Кога дознав за ова, вчера вечерта веднаш ми падна на памет дека се работи за мафијашка пресметка помеѓу скопски подземни кланови заради долгови, дрога и сл и ништо повеќе (така и напишав веднаш на темава)...Но после све што слушнав и прочитав меѓувремено, можам слободно да кажам и морално и одговорно да тврдам дека ова е дело на албански терористи платени и пратени од некоја повисока албанска екстремистичка структура...Ова е намерно и свесно исценирано да се случи во очи на најголемиот христијански празник Велигден, масакр на 5 недолжни цивили од кои 4 деца...Со ова сакаат да пренесат порака...Ја завија Македонија во црно...Вакви масакри правеа во 2001 год и еве сега репризираат на исти начин...Колку и да си викаме дека сеуште не е пронајден виновник и дека е рано за шпекулации, сите сме свесни и знаеме дека ова албанци го сторија...И монструмите се сега во Косово, заштитени на сигурно!
На овие пет недолжни душички не им дојде на погреб ниту еден од владејачката структура, ниту еден претставник (ни министер, ни премиер, ни претседател -НИКОЈ...) Наместо во општина Бутел требаше да прогласат ден на жалост во целата држава или во најмала рака во Скопје...
Капак на све ми дојде кога прочитав по некои сајтови и блогови дека децата биле малтретирани пред да бидат убиени...И во моментов самата себе си се тешам и си велам дека исекотините и подливите што ги имале по лицето и телото се од извршената обдукција...Не сакам да прифатам дека биле измачувани...!
Памтете ми го зборот дека ова ќе го заташкаат...Ќе го заташкаат поаѓајќи од себе прво, од свој личен интерес, од свој газ поаѓајќи, да не му го нарушат на али ахмети ќеифот, да не ја загрозат владејачката фотеља...Или ќе уапсат некој обичен љочкарско-косовски каубоец кој е никој и ништо, а главните играчи како и секогаш ќе си останат од птичја перспектива да ги гледаат работите и да ги местат коцките по свое...
Колку и да сме ние Македонците со негативни карактерни црти како народ, ние НЕ сме способни да масакрираме 18 годишно дете, изживувајќи се со него, па било на која националност да припаѓа или вера или колку и да било криво за нешто...Таквите способности не се запишани во нашиот генетски код...Македонецот е поинаку кодиран...Тоа е факт...
И што очекувате од хермафродити ставени на највисоки државни функции? На еднава ниту ласерски не можат мустаќите да и ги отстранат, а оној над неа, другиот хермафродит не се знае дали е маж или жена, а ако е првото тогаш го прима редовно од позади...Се кладам! И по одењето му се познава...А ние ќе очекуваме во своја држава да сме безбедни?! ...
Вечерва многу лошо се чувствувам, скршена сум, во мене има некоја комбинација од многу негативни емоции на тага, гнев и разочарување...
Јас не очекувам ова да се разреши...! Со вакви лидери, дури и спротивното го очекувам...Ќе го сокријат ако треба кривецот за да го заштитат соопствениот газ...
Изразувам длабоко сочувство до семејствата и пријателите на загинатите момчиња...
На монструмите кои ова го направија им посакувам да се мачат во најтешки агонии и на своето најмило да дочекаат вака, дури и полошо...Оваа клетва им ја праќам на овој најголем христијански празник...!