Македонска фудбалска репрезентација

Член од
14 март 2010
Мислења
16.910
Поени од реакции
16.173
Додека сме кај Новевски, јако ги насамари двајцата играчи на Хрватска, коа се удрија.:D

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Дрва уште сме, незнает топка да задржет, ни да се подавет, шо фудбалери ќе беа, многу грд фудбал игравме, ни шанса да се напраело ништо, со онаква игра среќа појќе голој кај шо не примија.
:tapp:Браво дечко ќе те биде.
--- надополнето: 8 септември 2012 во 03:37 ---
Од ова што го видов јаневски за катанец е мурињо(y),доста е со преплатени странски тренери,време е да пробамо, со нашиве а не само паре да фрљамо, а резултати нигде.

Член од
7 јули 2011
Мислења
133
Поени од реакции
31
бравос за пандев си ја покажа класата судијата не ги броеше стартовите на индијанецот од хрватска пошо беа 20 георгиевски изгрми јако реално попов ме разочара а очекуев ептен од него ептен добар беше и ибраими ја дрзезе топката комбинираше и изјавата во екипа од Чеде што ја прочитав ми се свиѓаше што беше реален и кажа дека прво полувреме да имавме срека ке водевме и дека во второто полувреме не биле блиску до играч и им допуштиле на хрватите да играатт ми се свига пошо еве гоце седловски коа беше за со литванија тренер таа тапа утакмица каменја он казуе изигравме јако санси ова она реален е чеде му треба време а времето ке показе дали го бива или не :)

M

MrzaRules

Гостин
^ Па со оглед на тоа дека за кратко време, не целосно, ама делумно го измени фудбалот што го играше Македонија неколку години уназад, незнам зошто не би му верувале дека има шанси да успее, само па ќе речам, за да се успее потребно е напорна и дисциплинирана работа!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Младиве во понеделник ќе ги даваат на РТС од 19:00 (незнам дали е спомнато поназад, ама многу страници беа, ме мрзеше да проверувам).
Не ми се верува дека ќе гледам наша репрезентација како игра утакмица за ЕП во фудбал.....ама хеј 2012 сме:)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Слободно кажи ми колку акции за гол направија, не шанси од прекин туку целосно добро изиграна акција ?
Еј па хрвативе се утепаа од праење шансе,а што се однесува до нас,оваа филозофија на игра ми се свиѓа,може немавмо кој знае каква шанса,ама треба да му се даде време на тимот да се уигра.Вчера дефинитивно заслуживмо барем бод,се надевам против шкотска,среќата ќе не послужи и ќе извадимо добар резултат.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.580
Поени од реакции
22.526
Јас вчера гледав една поразлична Македонија од тоа што го гледав изминативе 4-5, па и повеќе години. Видов една Македонија која игра фудбал, а не се понаша како залутана на некој фудбалски терен(што беше случај со Македонија под водство на минатите 2 селектора). Видов залагање од страна на играчите. Трчање, играње за да се стигне до противничкиот гол и да се постигне погодок. Вчера нашиве знаеа што прават и знаеа што сакаат.
Е, сега, резултатот повторно не е на наша страна. Најголемата грешка која ја направивме(да не речам единствената) Хрватоте ја казнија и постигнаа гол. Барем видовме игра со срце за репрезентацијата. Се надевам дека ќе завршат и муабетите дека 'толку можеме' и 'толку ни е силата', демек 'не не бива за повеќе'. Тоа се приказни кои сите полека почнуваат да сфаќаат дека се далеку од реалноста. Нема потреба за оправдување, во последните години НИШТО не е инвестирано во фудбалот, затоа сега не треба да очекуваме резултати преку ноќ. И тоа што го видовме вчера беше ОДЛИЧНО. Само да се продолжи да се работи, ќе почнат и резултатите да доаѓаат.
Навистина е прерано да се суди за било што, да почекаме да го изиграме и натпреварот со Шкотска, ама досега, Чеде Јаневски има подршка од мене, како и од целата македонска спортска јавност.

И да, да не заборавиме. Иако на младите ќе им биде ПЕКОЛНО ТЕШКО, треба да се борат со лавовско срце во понеделникот, доколку успеат да победат во сред Србија, ќе ги дочекаме како херои. Да тешко е, но да не забораваме, ни ние ни играчите, ништо не е невозможно, за оној кој ќе се обиде.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.700
Поени од реакции
11.518
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Слободно кажи ми колку акции за гол направија, не шанси од прекин туку целосно добро изиграна акција ?
.
Имавме 5-6 шута на гол.Хрватите имаа 2.

Која акција ја направија Хрватите,повеќе играа бункер од нас само се бранеа и правеа фаули како луди.За карате потегот со нога во гради и 10+ фаули по ред на секој нормален натпревар се добива црвен.

.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Незаслужено изгубивме од Хрватска, не за тоа колку што нашите изиграа солидно со исклучок на Пандев кој беше феноменален на утакмицата и за класа подобар од сите играчи вклучително и хрватските, колку што Хрватите не покажаа ништо за да победат.
Голот беше ептен наивно примнат и судијата колку и глупо да не им помогна директно на Хрватите со некој гол им дозволи да го тероризираат Пандев цела утакмица и да играат недозволиво грубо и кон останатите наши играчи.
Има некоја промена во концепцијата на нашата игра, но малку ме изнервира глупото губење на топки од страна на нашите последни играчи за врска кога сакаат да имплементираат некоја игра на кратки пасови за да ја изнесат топката, некоја поинспирирана и поквалитетна Хрватска ќе не казнеше со неколку гола во мрежа кога Демири и Попов ноншалатно губеа топки на 40 метри од гол од што комплицираа премногу.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Само да се продолжи да се работи, ќе почнат и резултатите да доаѓаат.
Навистина е прерано да се суди за било што, да почекаме да го изиграме и натпреварот со Шкотска, ама досега, Чеде Јаневски има подршка од мене, како и од целата македонска спортска јавност.
Во Шкотска кој се сеќава на последниот пат кога игравме кај нив знае какви домаќини се.Ќе ги искршат од мавање неколку пати повеќе од Хрватите што не маваа и на крај нашите ќе добиваат картони.

.

Kajgana Shop

На врв Bottom