раднаскела
Wubba lubba dub duuuub
- Член од
- 7 февруари 2011
- Мислења
- 1.684
- Поени од реакции
- 1.990
многу малку кандидат-студенти, дали и 120 не имаше на испитот, а има 600 слободни места..
На времето имаше по 2-3000 студенти од Македонија , главна причина е што моемнтално се многу кренати цените од тоа што беше пред 10 -15 години кога со 200 евра се минуваше супер како студент, муабетот беше и да сакаш неможиш да ги испиеш. Транспортот беше 50 % поефтин, на државните факултети се минуваше со шише виски , пивото во студенски беше 1 лев, шише вотка/виски во дискотека беше 10-15 лева .многу малку кандидат-студенти, дали и 120 не имаше на испитот, а има 600 слободни места..
јас мислам дека и сега со 120-150 евра месечно ќе можеш да живееш убаво, нема секој ден да се журкаш ама ќе живееш нормално.На времето имаше по 2-3000 студенти од Македонија , главна причина е што моемнтално се многу кренати цените од тоа што беше пред 10 -15 години кога со 200 евра се минуваше супер како студент, муабетот беше и да сакаш неможиш да ги испиеш. Транспортот беше 50 % поефтин, на државните факултети се минуваше со шише виски , пивото во студенски беше 1 лев, шише вотка/виски во дискотека беше 10-15 лева .
Зависи дали тоа ти се парите за сите трошоци - изнајмување, храна и др или само за журка.јас мислам дека и сега со 120-150 евра месечно ќе можеш да живееш убаво, нема секој ден да се журкаш ама ќе живееш нормално.
600 места каде?многу малку кандидат-студенти, дали и 120 не имаше на испитот, а има 600 слободни места..
150 слободни места за македонски студенти и 400 места за македонски студенти со доказ за бугарско потекло(копија од бугарски пасош на мајка/татко/сестра/брат). Моја грешка, 550, не 600.600 места каде?
Еве пример од денес - колку ги сакат индиските програмери:Во Обединети нации работат исклучиво ИНДИСКИ програмери, светска банка исто така, фирмите во Германија НЕ ПЛАЌААТ толку. И башка да работа ама ДОДЕКА СТУДИРАШ и тоа 4 саата што не ти е стаж или профи искуство. Сори братче пробај вработи се и кажи.
[08:50:05] [*Клиент од Данска*]: Hi [***]. Will you give me a ping, when you have time?
I have a job i only trust you to do.
[09:31:47] [*Jас*]: Hi, I'm here.. Let me know what it is about.
[09:33:11] [*Клиент од Данска*]: Hi [***]
[*** опис на работата ***]
[09:35:09] [*Клиент од Данска*]: But i need to be sure, that it work 100% so i am not sure it is a good idea, to hire a cheap programmer on oDesk from India to do this
А бе Данска бе која Ит сила во свет. Гледај Америка и Англија. Таму све Индијци работат.Еве пример од денес - колку ги сакат индиските програмери:
И тука бе бладаш? Засрами се.А бе Данска бе која Ит сила во свет. Гледај Америка и Англија. Таму све Индијци работат.
Бладај бладај кога индијци ќе те решат.И тука бе бладаш? Засрами се.
Зависи што бараш...се можеш да очекуваш.Ако некој има некое искуство со престој во Штутгард (студентскиот град) нека пише овде или пп, барем да знам што ме очекува.
Условите во собите ми е најважно. Знам за ноќниот живот, секако дека ќе има време и за тоа. Дали има услови за учење, да не прават секоја вечер журки останатите, онака за самите студенти, некои ми имаат кажувано дека секакви ѓаволи постојат. До душа секаде има кретени и наркомани ама дека овде било полно со такви.Зависи што бараш...се можеш да очекуваш.
Ако бараш живот - 24/7 е.
.
Значи сосем спротивно е на она што очекуваш, собите се најчесто во многу лоши услови така треба да си ја средиш, и ајмлаку двајца сте во соба освен ако не направиш некоја финта за да си со фиктивен цимер, на пример некој што го дава местото затоа што седи во стан. Мој предлог ти е да си најдиш уште двајца тројца цимери од Македонија и да си седиш во стан.Условите во собите ми е најважно. Знам за ноќниот живот, секако дека ќе има време и за тоа. Дали има услови за учење, да не прават секоја вечер журки останатите, онака за самите студенти, некои ми имаат кажувано дека секакви ѓаволи постојат. До душа секаде има кретени и наркомани ама дека овде било полно со такви.