Јазикот НЕ Е ЛЕСЕН ама граматиката е 1:1 со македонскиот. Инаку размисли пред да студираш во Бугарија. Образованието им е признаено во еу Но само за понатамошно образование а не и за работа.
Компјутерски науки немаат перспектива зашто индија и кина веќе штанцаат магистри.
Ти најверојатно немаш никаква допирна точка со IT штом викаш дека Индијците и Кинезите се најбарани
Во IT областа образованието има големо значење само за првата работа односно за Junior позиции, се натаму скоро и никој не го гледа, се бара соодветно искуство и познавање на соодветни технологии исто така одлично познавање на Англиски и плус уште еден странски Јазик. Кинезите имаат најлош квалитет потоа се Индијците. Едно што премногу лош им е Англискиот, а да не зборуваме за втор, трет странски јазик исто и немаат солидно познавање на технологиите. Таргет на Индијците и Кинезите се Junior и Mid-level позиции.
Јас завршив Бугарија и сум нема проблем негде да ми кажат дека дипломата не е призната.
Плус тоа IT диплома без сертификати и нема некоја вредност, магистратура за IT ти е само потрошено време и пари.