или во најмала рака во Скопје...
Капак на све ми дојде кога прочитав по некои сајтови и блогови дека децата биле малтретирани пред да бидат убиени...И во моментов самата себе си се тешам и си велам дека исекотините и подливите што ги имале по лицето и телото се од извршената обдукција...Не сакам да прифатам дека биле измачувани...!
Памтете ми го зборот дека ова ќе го заташкаат...Ќе го заташкаат поаѓајќи од себе прво, од свој личен интерес, од свој газ поаѓајќи, да не му го нарушат на али ахмети ќеифот, да не ја загрозат владејачката фотеља...Или ќе уапсат некој обичен љочкарско-косовски каубоец кој е никој и ништо, а главните играчи како и секогаш ќе си останат од птичја перспектива да ги гледаат работите и да ги местат коцките по свое...
Колку и да сме ние Македонците со негативни карактерни црти како народ, ние НЕ сме способни да масакрираме 18 годишно дете, изживувајќи се со него, па било на која националност да припаѓа или вера или колку и да било криво за нешто...Таквите способности не се запишани во нашиот генетски код...Македонецот е поинаку кодиран...Тоа е факт...
И што очекувате од хермафродити ставени на највисоки државни функции? На еднава ниту ласерски не можат мустаќите да и ги отстранат, а оној над неа, другиот хермафродит не се знае дали е маж или жена, а ако е првото тогаш го прима редовно од позади...Се кладам! И по одењето му се познава...А ние ќе очекуваме во своја држава да сме безбедни?! ...
Вечерва многу лошо се чувствувам, скршена сум, во мене има некоја комбинација од многу негативни емоции на тага, гнев и разочарување...
Јас не очекувам ова да се разреши...! Со вакви лидери, дури и спротивното го очекувам...Ќе го сокријат ако треба кривецот за да го заштитат соопствениот газ...
Изразувам длабоко сочувство до семејствата и пријателите на загинатите момчиња...
На монструмите кои ова го направија им посакувам да се мачат во најтешки агонии и на своето најмило да дочекаат вака, дури и полошо...Оваа клетва им ја праќам на овој најголем христијански празник...!
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.495
Попаметен, гледам член си од пред некој саат, види прво како се води дискусија па учествувај, на улично ниво го спушташ муабетот. Полека малку со речникот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom