Македонски филмови

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Од вкупно половина филм (јбг, толку можам да издржам) изгледано од „опусот“ на фамилија Митевски ми се чини дека кај нас, никој никогаш, барем што се однесува до кинематографијата, не добил толку внимание, средства, простор за промовирање низ медиумите, а сето тоа да биде толку незаслужено. Безвредност спакувана во филм.
Можда со историчарката Петрунија ќе се промени се'? Сепак, Богојавление, крст, женска сама во вода со многу мажи, надводни и подводни игри, сплетки и сопки, стереотипи? Не.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.149
Поени од реакции
37.708
Од вкупно половина филм (јбг, толку можам да издржам) изгледано од „опусот“ на фамилија Митевски ми се чини дека кај нас, никој никогаш, барем што се однесува до кинематографијата, не добил толку внимание, средства, простор за промовирање низ медиумите, а сето тоа да биде толку незаслужено. Безвредност спакувана во филм.
Можда со историчарката Петрунија ќе се промени се'? Сепак, Богојавление, крст, женска сама во вода со многу мажи, надводни и подводни игри, сплетки и сопки, стереотипи? Не.
Единствено Жената што си ги избриша солзите и е гледлив. Се останато - шунд!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.210
Башка што веќе има два краткометражни филма на оваа тематика.
"Награда" на Лидија Мојсовска, во кој дете-Албанец се фрла и го фаќа крстот и "Види ја ти неа" на Горан Столевски кој што ќе игра месецов на Санденс и Клермон-Феран. Буквално истата содржина за жена што го фаќа крстот.

Женава се филма дека прави уметност преку земање актуелни теми и правење лајнарија на трака мислејќи се дека е уметник кој што не го сфаќаат. Гарант и за преслушкувањето ќе направеше филм, да не беше Медена ноќ на Трајков.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Вампирџија (2002) Ghoul Quest

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.210
Вампирџија е ТВ филм, прајте разлика.

Последно уредено од модератор:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.210
Добро бе, наивци, не ставајте вакви фејк линкови.
Се` отворате и после зошто вируси, зошто ми кочи, зошто ова-она. :mad:

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.000
Поени од реакции
8.322
Добро бе, наивци, не ставајте вакви фејк линкови.
Се` отворате и после зошто вируси, зошто ми кочи, зошто ова-она. :mad:
Јас тој линкот што го најдов кај што беше фејк Џган отворив видов дека треба регистрација ама сомнително ми беше и затоа тука пишав.

Член од
31 март 2013
Мислења
320
Поени од реакции
197
Заборавив да дадам мислење за Avec L`Amour

За филмот многу се зборуваше како многу добар, требало да се предложи како Македонски кандидат за оскар и слично. Ама според мене филмот не баш толку добар. Прво јас дека од Битола скоро и ништо да не ги разбирав што зборуваат па го читав преводот што е споредно важно. Повеќе ми личеше на некоја документарна емисија како оние на РТС отколку на филм. Голем плус имаат моите битолчани Фолтин за одличната музика особено песната на француски на крајот, досега меѓу подобрите на македонските филмови.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.191
Поени од реакции
10.210
Заборавив да дадам мислење за Avec L`Amour

За филмот многу се зборуваше како многу добар, требало да се предложи како Македонски кандидат за оскар и слично. Ама според мене филмот не баш толку добар. Прво јас дека од Битола скоро и ништо да не ги разбирав што зборуваат па го читав преводот што е споредно важно. Повеќе ми личеше на некоја документарна емисија како оние на РТС отколку на филм. Голем плус имаат моите битолчани Фолтин за одличната музика особено песната на француски на крајот, досега меѓу подобрите на македонските филмови.
Па документарец е бре, не игран филм. :pos:
Нема тема очигледно за документарци, па сите тука пишуваа.

Иначе добар документарец, убаво снимен, реалистични бои, без многу ефекти ил шта ти знам, баш ко некој романски филм е снимен. Само не ме допре до толку ко Златко, па солзи, па шта веч. Можда зашто го знаев крајот, не знам. :rolleyes:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.149
Поени од реакции
37.708
Па документарец е бре, не игран филм. :pos:
Нема тема очигледно за документарци, па сите тука пишуваа.

Иначе добар документарец, убаво снимен, реалистични бои, без многу ефекти ил шта ти знам, баш ко некој романски филм е снимен. Само не ме допре до толку ко Златко, па солзи, па шта веч. Можда зашто го знаев крајот, не знам. :rolleyes:
Па и јас го знаев крајот, ама се поклопија некои мои RL пазли со овие од филмот, па така емотивно влијаеше.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
И без да се знае и да се знае крајот, емотивна беше таа пасија шо ја имаше Дионис и тие моменти при крајот

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Исцелител пак денеска во 17:10, за тие шо не го изгледавме раат на новогодишната вечер.

Kajgana Shop

На врв Bottom